Lampă foto 85W

Lampa foto 85W 150x150 Lampă foto 85W

Lampa foto 85W

Sunt în căutarea unei soluții ieftine pentru fotografie de produs. Până acum, am investit într-un cort care și-a dovedit eficiența, însă nu este suficient. În primul rând, pentru că am produse de diferite dimensiuni, am luat un cort mai mare (poate puțin prea mare), dacă bine-mi amintesc este de 120×120x120cm (cub). Ei bine, cred că totuși m-am “aruncat” la unul prea mare și cred că aș avea nevoie de unul mai mic, probabil unul de maxim 50×50x50cm … sau ceva de genul.

Până acum, aveam senzația că dacă am soare puternic și fac pozele în jurul amiezii când soarele este puternic, este ok. Ei bine, “pretențiile” (din partea mea) au crescut … mai ales că, soarele s-a dovedit a fi tare năbădăios și fix cad fac poza, se ascunde după câte-un norișor, suficient să-mi “mute spectrul” în albastru. Drept urmare, am ajuns la concluzia că este de preferat o lumină artificială constantă (nu schimbătoare ca vremea … pardon, ca lumina soarelui, care joacă “tupu”).

Mi-au căzut ochii pe un bec economic, pentru că n-am chef să mă năpădească transpirațiile (mai ales vara) stând lângă câteva reflectoare de 1000W bucata și nici n-am chef să aprind ceva pentru că n-aș vrea să dobândesc vreo poreclă de piroman. Așa că, aș prefera ceva cu LED, dar nu știu dacă LED-ul este sau nu bun în fotografia de produs!? Peste tot, văd becuri economice… O fi pentru că-s mai ieftine decât LED-urile, ori pentru că au lumina mai “corectă” pentru fotografie de produs decât LED-urile?

Ăsta e becul (zice-se că-i “special pentru fotografie de produs”) care-mi trage cu ochiul și din care mă gândesc să încropesc oareșce “lămpi”:

Lampa foto 85W Lampă foto 85W

Descrierea/prezentarea “oficială” (citez de pe siteul pe care l-am găsit la vânzare:
Lampa economica 85W, echivaleaza ca putere cu un bec normal de 425w, are temperatura de culoare 5400k (daylight). Recomandat pentru fotografia de produs. Preț: 148 RON

Aștept opiniile voastre, dacă a folosit cineva astfel de becuri economice pentru fotografie de produs și dacă sunt bune sau nu !?

PS: Nu sunt fotograf profesionist!

Categorie articol [ Electronice / Electrocasnice, Hobby ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Lampă foto 85W”

 • sake
  ... a scris la 29 august 2015, 10:22   [#1]

  eu am folosit pe asta:

  http://www.fotohob...-fhs00003192.html

  1. daca nu ai reflector bun nu iti foloseste la nimic
  2. am avut rezultate bune cand era prea innorat
  3. un bec s-a ars dupa 3 saptamani, de fapt au cedat niste piese (o dioda si un tranzistor) electronice (dupa fasung are o placuta cu un montaj electronic).

  Am sunat la ei si mi-au zis ca nu l-am alimentat corect.
  Si asa era, becul trebuie alimentat la 220v si eu am 230V si chiar 247V am masurat intr-o zi.
  In final, eu nu prea am fost multumit.

 • Marand
  ... a scris la 29 august 2015, 10:35   [#2]

  Dacă îl folosești într-un mediu aerisit, lipsit de umezeală, da, e bun.Pe de altă parte să știi că nu echivalează ca luminozitate cu becul normal de 425W, ci cel mult cu unul de 300-350W. O altă problemă a acestui tip de bec este că dacă la ieșirea din soclu, a celor două picioare către spirală, pătrunde aer, atunci într-un timp foarte scurt, dar nu dintr-o dată, se va arde.
  Deci cumpără-l, dar numai cu garanție serioasă, pentru că la banii ăștia, 148Ron… :-?
  … și dacă-l cumperi, spune-mi, te rog, și mie cum se comportă.

 • ... a scris la 29 august 2015, 12:15   [#3]

  ok, merci pt. informatii.

 • Marand
  ... a scris la 30 august 2015, 9:07   [#4]

  http://okazii.ro/e...w-slim-a171876932

  Eu ți-aș recomanda și așa ceva. Există și de 100W, (nu te zgârci la consum, nu se poate obține ceva din nimic…).
  (La casa de la țară folosesc unul de 30W, afară, noaptea și sunt mulțumit.)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?