Legea nu-i una pentru toată lumea!?

Lia Olguta Vasilescu si Claudiu Manda Legea nu i una pentru toată lumea!?

Legea nu-i una pentru toată lumea!?

Este întrebarea pe care mai tot românul, inclusiv eu, și-o pune de la un timp, de când în România, fără exagerare, legile-s câte una, pentru fiecare! Una pentru… prostime, alta pentru… gloată, altele zice-se pentru popor și doar așa, câte una, ceva mai specială, pentru dumnealor, potentații vremurilor în care trăim!

C-așa-i treaba, nu-i deloc greu de exemlificat. Atât numeric cât și detaliat. Iată bunăoară “argumentația” d-nei Lia Olguța Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD-ului, după ce proaspătul său soț, parlamentarul (pesedist) Claudiu Manda, a rămas, în urmă cu ceva vreme, fără permis auto din cauza vitezei excesive:

În comuna Mihăilești cred că era. A condus cu viteză. În acea zi, la 16.00, trebuia să fie în Parlament, pentru că el era președinte de ședință și într-adevăr ne grăbeam. M-a deranjat un lucru că s-a dat asta pe surse. Putea poliția româna să dea comunicat. Nu a protestat nimeni. Am spus doar că ne grăbim (cu 125 de kilometri la oră, în localitate?!) și că îi rugăm să redacteze mai repede procesul verbal. Presupun că ne-au recunoscut dacă au dat la toată presa pe surse (n.n. aceasta a deranjat-o cel mai mult!) E jenant pentru Poliția Română să reacționeze așa. Ori dai comunicat, ori nu dai nimic. (… ) Am plecat mai târziu din Craiova (n.n. după o nuntă megalomanică) și soțul meu se grăbea să ajungă la ședința de plen a Senatului. Este jenant că poliția a făcut publică informația.

În concluzie, Olguta Vasilescu s-a declarat (la postul România TV, care le ține isonul) f… deranjată că această informație a fost transmisă de Poliție pe… surse și a aflat lumea! Cum s-ar spune, noi, șefii, putem face orice. Să furăm, să mințim, să nesocotim orice lege, dar așa, în secret. De ce să știe tot românul?! Bravos, doamna ex ministru și actual purtător de fapte “legale” ale partidului de guvernământ! Așa… conducători, mai rar!

Și ca să nu credeți că totul s-a încheiat aici, trebuie să mai știți că stimata doamnă, s-a plâns de această “nepermisă întâmplare”, colegei sale de la șefia Ministerului Afacerilor Interne, care i-a promis solemn că o să ia măsuri imediate. Din câte se aude din surse neoficiale, măsurile au vizat sau vizează destituirea șefului de la poliția rutieră și sanctionarea drastică a “nerușinaților” agenți care au avut… tupeul de a respecta și aplică LEGEA!

Noi, ce să mai spunem?! Doar că-i compătimim pe cei care nici până acum n-au aflat că în România legile sunt doar făcute, nu și respectate. Mai ales tocmai de cei care le fac sau măcar ar trebui să vegheze la respectarea lor! Totu-i pe invers, Ca la noi, la nimenea. Asta-i precis!Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Legislaţie, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Legea nu-i una pentru toată lumea!?”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 mai 2019, 16:13   [#1]

  Ba da, Marc! Legea e pentru toată lumea, doar că „lumea” e împărțită în două categorii: cei care o fac și cei care trebuie să o respecte! Și ce să vezi? „Făcătorii de lege” nu se simt niciodată obligați să o respecte…

 • ... a scris la 7 mai 2019, 16:21   [#2]

  Mă scuzați, da’ impresia mea este că în România legea e făcută pentru fraieri! Adică, doar fraierii sunt obligați să respecte legea, șmecherii își fac legile după cum vor ei.

  Numărul fraierilor e undeva pe la vreo 18~20 de milioane (cred -- așa după ochi), șmecherii număra vreo câteva mii probabil… (ăia 600 plus neveste, cumnați, tovarăși și pretini).

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 mai 2019, 18:48   [#3]

  Ai toate scuzele de care dispun, Dane. Faptul că legea în România e făcută doar pentru fraieri nu e o impresie, ci o realitate…

  Cum altfel mai putem explica că o gașcă de neșcoliți conduc o țară? Bag de seamă că trăim niște vremuri în care „creionul” cunoașterii nu are sorți de izbândă în fața radierei. „Mama prostului” rade orice urmă de civism.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?