Legile românești încurajează furtul pe bandă rulantă!

Elena Udrea Parlament semn nas Legile românești încurajează furtul pe bandă rulantă!

Legile românești încurajează furtul pe bandă rulantă!

Elena Udrea – fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului – a primit o condamnare cu 6 ani de închisoare. Sentința Înaltei Curți nu este definitivă. Asta înseamnă că, exista posibilitatea ca cei 6 ani de condamnare să se transforme în vreo 3 sau 4… Însă, cum s-a ajuns la cifra 6?

Cucoana fost ministru, a fost condamnată pentru trei acuzații de luare de mită și o acuzație de abuz în serviciu. Pentru acuzația de tentativă de deturnare de fonduri europene a fost achitată. Procurorii au cerut, în total, o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Ei bine, judecătorii – în mod legal, pentru că legea permite, pentru că așa-s făcute legile în România – au cumulat toate pedepsele, au “făcut o medie” și… aia e! Le-a ieșit un …6. Din care, cucoana în cauză o să facă probabil vreo 2 sau 3. Pentru că, sigur va scrie ea ceva cărți cu “valoare” științifică (probabil despre religie), pentru că sigur se va îmbolnăvi subit de vreo boală ce nu va permite detenția, ori pentru “bună purtare”. Ori pentru că, nu-s condiții în închisoare.

Lăsând la o parte “subiectul” – s-a nimerit ca acum, “Elena Udrea” să fie “pe listă” – modul acesta de “calcul” al pedepselor, nu face altceva decât să încurajeze furtul pe bandă rulantă!
Principiul e următorul: dacă tot ne-am apucat de furat, păi atunci hai să furăm tot ce se poate, pentru că, oricum, pedeapsa va fi doar cât pentru o faptă. Cu alte cuvinte, dacă pentru primul furt primesc 5 ani, pentru al doilea primesc încă 5 ani, pentru al treilea încă 5 ani, iar pentru o a patra faptă încă 5 ani, cumulat asta ar însemna 20 de ani de închisoare. O astfel de pedeapsă ar trebui să sperie pe oricine și sunt convins că hoții s-ar gândi de 10 ori înainte să bage mâna în buzunarul public. Când însă, din 4 condamnări de câte 5 ani, în loc de 20 de ani de închisoare ești pedepsit doar cu 5, respectiv cât ai primi oricum și dacă furi doar o singură dată, nu e logic că mai bine furi de 4 ori mai mult pentru aceeași pedeapsă?
Pentru că, pe sistemul ăsta a fost condamnată Elena Udrea și mulți alții care au furat din banul public!

Peste toate astea, mai adăugați următoarele:
– hoțul prins și condamnat, nu-și pierde averea dobândită prin furt!
– dacă scrie o carte, două (vorba vine), iese mai repede!
– dacă se comportă frumos, iese mai repede!
– Dacă are peste 60 de ani, face doar o treime din pedeapsă!
… și multe alte “facilități” pentru infractori!

În concluzie, nu-i suficient că, până și în acest moment, oricum există o mulțime de “avantaje” pentru infractori, guvernul PSD & ALDE vrea MAI MULT, respectiv să mai elimine din infracțiunile pentru care poți fi condamnat!
În ce țară trăim, fraților???

Liviu Dragnea PSD Coada la DNA Legile românești încurajează furtul pe bandă rulantă!

Categorie articol [ Legislaţie, Politica ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Legile românești încurajează furtul pe bandă rulantă!”

 • jpm
  ... a scris la 30 martie 2017, 16:22   [#1]

  Mi-a placut articolul.

 • ... a scris la 30 martie 2017, 21:56   [#2]

  taica-meu are 62 de ani. pacat ca nu-i sprinten de picior ca-l puneam sa intre-n banca si-l asteptam cu motorul pornit…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 31 martie 2017, 13:25   [#3]

  Va raspund direct la intrebarea dumneavoastra;IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR!In accept negati.fireste!.Un exemplu doar:tara noastra,Romania,se afla in fruntea tarilor care prezinta( statistic)cele mai mari durate ale pedepselor cu inchisoarea,avand o medie de 37,8 luni.Media europeana este doar de 9,5 luni!Aceste date.oferite publicitatii, sunt inregistrate de cea mai recenta editie a ,,Statisticilor penale anuale realizate de Consiliul Europei(2015,Anual Penal Statistics)!Un exemplu,la intamplare ales,din multe,multe altele in care noi,romanii suntem ,,evidentiati”!In rau,desigur!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 aprilie 2017, 11:52   [#4]

  De ce mai întrebi, Dane? Trăim într-o țară în care nesimțirea e o valoare. Cu cât ești mai fără obraz, cu atât ești mai important…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?