Lista cu domenii care trimit mesaje SPAM prin email

spam email antispam nospam Lista cu domenii care trimit mesaje SPAM prin email

Lista cu domenii care trimit mesaje SPAM prin email

Ani de zile am dus o luptă crâncenă cu spammerii, mai ales că – prin natura ocupației – gestionez o mulțime de adrese/conturi de email, majoritatea dintre acestea fiind găzduite pe domenii proprii. În funcție de tipul de hosting disponibil, diferă și aceste metode de luptă împotriva spammerilor. Astfel că, odată ce am trecut de pe CPanel pe un alt tip de “panel”, a trebuit să găsesc alte metode de luptă împotriva spam-ului.

În acest moment, folosesc Usermin pe post de client de email, iar filtrarea am mutat-o ca filtrare individuală pe cont. Ei bine, pentru cei care folosesc Usermin pe post de client de email, am să vă prezint o metodă de filtrare eficientă a mesajelor SPAM care ajung (fără să vreți) în contul vostru de email.

Există (evident) câteva funcții ajutătoare în Usermin, prin care pot fi blocate mesajele SPAM și care chiar funcționează. Din păcate însă, filtrarea se face pe fiecare cont de email (sender) în parte și nu pe domeniu! Ori, spammerii au găsit soluții pentru a trece de astfel de “filtre”, astfel încât, mesajele SPAM trimise vor avea de fiecare dată un “sender” de tip “random”, însă domeniul utilizat va fi același. Din acest motiv, filtrarea oferită “by default” în Usermin, nu ne ajută prea mult (în aceste situații). Astfel că, am să vă spun ce am făcut eu pentru a bloca TOATE mesajele SPAM care vin de pe un anumit domeniu web.

Intrați în contul vostru de email, folosind interfața Usermin. Apoi, dați click pe opțiunea “Address Book” din meniul din stânga, după care faceți click pe tab-ul “Denied addresses“.
În câmpul destinat adăugării adreselor de email, în locul adreselor de email (cum sunt ele adăugate automat de către Usermin), adăugați domeniile de pe care sunt trimise mesaje de tip SPAM – așa cum vedeți în lista de mai jos (pentru că, mai jos am să pun lista cu domeniile web de pe care am primit mesaje de tip SPAM) – fără ca vreodată să-mi fi dat acordul să primesc mesaje comerciale din partea deținătorilor acestor domenii web!

Usermin email AntiSpam Address Book Denied addresses SPAM Lista cu domenii care trimit mesaje SPAM prin email

Domenii web care trimit mesaje SPAM prin email

Deschide lista într-o fereastră nouă!

Această listă conține o parte din domeniile web care trimit SPAM prin email, domenii “colectate” în ultimele câteva luni de zile. Inițial, câtă vreme aveam licența pe CPanel, aveam câteva mii de domenii în listă, însă la vremea “mutării” am uitat să salvez listele respective așa că … am luat-o de la capăt cu colectarea de informații despre domeniile web care trimit mesaje SPAM prin email.

Semnul “*” pus înaintea domeniului web, înseamnă că orice mesaj care vine prin email de pe domeniul respectiv, va fi blocat, indiferent dacă vine de pe domeniul părinte ori de pe vreun subdomeniu, de pe o anumită adresă de email sau alta. Pentru că, aceasta este tactica folosită de către spammeri: trimit mesajele spam de pe conturi “random” și de pe subdomenii “random”, drept urmare, dacă un mesaj trimis astăzi de pe o anumită adresă de email a fost marcat ca “spam”, mâine, același mesaj SPAM, va avea un alt sender (cont, subdomeniu, sau atât cont cât și subdomeniu).

Voi încerca să țin actualizată această listă (în limita timpului disponibil), astfel încât tot mai puțini spammeri să poată trimite mesaje SPAM prin email.

spam email antispam nospam mail Lista cu domenii care trimit mesaje SPAM prin email

Categorie articol [ Diverse, Diverse, Internet ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

11 comentarii la “Lista cu domenii care trimit mesaje SPAM prin email”

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 4 noiembrie 2016, 17:21   [#1]

  Foarte interesant si util, mai ales pentru cei mai putin initiati in IT! Ca subsemnatul, bunaoara! Voi incerca totusi. Ce spuneti?! :-?

 • ... a scris la 5 noiembrie 2016, 14:12   [#2]

  Spun că lista de mai sus nu prea te ajută la Gmail sau Yahoo Mail, modalitatea de filtrare pentru acestea, se face în alt mod. Metoda prezentată mai sus este valabilă pentru Usermin și cei care au mail-urile găzduite pe domenii proprii.

 • ... a scris la 9 noiembrie 2016, 13:53   [#3]

  Unde mai exact in cpanel trebuie inserata aceasta lista. In rondcube nu gasesc nimic. Pacat ca nu functioneaza si pe yahoo. Acolo nu mai fac fata cu blocatul mailurilor spam.

 • ... a scris la 11 noiembrie 2016, 0:02   [#4]

  Cei care aveți CPanel, puteți urmări filmulețul de mai jos:

  Diferența este că, în CPanel, domeniile trebuiesc puse în “Blacklist” sub forma:

  *.numedomeniu.com

  … respectiv, dupa * (asterisk) se pune inca un . (punct), comparativ cu Usermin unde se pune doar cu * (asterisk).

  CPanel -- Account Level Filtering

  Yahoo Mail -- Blacklist SPAM email or domain

  NOTĂ: În filtrele Yahoo Mail, în locul adresei de email sub forma “john@example.com” (așa cum vedeți în filmulețul de mai jos), puneți doar numele domeniului pe care vreți să-l blocați, sub forma: “example.com“.

  EXEMPLU de filtru Yahoo Mail:

 • ... a scris la 26 ianuarie 2017, 0:19   [#5]

  Si eu duc lupta cu spammerii din 2011 deoarece am avut prejudiciu din cauza spamului 110 mii de euro.
  Spamerii au fost raportati pe http://www.fb.com/StopSpamRomania si pe http://StopSpamRomania.blogspot.com
  :-w

 • ... a scris la 26 ianuarie 2017, 9:25   [#6]

  Îi raportezi pe o pagină Facebook? Și? Ce crezi că se întâmplă? :) Nimic, îți spun eu.
  Metoda folosită de mine, însă, dă rezultate. 100%.

 • Anonim
  ... a scris la 25 iunie 2018, 8:36   [#7]

  Te rog adauga-l si pe acesta: perfectprice.ro

 • ... a scris la 26 iunie 2018, 11:46   [#8]

  Done.

 • ... a scris la 24 aprilie 2019, 17:50   [#9]

  Atentie mare la Printuri AZ in afara de spam dau si teapa…incaseaza bani pe lucrari si nu le executa…din pacate ne-au pacalit si pe noi…

 • Gabi
  ... a scris la 9 septembrie 2019, 19:03   [#10]

  Adauga si aliyun.com. Primesc de aici cam in acelasi timp cu cele de pe 126.com pe care il ai deja in lista.

 • ... a scris la 9 septembrie 2019, 23:05   [#11]

  @Gabi, adăugat!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?