Klaus Werner Iohannis – Der Dilettant

Klaus Werner Iohannis 150x150 Klaus Werner Iohannis  Der Dilettant

Der Spiegel, celebrul ziar german care în 2014 îl elogia pe Klaus Iohannis după câștigarea alegerilor prezidențiale din România, acum, în 2016, îl face praf pe Iohannis. Cei de la ziarul german Der Spiegel vorbesc printre altele și despre faptul că lui László Tőkés i-a fost retras ordinul Steaua României … Pentru români, asta este mai puțin important, însă cei de la Der Spiegel l-au “catalogat” destul de bine pe Klaus Iohannis … titlul articolului din Der Spiegel fiind: “Rumäniens Staatschef Johannis: Der Dilettant“, adică “Iohannis, Președintele României – Amatorul” (diletantul).

spiegel.de Klaus Iohannis Der Dilettant Klaus Werner Iohannis  Der Dilettant

Sursa: www.spiegel.de

Și le dau dreptate celor de la Der Spiegel. O parte dintre români (printre care și subsemnatul), au avut așteptări mari de la Klaus Iohannis. Da, am crezut în corectitudinea și în verticalitatea germană și am sperat că, dacă până acum nici un președinte român n-a reușit să facă lucrurile așa cum trebuie, atunci probabil un președinte de etnie germană ar trebui să fie mai bun – este de notorietate faptul că românii, sunt … așa cum sunt, și la fel de cunoscut este și conceptul de “corectitudine germană”.
Numai că, ce să vezi … nici Volkswagen nu mai e ce-a fost!

Lăsând la o parte deciziile bune sau proaste luate de Traian Băsescu (care decizii, multora dintre români nu le-au picat prea bine), se vede o diferență uriașă de anvergură între omul politic Traian Băsescu și omul politic Klaus Werner Iohannis… Klaus Iohannis pare un biet diletant, rătăcit prin palatul prezidențial în căutarea hârtiilor de pe care să-și citească discursul … Singura lui scuza ar putea fi eventual aceea că, da, este greu să fii președinte după “animalul politic” Traian Băsescu …

În opinia mea (și a multora dintre românii care l-au votat pe neamț), Klaus Iohannis este … președintele care nu face nimic! Iar verticalitatea germană s-a spulberat în momentul în care, în mai multe situații, Klaus Werner Iohannis “a întors-o ca la Brăila”, în cel mai românesc stil cu putință. S-a dus drecu’ verticalitatea și corectitudinea germană … probabil în același timp cu Volkswagen.

Categorie articol [ Politica ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Klaus Werner Iohannis – Der Dilettant”

 • Severus
  ... a scris la 13 martie 2016, 11:28   [#1]

  De acord, aveam si eu asteptari mai mari.
  In schimb ma bucur ca i-a retras steaua lui Laszlo T. Nu o merita.
  Doar un roman adevarat care tine la tara lui si o respecta merita asa ceva.

  Pe de alta parte, e greu sa fii presedinte. Inca nu s-a nascut presedintele perfect. Toti fac greseli. Unii prea activi, altii prea lenti.
  Data viitoare o sa ma votez presedinte ca sa fie treaba sigura :)

 • Marand
  ... a scris la 13 martie 2016, 14:46   [#2]

  …ușurel cu pianu` pe scări.Mai are încă patruuu…ani, cine știe ce idee/i îi vin/e în acest răstimp…poate o face pe Merkel… ardelencă … =))
  Cu Băsescu am răbdat 10 ani.Și ce-am constatat? Că așa …trece viața :)) =d>

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 martie 2016, 1:27   [#3]

  În legătură cu retragerea Ordinului Național Steaua României nu sunt de acord cu tine, Severus. Atâta vreme cât Dan Nica, Miron Mitrea, Radu Vasile , Gabriel Oprea și mulți alții sunt cavaleri ai acestui Ordin nu văd motivul pentru care Tokes ar trebui deposedat de titlu.

  „Der dilletant” chiar e un președinte fudul ce crede că românii sunt atât de naivi încât să creadă în vorbele lui silabisite „pas cu pas”. România lucrului bine făcut mai are de așteptat.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 martie 2016, 1:57   [#4]

  Am răbdat și cu Iliescu, domnule Marand. Nu chiar toți, ci doar unii dintre noi. Dacă v-a plăcut lozinca „altfel de politică” cu care se lăuda președintele Iohannis în campania electorală e opțiunea dumneavoastră. Mi-a plăcut și mie, dar constat că-mi stă în gât.
  Nu mai am timpul necesar (viața trece, vorba dumneavoastră) ca să-mi pun răbdările la încercare în așteptarea unui bine iluzoriu. Cel puțin deocamdată, Iohannis e cel mai slab președinte pe care l-a avut România…

 • Ileana
  ... a scris la 14 martie 2016, 18:28   [#5]

  Si eu am avut o mare deziluzie ….dar domnul Iohannis …. Io Hann is not good at all,nici macar de decorat palatul.
  Trist e ca nici nu mai putem sa alegem altul ca nu avem de unde …In cine sa avem incredere ?

 • ... a scris la 14 martie 2016, 18:52   [#6]

  Cum am mai spus-o și altă dată: obligatoriu trebuie să ne prezentăm la vot, iar pe formularul de vot punem aiurea 20 de stampile cu “Votat” (pentru a anula votul) și scriem mare, cu un marker sau pix: “Cei aflați pe această listă, nu merită votul meu! Vrem alți politicieni!

 • Severus
  ... a scris la 14 martie 2016, 20:32   [#7]

  Nu am auzit vreodata ca Nica,Mitrea,Oprea si Radu si altii de genul asta sa aiba ceva impotriva tarii noastre Romania! Ca ei fura si fac combinatii cat pot, asta e altceva. Sa treaca in vagoanele de la mititica! Sa li se ia si grade, decoratiuni, stele, doctorate, ca nu ma deranjeaza.
  Tokes merita, la fel de bine cum unii romani nu merita sa aiba cetatenia romana.

  Buna idee Dane, propun sa se introduca in buletinul de vot un patratel special pentru asa ceva. Apoi surprize surprize cu Andrea Marin :)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?