Jocuri de cuvinte…

abstract art 150x150 Jocuri de cuvinte...

Când n-am de lucru, îmi pierd vremea…

Decât să-mi pierd vremea, mai bine nu mai fac nimic” – îmi spunea cineva, cândva, undeva… Atunci n-am prea băgat în seamă vorbele lui atât de „filozofice”, dar azi mi-am adus aminte de ele și încerc să le înțeleg. Bătaie de cap, nu glumă!

Mai întâi m-am gândit că atunci când nu mai faci nimic îți poți pierde vremea dormind, dar m-am răzgândit: și somnul e o formă de a face ceva, mai ales că generează vise. Apoi mi-a trecut prin cap ideea absurdă că nu e neapărată nevoie să faci niște lucruri pentru a pierde din timpul infim pe care îl ai la dispoziție în viață…

Și dintr-o dată m-am lămurit: prietenul ăsta al meu se referea la alegătorii clasei politice din ultimul sfert de veac, dar constatând că orice argument adus în sprijinul propriei sale teorii legate de calitatea somnului în funcție de așternut e de prisos, s-a lăsat păgubaș…

Abia acum am reușit să bag de seamă cât adevăr a rostit anonimul meu prieten. De ce să „faci ceva” când orice-ai face e pierdere de vreme?
Nu e mai bine să stai în banca ta în loc să-ți pierzi clipe prețioase încercând să-i lămurești pe fraieri despre lucruri pe care nu le pot pricepe?
Până la urmă, nu e mai bine să-ți omori timpul jucând șah cu halbele de bere pe masă decât să nu faci nimic?…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

abstract art Jocuri de cuvinte...

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 7 februarie 2016 in categoria Guest Post. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

4 comentarii la subiectul “Jocuri de cuvinte…”

 1. Mihai Traian

  Perfect de acord. Ar trebui si o postare cu formatorii de opinie gen Abraham, Ciuvica, Gadea, Badea, Chireac (din ce zona folclorica o fi provenind daca ne uitam la nume), etc.

 2. Francisc întâiul

  Mă bucur nespus că ați avut curajul de a vă spune părerea, domnule Mihai. Cetățeni ca Badea sau Gâdea nu fac altceva decât manipulare. Îi joacă pe degete pe proști și se folosesc de ignoranța majorității…

 3. Francisc întâiul

  Pînă la urmă, decât să nu faci nimic mai bine îți pierzi vremea…

 4. Dan

  Articolul îmi amintește de vorba unui amic, care spunea: “Apăăăăiii … decât să lucrez pe degeaba, mai bine stau pe degeaba…“. :))

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale