Lentila bionică

lentile bionice Lentila bionică

Lentila bionică

În urmă cu mai mulți ani de zile, erau “la modă” filmele cu “cyborgs”, amintesc dintre ele seria de filme “Terminator” cu celebrul actor american de origine austrică, Arnold Schwarzenegger. La vremea respective, filmele au avut parte de un succes răsunător.

Ideea unui “Cyborg” – omul robot, a fascinat o lume întreagă … Dintre uimitoarele “capabilități” ale omului-robot (sau invers, robotul-om) făcea parte și sistemul prin care acesta primea informații diverse, direct … pe retină ! Cu alte cuvinte, se întâmpla ca și cum respectivul robot ar fi avut în față sa un monitor pe care apăreau informații diverse, doar că respectivul “monitor”, era o … lentilă bionică.

Ceea ce era până în urmă cu ceva vreme, doar parte dintr-un film SF, este pe cale să devină realitate, datorită cercetătorilor de la Universitatea din Washington, care au reușit să încorporeze un circuit electric și diode liminiscente (LED) pe o lentilă de contact, permițând astfel adăugarea de imagini virtuale în câmpul vizual al persoanei care poartă astfel de lentile.

Armată este prima interesată ca acest proiect să devină realitate, deoarece soldații ar putea vizualiza informațiile în câmpul lor de acțiune. Apartitia acestor lentile bionice este estimată ca fiind posibilă în următorii 5~7 ani.

Categorie articol [ Proiecte si cercetari ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Lentila bionică”

  • ... a scris la 24 februarie 2012, 16:42   [#1]

    Interesant, un articol cu mai multe informati despre aceasta tema imi poate oferi cineva sau nu se stie prea multe?

  • bydy
    ... a scris la 23 mai 2013, 0:18   [#2]

    din 2007 acelasi material doar mai taiat sau prelucrat 8-| .cam toti o dau ceva de genu “da sa fiu si eu interesant :dancing: ” nimic mai mult:-w

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?