Libre Office

libre office Libre Office

LibreOffice

Sunt multe persoane care cauta alternative la Microsoft Office. Daca Microsoft Office a cam “facut legea” inca de la aparitie, acesta fiind utilizat de catre marea majoritate a companiilor, suprematia acestuia a inceput sa se clatine odata cu aparitia alternativelor gratuite. Prima alternativa serioasa (gratuita), a fost Open Office, care a ajuns intr-un timp destul de scurt sa fie capabil sa inlocuiasca suita Microsoft Office.

De curand, proiectul Open Office a fost preluat de catre compania Oracle Corporation, companie care probabil intentiona sa scoata profit din vanzarea suitei Open Office, suita care inainte era gratuita. Drept urmare, primul pas a fost interzicerea modificarilor, modificari care se puteau face numai cu acordul companiei Oracle Corporation.

Astfel ca a luat fiinta The Document Foundation (TDF), o fundatie a carei membrii provin in cea mai mare parte din comunitatea dezvoltatorilor Open Office si asa s-a nascut si LibreOffice. Dupa doar cateva luni de dezvoltare (cu ajutorul noii comunitati, bineinteles), suita Libre Office a ajuns sa contina multe imbunatatiri fata de Open Office, iar utilizatorii au inceput sa migreze in masa, de la Open Office la Libre Office.

O lectie buna pentru corporatiile care incearca sa scoata profit din orice ? … Inca o data, o “demonstratie” a faptului ca, daca oamenii sunt uniti, corporatiile pot fi puse cu “botul pe labe”.

Fiind “open source”, suita de aplicatii Libre Office poate fi utilizata fara probleme si de catre firme (la birouri). Aici, chiar nu inteleg judecata unor firme (romanesti, in special) care se incapataneaza sa foloseasca in continuare Microsoft Office !!??

Cine doreste, poate descarca GRATUIT suita de aplicatii Libre Office, de pe pagina oficiala:

download Libre Office

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 15 decembrie 2011 in categoria Software. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

5 comentarii la subiectul “Libre Office”

 1. Zina

  E foarte interesant și atrăgător, dar oferă tot ce oferă și Microsoft Office ? :-?

 2. starchim01

  L-am instalat și eu. În ce privește programele pe bani există și Ashampoo Office și e bun.

 3. Dan

  Eu spun ca Libre Office poate inlocui cu succes Microsoft Office. E doar chestiune de obisnuinta …

 4. Shoptimist

  Pentru cei care nu folosesc functiile “grele” din Microsoft Office e perfecta aceasta alternativa.

RSS

Trackbacks

 1. Free PDF Editor – Download

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite