Legea antifumat 2016

Începând cu data de 17 martie 2016, intră în vigoare așa numita “lege antifumat” care interzice fumatul în spațiile publice închise.
Inițiatorul legii antifumat este deputatul PSD Aurelia Cristea.

Aurelia Cristea deputat PSD Cluj Legea antifumat 2016

Azi, la știrile B1 TV a fost invitat avocatul Daniel Fenechiu, deputat în Parlamentul României, fost membru PP-DD și actual președinte al PND (Partidul Național Democrat), partid înființat de Daniel Fenechiu în iunie 2015 după “spargerea” PP-DD în bucăți … Ei bine, m-am amuzat copios …

Daniel Fenechiu avocat deputat Legea antifumat 2016

Daniel Fenechiu a început să-i pună câteva întrebări Aureliei Cristea (cea care a inițiat legea antifumat) și ce să vezi, inițiatoarea legii a început să dea din colț în colț, evitând să răspundă întrebărilor puse de Daniel Fenechiu și (cum se spune prin popor), “încercând să schimbe vorba” (subiectul). Căutați eventual emisiunea în reluare …
Ce-am constatat: la fel ca în multe alte situații (mă refer la alte legi inițiate de parlamentari semianalfabeți dar cu diplome de doctori), Aurelia Cristea habar n-avea ce lege a … inițiat !?!?! WTF?
Punctual, Daniel Fenechiu a întrebat-o pe Aurelia Cristea dacă legea antifumat inițiată de ea, îi permite să închirieze un club în care să se întâlnească cu prietenii pentru a fuma… la care, Aurelia Cristea l-a invitat pe Daniel Fenechiu să studieze legile, fără însă să-i răspundă concret la întrebare! Am relatat foarte pe scurt cam ce s-a întâmplat, eventual dacă voi găsi înregistrarea emisiunii, o voi pune aici pe blog …

Printre altele, legea spune așa (citez câteva fragmente esențiale):

Prezenta lege stabileşte unele măsuri privind prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun, prin interzicerea completă a fumatului în toate spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii…

Cum definește deputatul PSD Aurelia Cristea, spațiile publice închise:

m) spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;

n) spaţiu închis de la locul de muncă se înţelege orice spaţiu care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, cu modificările ulterioare.

Știți ce a spus Daniel Fenechiu? Ceva de genul: “Câți pereți are o încăpere rotundă? Pentru fumat, am să construiesc o încăpere rotundă (n.a.: cilindrică).“. Am râs maxim! yahoo rotfl Legea antifumat 2016

casa rotunda Legea antifumat 2016

Categorie articol [ Legislaţie ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

10 comentarii la “Legea antifumat 2016”

 • Severus
  ... a scris la 14 martie 2016, 20:19   [#1]

  Deci handicapata mintal e pe dinafara, hahahahahaha
  Oricum, roata roata merge, era o vorba…
  Nu era mai simplu cu niste compartimente pentru fumatori?Si toata lumea era multumita. Chiar trebuie scosi in strada? Daca racesc iesind la o tigara, sau mai rau , fac pneoumonie atunci cine plateste?
  S-a gasit si Cristea asta sa faca bine dar si rau in acelasi timp. Poate o sa faca cancer la plamani tocmai ea care nu fumeaza (presupun).
  Problema cea mare este cu libertatea care se tot diminueaza pe zi ce trece…

 • ... a scris la 15 martie 2016, 12:40   [#2]

  Ăștia nici nu știu ce drac de legi votează sau propun???
  Cum pizda ma-sii ajung asemenea idioti sa conduca pulimea asta?

 • xpert92
  ... a scris la 16 martie 2016, 20:50   [#3]

  Nici nu ma interesaza legea asta, mi se rupe. Sunt treburi mai importante de rezolvat, asta e fix praf in ochi sa ne atraga atentia.

 • Marius
  ... a scris la 17 martie 2016, 11:25   [#4]

  Cum ajung aceste valori acolo? Pai noi (popor de iobagi si jmecheri) ii alegem. Oricine are IQ peste 120 pleaca din tara, exceptand cei carora le este scarba sa fie tratati ca tigani de straini.
  Apropo de madam, ii doresc sa traiasca mult fara fum de tigara, dar cu cosmetice testate pe animale, pui umflati cu hormoni, respirand aerul curat de esapament. Serios totusi -- de ce naiba sa nu fie locuri special amenajate in unitatile care aleg sa permita fumatul. La naiba, la cat suntem impozitati pe tigari, eu daca as fi din guvern as promova fumatul.

 • winnetou la birou :)
  ... a scris la 18 martie 2016, 9:25   [#5]

  buna asta cu restaurantul rotund..cu un singur perete :)) ))

 • ... a scris la 23 martie 2016, 13:42   [#6]

  Ideea cu spații special delimitate pentru fumători n-a fost una rea, doar că modul de aplicare era prost. Ar fi trebuit să dea autorizații de amenajare pentru locurile speciale pentru fumat, doar acelor restaurante/baruri/cafenele la care spațiul le-ar fi permis să-și amenajeze DECENT și MODERN un loc special pentru fumători, separat de spațiul destinat nefumătorilor. Asta înseamnă că, nu orice bodegă de cartier ar fi putut face asta, însă un restaurant sau o cafenea care dispune de suficient spațiu (mp) ar fi trebuit să aibă posibilitatea să aloce o parte din spațiu pentru salonul de fumători. Eventual, reglementat prin lege la modul: “spațiul pentru fumători nu poate depăși ca suprafață, spațiul destinat nefumătorilor” … adică, 50% / 50%.

  PS: Eu sunt nefumător.

 • varlam
  ... a scris la 23 martie 2016, 13:32   [#7]

  Aceasta lege e facuta de fapt cu doua scopuri: unul -- sa polarizeze atentia intr-o singura directie, iar celalat sa aduca bani la primarii PSD. Orice cui pe care il bati pe domeniul public se face cu autorizatie de la primarie. Comunitarii sunt angajatii primariei. Deci banii din amenzi se duc la primarie (inclusiv spagile pentru o masa sau 2 puse in fata restaurantului). Despre preventie, drepturi (si ale celor care fumeaza) etc nu se povesteste nimic. Legea este profund discriminatorie. Si fumatorii platesc impozit si consumatia la un restaurant sau cafenea. Era chiar asa greu sa se permita fumatul in spatii “special destinate”?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 martie 2016, 10:57   [#8]

  Eu sunt fumător, Dane. Cred că această lege nu e făcută ca să-i protejeze pe nefumători, ci ca să-i discrimineze pe fumători. Pe cine ar deranja dacă fumătorii ar avea un spațiu al lor, în care să-și dea „fumuri” fără să fie deranjați de pretențiile la aer curat ale nefumătorilor? De ce nu putem mânca și bea la același restaurant, fiecare la „troaca” lui?

  Uite-așa, în numele democrației, se încalcă niște drepturi elementare. Nu zic că nefumătorii sunt obligați să respire fumul țigării mele, dar când mă scoți la ușă cu chiștocul în gură mă simt lipsit de libertate. Accept să nu fumez acolo unde nu e voie, dar am dreptul (și eu) la o țigară. De ce nu pot să-mi beau cafeaua la cârciuma din colțul străzii fumând?

  Pe cine deranjez dacă fumez într-un spațiu destinat fumătorilor?…

 • dan-t
  ... a scris la 30 martie 2016, 21:28   [#9]

  Pentru simplul motiv ca daca lasi in acelasi loc si fumator si nefumator cel descrimat este cel nefumator si nu celalalt. Toti fumatorii sunt foarte indarjiti. Dar eu astept raspunsuri la cateva intrebari simple:
  1. Cati dintre cei care posteaza aici, au iesit macar o sigura data, dintr-un restaurant unde se servea masa si erau si copii (sau alte persoane care nu fumau), afara, sa fumeze?
  2. Daca ar fi de maine din nou spatii in acelasi restaurant si pentru fumatori si nefumatori, un grup format si din fumatori si din nefumatori unde s-ar aseza?
  3. Daca ati avea un copil care nu fumeaza si ar trebui sa se angajeze intr-un local unde se fumeaza, ce parere ati avea? Sau acel local devine din unul in care nu se fumeaza unul in care se fumeaza…
  4. De ce nu putem accepta o lege care afara este acceptata? Avem pretentii de tara civilizata pana ni se cere noua sa facem ceva pentru aceasta civilizatie… pana aici.

 • Severus
  ... a scris la 31 martie 2016, 21:29   [#10]

  Hai dan-t lasa-ne si pleaca. Tot vorbesti si tu sa te bagi in seama de parca fumatorii ar avea treaba cu restaurantele si copiii tai. Eu la restaurant ma duc sa mananc, nu sa fumez si sa stau la cafele. Sa se interzica in restaurante complet, ca acolo lumea merge sa manance nu sa fumeze, si sa se dea drumul in baruri. Mare scofala sa se faca iar 50% spatiu pentru fumatori cum zice Dan. Trebuia sa-i oblige la sisteme de tragere a fumului de tigara si era rezolvata treaba, toata lumea era multumita. Si mai sunt solutii destule.

  Culmea te gasesti si tu sa dai exemple de alte tari dar salar ai de sufla vantul prin el. Ia uite la americani nu se fumeaza, dar arme au toti, cand se supara vecinul pe tine te lichideaza. Cine te-a mintit pe tine ca daca fumezi intr-un bar esti necivilizat? Fumul de tigara ce l-ai tras la viata ta e mai toxic decat gazele si toxinele de afara? Si ar mai fi multe de spus… mai ales despre tarile tale civilizate unde intri in bar si toata lumea arunca mizeriile pe jos. Si in restaurant daca mancarea copilului pica pe jos, o impinge cu piciorul, etc

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?