Lentila bionică

lentile bionice Lentila bionică

Lentila bionică

În urmă cu mai mulți ani de zile, erau “la modă” filmele cu “cyborgs”, amintesc dintre ele seria de filme “Terminator” cu celebrul actor american de origine austrică, Arnold Schwarzenegger. La vremea respective, filmele au avut parte de un succes răsunător.

Ideea unui “Cyborg” – omul robot, a fascinat o lume întreagă … Dintre uimitoarele “capabilități” ale omului-robot (sau invers, robotul-om) făcea parte și sistemul prin care acesta primea informații diverse, direct … pe retină ! Cu alte cuvinte, se întâmpla ca și cum respectivul robot ar fi avut în față sa un monitor pe care apăreau informații diverse, doar că respectivul “monitor”, era o … lentilă bionică.

Ceea ce era până în urmă cu ceva vreme, doar parte dintr-un film SF, este pe cale să devină realitate, datorită cercetătorilor de la Universitatea din Washington, care au reușit să încorporeze un circuit electric și diode liminiscente (LED) pe o lentilă de contact, permițând astfel adăugarea de imagini virtuale în câmpul vizual al persoanei care poartă astfel de lentile.

Armată este prima interesată ca acest proiect să devină realitate, deoarece soldații ar putea vizualiza informațiile în câmpul lor de acțiune. Apartitia acestor lentile bionice este estimată ca fiind posibilă în următorii 5~7 ani.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 23 februarie 2012 in categoria Proiecte si cercetari. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “Lentila bionică”

  1. Auras

    Interesant, un articol cu mai multe informati despre aceasta tema imi poate oferi cineva sau nu se stie prea multe?

  2. bydy

    din 2007 acelasi material doar mai taiat sau prelucrat 8-| .cam toti o dau ceva de genu “da sa fiu si eu interesant :dancing: ” nimic mai mult:-w

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite