John Q. (2002)

John Q John Q. (2002)

John Q. (2002)

Se tot incearca in ultimii ani, “privatizarea” sistemului de sanatate din Romania … Interesele sunt uriase …
Sunt o seama de oameni cu bani, apropiati politicienilor, sustinatori ai acestora ori chiar oameni politici care au tot interesul ca sistemul sanitar “de stat” sa nu functioneze astfel incat la un moment dat sa se ajunga la concluzia ca fara un sistem de sanatate privat, Romania nu va putea continua sa-si ingrijeasca bolnavii.

Intentionat se vrea falimentarea spitalelor “de stat”. Daca cei care au rolul de a asigura managementul intregului sistem de sanatate, ar face asta intr-un mod corect, nu ar exista probleme. La cat se fura insa, devine tot mai cert faptul ca mai devreme sau mai tarziu vom ajunge sa avem si in Romania spitale private unde daca n-ai bani sa-ti platesti tratamentul sau operati iti ramane doar o singura alternativa: sa mori.

Cel mai probabil la fel se va intampla si in cazul Casei de Sanatate … Vor fi probabil cateva Case de Sanatate private, care dupa ce vor colecta frumusel niste bani de la fraieri, vor intra in insolventa iar personale asigurate vor ramane atat fara bani cat si fara asigurare …

Un exemplu foarte bun despre ce inseamna sistemul de sanatate privat, il puteti vedea in filmul John Q., un film din 2002 cu Denzel Washington in rolul principal. Este un film pe care chiar merita sa-l urmariti … Vedeti ce se intampla in America (USA) unde exista acest sistem de sanatate privat, unde exista spitale private …

Denzel Washington joaca rolul unui tata care are fiul bolnav de inima. Acesta decide sa ia ostatici toti membrii camerei de garda a spitalului deoarece polita de asigurare a lui nu acopera costurile operatiei de transplant de inima pentru fiul sau. El ii va obliga astfel pe doctori sa efectueze transplantul.
John Q. Archibald lucreaza ca muncitor la o fabrica si se confrunta cu dificultati materiale atunci cand ii sunt reduse orele de munca. Tanarul sau fiu, Michael, sufera un atac de cord in timpul unui meci de baseball si este dus la spital unde John afla ca Michael are nevoie de un transplant de inima. Cu toate ca John are asigurare medicala, este informat de catre administratorul spitalului ca asigurarea sa nu poate acoperi o asemenea operatie costisitoare. Neavand de unde sa obtina suma necesara, John il convinge de doctorul Turner sa renunte la onorariul sau, dar si asa suma pentru operatie este prea mare. John clacheaza si ii ia prizonieri pe cativa oameni din staff-ul spitalului in speranta ca se va face ceva pentru fiul sau.

John Q Film John Q. (2002)

Categorie articol [ Filme, Sanatate / Familie ]
Tagged with: [ , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?