La mulți ani, 2018!

la multi ani an nou sampanie pahare La mulți ani, 2018!

Și-a fost prima zi…

Bine-ai venit 2018! Nu știu cum te privesc alții, dar pentru mine ești al douăș’nouălea început de noi speranțe. Frate-tu‘ mai mare (pare ciudat, dar 2017 e mai bătrân decât 2018 pe răbojul vieții) și-a dat duhul fără să-mi aducă bucuriile la care speram. Îți doresc să fii mai bun decât suta de înaintași ai tăi ce „trecură” prin calendar de când România se făcu mare.

Nu mă-ntreba ce-mi doresc, fiindcă o știi. Am spus-o de-atâtea ori: visez o țară în care cetățenii să-și tocească degetele căutând prin dicționare sensul unor cuvinte ca „mârlănie”, „minciună”, „hoție”, o patrie în care să nu se simtă copleșiți de asaltul la baionetă al unor indivizi fără scrupule. O lume stăpânită de adevăr, de cinste, de dreptate.

Nu voi accepta niciodată șmecheria ridicată la rang de virtute, chit că trăiesc (și trăim cu toții) într-o lume plină de „șmecheri” pe care îi tot aplaudăm și îi alegem cu voioșie ca să ne reprezinte. Copiii noștri se smulg din rădăcini și se „resădesc” pe alte meleaguri iar noi acceptăm ca unii precum Iliescu, Văcăroiu, Năstase, Vanghelie, Ghiță, Mazăre… (lista e prea lungă, de-aia am pus trei puncte) să ne râdă în nas?

Fă tu cumva, dragă 2018, și ridică-te la înălțimea idealurilor pentru care au luptat străbunicii în primul război, bunicii în al doilea, părinții cu Stalin și unii dintre noi cu „cel mai iubit fiu al poporului”. Iartă-i pe copiii noștri că au „dezertat” și au fugit în lume. Și, de-ți-e la îndemână, încearcă să ne-aduci „mintea de pe urmă”, că mare nevoie avem de ea.

Nu chiar toți, doar unii dintre noi…

LA MULȚI ANI, stimați concetățeni!

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Diverse, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “La mulți ani, 2018!”

 • ... a scris la 2 ianuarie 2018, 14:26   [#1]

  Un an nou fericit şi multă sănătate!

 • ... a scris la 2 ianuarie 2018, 15:29   [#2]

  Mda, e clar! Anul ce urmează e plin de fericire și de sănătate prinsă între ghilimele. Să -mi trăiți, românii mei cei atât de dragi! Puneți, fraților, gura pe bere și încercați să pricepeți că bunăstarea depinde de picăturile sudorii scurse de pe frunte.

  Băieții „deștepți”, precum Ghiță și Mazăre, trebuie „apreciați”…

 • DanDeMed
  ... a scris la 2 ianuarie 2018, 17:25   [#3]

  La multi ani !

 • jpm
  ... a scris la 3 ianuarie 2018, 11:56   [#4]

  La multi ani! Asa sa fie cum ai scris la sfarsitul articolului “Fa cumva…”

 • ... a scris la 6 ianuarie 2018, 17:28   [#5]

  Am furat un blog…

  Pare ciudat, nu-i așa? Cum dracu‘ să furi un blog sau (mai ales) de ce l-ai fura? Alții au furat o țară și nu le pare rău iar tu îți faci probleme de conștiință? Stai liniștit, băiete: ai furat un lucru inutil!

  Blogul ăsta (cândva a lu‘ Dan) nu mai e precum era pe vremurile în care mulți se-nghesuiau să-și trântească părerea. Gazda a găsit de cuviință că e bine să-l arunce la coș.

  Fiind un hoț „binecrescut”, îți dau înapoi blogul, Dane. Iartă-mă că am abuzat de încrederea ta. Jur că nu mai fur vreodată…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?