Legile naturii și…revoluția de la vot!

Guvern PSD ALDE Dragnea Dancila Tariceanu Legile naturii și...revoluția de la vot!

Parcă mai mult că oricând, această lună mai a fost (și pe alocuri încă este) excesiv de ploioasă și mai zbuciumată! Ploi cu găleata, cum se mai spune, grindină, ba chiar și… tornade, inundații, stricăciuni și multe alte asemenea fenomene neplăcute pricinuite de natura înfuriată la extrem. Dar fără a detalia sau filosofa prea mult, nu-i prea greu să asemănăm toate aceste manifestări, cu ceea ce s-a petrecut și se petrece și-n societatea românească! Același zbucium, aceleleasi necazuri și întâmplări pe care însă le tot le suportăm cu stoicism de ani și ani de zile. De unde provin? Nu din natură, ci din realitaea ce o trăim, acceptând-o însperanța unor vremuri ceva mai bune, mai omenoase. Toate la un loc, vin să ne reamintească, nu știu dacă mai era cazul, că orice istorie se repetă (fie chiar la o altă formă de evoluare), dar și că legile naturii pot să se reflecte, cu aceeași acuitate, și-n viața socială, în trăirile noastre cotidiene. Ceea ce, ca o coincidență sau nu, s-a și întâmplat.

După un zbucium cvazi permanent, bogat în precipitații mai puțin produse de natură, ci de unii dintre semenii noștri catalputati pe la diferite nivele, de unde “fulgerau” dar și “trăsneau” după bunul lor plac, sub masca unei “politici umaniste”, iată că acum, pe 26 a acestei luni ploiase, au apărut și primele raze de soare pe pământul României, secat de hoți și netrebnici, de corupți și careiaristi notorii! Primele sclipri ale unui soare dătător de spernte, de fapt primul pas (dar însemnat) spre zările unei lumi mai drepte și mai bune.

Minunea a fost generată, cum am mai spus, atât de mobilizarea cu adevărat impresionantă la vot, atât în țară cât și-n diaspora, acolo unde piedicile pesediste au fost, ca de fiecare dată, la fel de… impresionante, dar și de nemulțumirile majorității românilor pentru haosul și dezordinea întronată de guvernarea PSD, cea mai slabă și mai proastă din istoria centenară a României. Prezența-record la alegerile de duminică a depășit pragul de 50%, comparabil cu alegerile prezidențiale din 2014. Iar referendumul declanșat de președintele Iohanis (declarat de pesedisti drept… țap inspasitor pt toate relele lor), a întrunit cvorumul de de prezența (30%) încă de la ora 17!

Sunt sigur că rezultatele finale vă sunt deja cunoscute, așa că nu voi mai insista. Rămâne ca acum să continuăm acest prim pas, intrat în istorie, prin perseverență, luciditate, dăruire și cu multă modestie, pentru că, nu peste multă vreme vor veni și celelalte alegeri (prezidențiale, parlamentare și locale), prilej cu care să dovedim tuturor că din ce s-a realizat acum, nimic n-a fost întâmplător. Președintele Klaus Iohannis a salutat, alături de întreagă națiune dar și de țările europene, victoria opoziției în alegerile europarlamentare și validarea referendumului pentru Justiție, în vreme ce a atacat PSD și a criticat felul în care a fost organizat votul în străînătate. Șeful statului se așteaptă acum la o colaborare a PNL și USR-PLUS pentru înlocuirea actualei majorități falimentare: “Românii au dat o lecție dură populismului. O lecție dură dată populismului, demagogiei și dicursului antieuropean și anti-justiție promovat de PSD.” Așa și e!…


Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

P.S. – După transmiterea articolului aflu că dl. Liviu Dragnea, marele șef al PSD-ului, a fost, în sfârșit, condamnat la 3 ani și jumătate închisoare, cu executare! Așa că… “După faptă și… RĂSPLATĂ“! O merită pe deplin! Ca și alții…

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

14 comentarii la “Legile naturii și…revoluția de la vot!”

 • Marccc
  ... a scris la 27 mai 2019, 20:54   [#1]

  Acum,dupa …seismul din PSD amplificat si prin mult asteptata trimitere la ,,odihna” al liderului,cu pretentii si intentii de a fi chiar si viitor presedinte al Romaniei,prin multe locuri din Moldova-i…doliu! La fel ca si in Tg.Neamt unde pesedistii-s cât frunza si iarba.Unii,ceva mai optimiști,inca mai speră in minuni,argumentat că si Mandeal a făcut pușcărie,dar pana la urma tot a iesit președinta!Ceea ce eu cred ca nu-i cazul in Romania,aici unde dl.Dragnea a găsit deocamdată ce a tot cautat!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 mai 2019, 22:37   [#2]

  După condamnarea lui Năstase, fost premier al României vreme de 4 ani, PSD stabilește un nou record „de imagine”, Marc. De data asta e un record greu (mai bine zis imposibil) de întrecut. Al treilea om în stat, recte Liviu Dragnea, e săltat direct din fotoliul de președinte al Camerei Deputaților și trimis la Rahova.

  În sfârșit PSD-ul a încasat upercutul pe care îl merita! Dar ca să cadă lat la podea mai e nevoie de vreo două directe de dreapta și un croșeu. Prima directă la alegerile prezidențiale, a doua la cele locale și croșeul la parlamentare. Să nu ne amăgim că fără Dragnea toate-s bune și frumoase. Tovarășii lui nu se lasă duși cu una cu două de la cașcaval…

  Firesc ar fi ca doamna Dăncilă să-și prezinte demisia, din moment ce sforarului ce o trăgea din ațe i sau rupt sforile. Firesc ar fi ca Parlamentul României să devină, în sfârșit, ceea ce trebuie să fie: un for din al cărui dezbateri să se nască reguli valabile pentru toți, nu doar pentru unii.

  Firesc ar fi ca indivizi precum Rădulescu, Oprișan, ăla chelu de îi tot uit numele și atât de mulți alții să dispară de pe scena politicii. Nu trebuie să ignorăm faptul că PSD a obținut, totuși, vreo două milioane de voturi.

  Lingăi precum Ciuvică sau Badea au fost și-o să mai fie. Să ne ferim de ei…

  Trebuie să mai scriu o propoziție: în seara asta berea e cu mult mai gustoasă decât a fost în ultimii 20 de ani. Hai noroc, domnilor!

 • EU, Revo Luluta de la Bot
  ... a scris la 28 mai 2019, 1:06   [#3]

  In principiu s-a petrecut un lucru bun, si anume faptul ca romanii s-au prezentat mai multi la urne, chiar daca au fost doar jumatate dintre cei cu drept de vot, oricum castigul de legitimitate este considerabil comparativ cu 39,42% cati au fost in 2016. De asemenea, tot favorabil pare si faptul ca s-a obtinut o echilibrare a fortelor politice la varf, respectiv trei partide cu sustinere electorala apropiata, dintre care doua cu ideologii traditionale(liberala si social-democrata), cel de-al treilea nefiind definit doctrinar, potrivit declaratiilor presedintelui partidului Dan Barna: “Una dintre prioritatile pe care le-am exprimat eu este aceea de definire doctrinara, pentru a putea avea raspunsul pe care il asteapta intreaga societate, ce fel de partid este USR-ul”. Deci, poza arata bine si treaba ar trebui sa mearga brici in ceea ce priveste “reprezentarea intereselor romanilor in Parlamentul European” si in subsidiar “buna functionare a institutiilor publice”, respectiv asezarea acestora in “matca constitutionala”, cu respectarea ordinii de drept. Spun asta bazandu-ma pe logica fireasca a faptului ca romanii au votat pentru viitorul lor si al familiilor lor, viitor care sa le ofere un trai intr-un mediu social civilizat avand ca fundament “statul de drept” si principiile “democratiei liberale”, logica pe care ma astept sa se bazeze si fortele politice in interpretarea “mandatului reprezentativ” primit. Tot aud si citesc despre “victoria in alegeri” a unor partide si despre “infrangerea suferita” de altele, ca si cum rezultatul alegerilor ar reprezenta “un final”, cand in realitate ar trebui sa fie privit ca “un inceput”, alegerile fiind doar o selectie a celor carora votantii le incredinteaza soarta pe perioada unui mandat, politicienii urmand sa-si dovedeasca competenta si loialitatea, demonstrand faptul ca nu sunt “o alegere gresita”, ori pe acest aspect ar trebui sa se concentreze cetatenii si sa oblige clasa politica la un comportament adecvat “calitatii de reprezentant” intr-o democratie moderna, asa cum dorim sa fie a noastra. Celor care sunt tentati de atitudini cum ar fi “epurarea politica”, restrictionarea libertatilor fundamentale si mai stiu eu ce porniri revansarde, cu scuzele de rigoare, trebuie sa le spun ca acestea sunt specifice regimurilor pe care le critica la fiecare doua vorbe, inclusiv cel din anii ‘40-50′ din Romania, iar astea nu le spun din proprie fantezie, ci le pot citi prin cartile de istorie. Lectura placuta!

 • marc
  ... a scris la 28 mai 2019, 11:38   [#4]

  Foarte la obiect si total in tema ,ambele comentarii!Bravo ,domnilor autori,deci inca putem vorbi macar de o mini dezbatere colectiva.Dar,curios din fire,va intreb:respectivele comentarii au cumva acelasi autor?!Gresesc si de data aceasta,Francisc?!….Daca da,te rog scuza-ma!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 mai 2019, 12:00   [#5]

  Ți-am mai spus de câteva ori că nu am comentat niciodată pe acest blog sub alt nume decât Francisc (la început) și Francisc întâiul (mai apoi, pentru a nu fi confundat cu celălalt Francisc, care nu mai comentează mai de multișor pe-aici și al cărui blog îl mai citesc și eu din când în când, inclusiv articolele postate de tine) dar văd că nu mă crezi, Marc.

  Mi-au mai scăpat câteva comentarii anonime, e-adevărat, dar crede-mă că nu am niciun interes să-mi asum identități multiple…

 • Marc
  ... a scris la 28 mai 2019, 20:43   [#6]

  Ti-am cerut scuze,nu?Acum o fac din nou….

 • EU
  ... a scris la 28 mai 2019, 21:22   [#7]

  Domnul Francisc intaiul mi-a sugerat sa comentez sub un singur pseudonim, oricare ar fi acela si am gasit propunerea domniei sale ca fiind justificata, astfel ca am mentionat, intr-un comentariu anterior, ca voi scrie sub pseudonimul “EU” urmat, dupa virgula, de cate un titlu specific comentariului, respectiv specific subiectului in discutie. Deci, toate comentariile facute sub pseudonimul “EU”, mi le asum eu! Domnule Marc, domnilor!

 • Marc
  ... a scris la 29 mai 2019, 20:25   [#8]

  Bine venită aceasta precizare!Ma bucur ca actualul număr al celor care scriu sau comentează pe acest blog,a mai sporit cu unul!La mai mulți,dragii mei!…N-avem decât de câștigat.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 mai 2019, 0:41   [#9]

  Asumarea părerii e primul pas spre normalitate, domnule EU. Fiecare dintre noi încearcă să-l convingă pe celălalt de justețea propriilor judecăți.

  Nu vreau să cred că propozițiile scrise de mine pe acest blog în ultimii 5 ani au avut vreo influență asupra semenilor (deși în sinea mea sper să fi avut)… Sunt doar un bunic care încearcă să-și educe nepoții în spirit.

  Un bunic prieten cu berea…

 • EU, Revo Luluta de la Bot
  ... a scris la 30 mai 2019, 1:12   [#10]

  Domnule Francisc, “upercutul incasat de PSD” in fapt este un upercut incasat de natiunea romana, la fel cum ar fi si “sa cada lat la podea”, tot in dauna “poporului suveran” s-ar inregistra, pentru ca, asa cum am mai zis si-n alte comentarii, pluripartidismul este un principiu de baza al democratiei occidentale, iar PSD-ul reprezinta principala oferta social-democrata de pe piata politica. E ca si cum ar fi sa se bucure veganii ca au reusit sa scoata carnea din toate magazinele din tara! Dragnea este un ins, iar faptul “ca a fost saltat direct din al III-lea fotoliu din stat” nu-i un lucru bun pentru Romania, ci ar fi trebuit ca el sa evite lucrul asta si sa-si fi dat demisia inainte! PSD-ul reprezinta o idee si nu cred ca trebuie lichidata ideea, pentru faptul de a fi sustinuta, la un moment dat, de cineva “persona non grata”. Pai nici ideologia comunista nu-i interzisa, cat despre cea socialista ce sa spun, este imbratisata destul de puternic la nivel european, ori a lichida “oferta social-democrata” din “piata politica” romaneasca, nu vad sa fie in avantajul cetatenilor. O parere, doar!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 mai 2019, 2:22   [#11]

  Mă dezamăgiți,domnule EU… Despre ce idee „reprezentată” de PSD faceți vorbire? E prea târzie ora pentru a „dezvolta” subiectul. Și prea multe beri…

 • EU, Revo Luluta de la Bot
  ... a scris la 30 mai 2019, 3:21   [#12]

  Pai, …despre(idee) cea care i-a facut pe cei care-au votat PSD-ul, sa-l voteze! Faptul de a nu vedea o idee, la un moment dat, asta nu-nseamna ca nu exista! De asemenea, faptul ca in Romania nu exista niciun partid comunist, asta nu-nseamna ca nu sunt si potentiali adepti ai comunismului. Ideea pe care o reprezinta PSD-ul, ea exista pentru ca are adepti, respectiv ii are pe cei care-l voteaza constant, idee careia-i putem spune oricum, dar pe care, cei care-o sustin, ii spun “social-democratie”. La urma urmei, eu as putea critica denumirea unui produs pe care nu-l cumpar si nu l-am cumparat niciodata, sau as putea sa-i neg utilitatea, dar din moment ce pentru altii este interesant, ar avea oare vreo noima s-o fac? Pana la urma urmei, vazand ca un partid, care nu stie ce vrea sa faca, este votat de unii care probabil nu stiu ce sa ceara de la un partid, eu sa contest faptul ca in aceasta relatie nu exista o idee, doar pentru ca eu nu o vad? Multe lucruri nu sunt pe intelesul meu, stimate domn, dar nu neg niciunul si nici nu spun ca cei care pretind ca le-nteleg ar fi nebuni sau prosti, ci ma limitez sa accept ca sunt altfel.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 mai 2019, 9:49   [#13]

  Iarăși m-am trezit cu râgâieli, ca de obicei. Am recitit la o cafea comentariul dumneavoastră, domnule EU, și constat că părerea mea nu prea coincide cu ce ați scris.

  În primul rând pentru că democrația nu poate fi nici occidentală, nici orientală. E pur și simplu democrație. În al doilea rând, „oferta social-democrată” (dumneavoastră o considerați principală) pe care ne-o tot bagă pe gât tot felul de indivizi dubioși este o mare păcăleală. Un alt fel de a spune „stați liniștiți la locurile voastre” și bucurați-vă că noi avem grijă de voi.

  Faptul că Dragnea a schimbat fotoliul de președinte al Camerei Deputaților cu „țambalul” de la Rahova e cel mai bun lucru întâmplat în România ultimelor trei decenii. E semnalul clar că locul impostorilor nu este la cârma țării…

  Ideea social-democrației e ca un cântec de sirenă, domnule EU. Lozinca „de la fiecare după posibilități, fiecăruia după nevoi” e menită să-i amăgească pe creduli, mai ales când e dublată de sora ei geamănă „nici pâine fără muncă, nici muncă fără pâine”.

  Motorul progresului e sudoarea de pe frunte, nu statul cu mâna întinsă la pomenile statului (uite ce joc de cuvinte am nimerit!), domnule EU

 • EU, Revo Luluta de la Bot
  ... a scris la 30 mai 2019, 19:38   [#14]

  Citez doar titlurile unor articole de presa, “Démocratie occidentale ?”(Mercredi, 20 Mai, 2015 -- 12:15 --
  l’Humanité), “La démocratie occidentale en crise”(Mondialisation.ca, 04 avril 2017), “La démocratie occidentale, un avenir incertain, par Harald Welzer”(Publié le 14 août 2008 à 13h37 -- Le Monde) pentru a-mi justifica utilizarea sintagmei “democratie occidentala” prin care inteleg sa ma refer la caracteristicile comune ale sistemelor politice din “lumea occidentala”. Daca-mi veti spune ca “nu exista o lume occidentala”, voi putea sa va indic si exemple de publicatii care folosesc aceasta sintagma, dar cred ca le puteti gasi si singur. In privinta PSD-ului, eu doar am constatat faptul ca are votanti, ceea ce mi-a justificat prezumtia ca ideologia lui, cea pe care o prezinta ca fiind “social democrata”, este agreata de sustinatorii lui de vreme ce-l voteaza, dar fara a-mi propune sa studiez acest lucru. Astfel ca nu sunt pregatit, nici documentar si nici moral, sa particip la o dezbatere filozofica cu dumneavoastra pe tema social-democratiei, sau pe alte teme de doctrina politica. Ceea ce mi s-ar parea intr-adevar lamentabil ar fi faptul ca “incarcerarea lui Dragnea” sa fie “…cel mai bun lucru intamplat in Romania ultimelor trei decenii…”, ceea ce l-ar plasa chiar si peste “lichidarea cuplului Ceausescu”(sic!), asta daca nu gasim nimic mai de soi printre lucrurile petrecute in ultimii 30 de ani! Si poate ca aveti dreptate ca oferta politica a PSD-ului sa nu fie “principala oferta social-democrata” de pe piata romaneasca, ci sa fie chiar singura! Eu chiar fac eforturi sa inteleg logica spuselor dvs., insa poate c-ar fi mai intelept sa astept s-o intelegeti dumneavoastra mai intai. Sanatate, domnule!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?