Korruption in Rumänien

Am ajuns chiar de râsul, dar și de compătimirea, Europei!?

Aflu cu uimire și firească revoltă, că un post de televiziune din Germania explică pe înțelesul celor mici, corupția din România!
Videoclipul cu o durată de cca un minut, arată (explică) celor mici prin desene animate și culoare, fenomenul corupției din țara noastră. După mai multe exemplificări, filmulețul “Korruption in Rumänien” se încheie cu omuleți viu colorați ce protestează împotriva corupției! Iată așadar cum este văzută acum, chiar și-n ochii copiilor, România PSD-istă!

Corupția din România, pe înțelesul copiilor germani


Să afli, să vezi și să auzi dar – dintr-un firesc patriotism – aproape să nu-ți vină să și crezi!
N-avem însă ce face! Asta-i situația, asta-i crunta realitate din acest străvechi spațiu carpato-danubiano-pontic, unde de cu mult peste o săptămână, zi de zi, seară de seară, mii, zeci de mii (și chiar sute de mii) protestează pașnic și civilizat tocmai împotriva amintitei corupții (un adevărat flagel social), hoției, intoleranței și arogantei, a minciunii de care au dat și dau dovadă mulți din cei ajunși acum în vârful puterii.

După ce, prin anii 1990 eram cunoscuți în Europa (și nu numai) drept “mâncătorii de lebede din Viena“, mai apoi “țigani cerșetori în Franța” iar de mai curând “violatori și criminali în Italia“, acum suntem în situația, deloc onorantă, de a ne judeca și eventual compătimi, până și copiii Germaniei! Prin tot ce se întâmplă și s-a întâmplat, ne-am creat, iată, un “brand de țară” care, cred eu, că nu prea ne onorează! De ce? Din motivele și cauzele cunoscute de noi toți! În loc de unitate, preferăm acum, dezbinarea, ura neîmpăcată și discordia (cu sau fără motive!), ne tot plângem de soarta ce-o avem, dar pe care noi am creat-o, noi cu mâna și mentalitatea moștenită din anii comunismului.
Dacă ne-am fi prezentat cu toții la urne și dădeam votul celor cu adevărat meritoși, celor care mai și fac, nu numai promit (1-200 de lei la pensii sau salarii), dacă aveam cu adevărat partide politice, nu grupuri de interese, dacă nu ne-am tot ciondăni (cu sau fără motiv) între noi (până și… pe blog!), mai era oare nevoie să iasă acum lumea-n stradă?! Eu cred că nu!

Tot din cauza multor conaționali, U.E. ne ține încă departe de Spațiul Schengen, alături doar de bulgari și croați(!)!
Să ne mai întrebăm, iarăși, de ce? Din cauza celor care pleacă – uneori, masiv – în străinătate nu pentru un trai mai bun și pentru o muncă cinstită, ci (fără a generaliza!) pentru furt și tâlharii, pentru prostituție, proxinetism și alte asemenea josnicii abjecte! Și atunci?!

Iată rezultatul pe care-l merităm, iată unde am ajuns: de râsul și (poate) compătimirea Europei! Ba chiar până și a copiilor germani!Imnul nostru național începe, cum bine se știe, cu… “Deșteaptă-te române“. Ne-am deșteptat, ce-i drept, în comunism! Acum însă, în capitalism, parcă am adormit de tot!
Să sperăm că, totuși, ne vom trezi!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Korruption in Rumanien film video copii germani coruptie romania 2017 Korruption in Rumänien

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Korruption in Rumänien”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 februarie 2017, 19:32   [#1]

  Amar adevăr ai scris, prietene Marc: „dacă ne-am fi prezentat cu toții la urne”… Ai uitat în numai trei luni cât de mult am încercat să te conving că și votul tău contează. Ai ținut-o atunci una și bună, că nu ai pe cine să alegi.

  Uite că au ales alții și în locul tău…

 • ... a scris la 20 februarie 2017, 8:52   [#2]

  Lasa ca si nemtii au scheletii lor in dulap. Cine le regula muierile in noaptea de anul nou? Romanii sau “bietii” refugiati care fac prapad in europa?
  Nici la ei nu-i mai ok treaba. Pacat insa ca s-a ajuns material didactic situatia de rahat din tara.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 20 februarie 2017, 12:34   [#3]

  Da, Francisc, ai dreptate! Asa-i! Totusi doresc sa-ti spun ca si in eventualitatea prezentei mele (cat si a tuturor… neamurilor mele si chiar ale altora!) situatia nu s-ar fi schimbat cu nimic! Si aceasta pentru mai multe cauze: mentalitatea invechita, inchistata, din vremea comunismului, a majoritatii cetatenilor, lipsa unor partide politice de opozitie autentice si puternice, cu lideri de incredere si unite, nu divizate in functie de interese, precum si multe, multe alte cauze pe care, atat din lipsa de spatiu, cat si de… chef(!) nu le mai insir! Dar, ca sa revin putin, sau din nou, tu ai avut si ai perfecta dreptate!… Multumit?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 februarie 2017, 15:52   [#4]

  Nu țin neapărat să am dreptate, Marc. Spun doar ce cred la un moment dat.

  Dar să susții că mentalitatea învechită din vremea comunismului a majorității cetățenilor e piedica din calea democratizării României, e prea mult. Generația celor născuți în focul „revoluției” a ajuns la maturitate. O mare parte dintre ei și-au dus copiii în Piața Victoriei. Despre acești oameni poți spune orice, în afară de faptul că au „mentalitate comunistă”.

  Dacă ai locui în București, unde ți-ai afișa pancarta, Marc? La Cotroceni sau în Piața Victoriei? Sau ai prefera să nu te implici, pe motiv că lucrurile nu se pot schimba din moment ce nu există o alegere viabilă?

  Am mai spus-o de câteva ori pe-acest blog: degeaba mergem (sau nu mergem) periodic la vot dacă în răstimpul dintre două alegeri nu participăm la viața cetății.

  Poate că am căzut și eu în plasa pescuitorilor în ape tulburi și e posibil să fiu considerat de cititorii acestui blog un manipulator. Dar când sute de mii de cetățeni protestează în stradă și puternicii zilei nu se sinchisesc, nu e deloc în regulă…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?