Izolația termică cu polistiren a blocurilor, prezintă risc ridicat de indendiu!

incendiu bloc apartamente izolatie termica polistiren 150x150 Izolația termică cu polistiren a blocurilor, prezintă risc ridicat de indendiu!

Polistirenul din izolație – risc ridicat de incendiu!

Azi dimineață, un prieten mi-a trimis un link către un filmuleț pe care am să-l postez la rândul meu în acest articol. Este vorba despre un incediu la un bloc de apartamente, un bloc de apartamente la care s-au efectuat lucrări de anvelopare termică cu polistiren.

Cred că în 99% din cazuri, la anveloparea termică a blocurilor de locuințe (numită oarecum impropriu “izolare termică”) s-a folosit “banalul” polistiren care există de vânzare în toate magazinele de profil din România (Dedeman, etc…). Este, probabil, cel mai ieftin material care poate fi utilizat la anveloparea termică a clădirilor de locuințe. Din punct de vedere al izolării termice (și fonice), da, polistirenul își face treaba foarte bine, numai că este extrem de periculos! Dacă se întâmplă să ia contact cu o flacără, polistirenul arde instantaneu, iar focul se propagă cu o repeziciune atât de mare încât nimeni nu mai poate face nimic!

Și mai jos, am să vă pun filmulețul pe care l-am primit… Uitați-vă cum, focul care inițial a pornit de undeva de jos, a cuprins întreg blocul de apartamanete în doar câteva secunde! Asta se întâmplă în cazul unui incendiu, la blocurile de locuințe izolate cu polistiren!


Categorie articol [ Imobiliare / Constructii ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Izolația termică cu polistiren a blocurilor, prezintă risc ridicat de indendiu!”

 • Severus
  ... a scris la 2 noiembrie 2015, 11:00   [#1]

  Doamne fereste! parca era cu benzina blocul ala! noroc ca blocul meu nu are asa ceva. Dar ma gandesc la altii. Totusi nu stiu daca acel bloc era cu polistiren. De exemplu la tatal meu la bloc, peste polistiren este un strat de tencuiala vopsita, si nu cred ca s-ar putea sa ia asa foc dintr-o data ca si in filmarea de mai sus. Sper sa nu se intample astfel de evenimente, ca deja ma termina psihic atata durere cata am vazut cu clubul asta din Bucuresti care a ars. Patronul ar trebui arestat, am inteles ca a mai avut 2 cluburi care au ars.
  Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei care au murit acolo si sa-i ajute pe cei din spital sa se faca bine si sa aiba parte de viata!

 • ... a scris la 2 noiembrie 2015, 11:17   [#2]

  Depinde de tencuială. Tencuiala, într-adevăr nu arde, însă este suficient ca într-un anumit loc să fie căzută tencuiala și polistirenul să ia contact cu focul … imediat se aprinde tot! Și arde instant, de zici că e dat cu benzină …

 • 1qlee
  ... a scris la 2 noiembrie 2015, 22:49   [#3]

  Eu nu cred ca e polistilen …
  Blocul meu a fost anvelopat pe bani Europeni. Nu cred ca ar fi dat aia bani pe asa o “bomba”.

 • ... a scris la 3 noiembrie 2015, 8:33   [#4]

  E polistiren toată ziua. Ideea este că, la astfel de izolații dacă tot se folosește polistirenul, ar trebui să se folosească polistiren ignufugat, nu polistiren “normal”. Numai că, polistirenul ignifugat e cu vreo 40~50% mai scump decât cel “normal”, așa că toată lumea cumpăra polistiren ieftin…

  Polistiren ignifug:

 • ... a scris la 3 noiembrie 2015, 10:39   [#5]

  Filmul e din China, din cate stiu eu. Iti dai seama ce materiale au pus aia. La moi, nu mint, am vazut polistiren din asta alb pus. Am si eu in balcon o cutie plina. Deci sa nu o mai las pe nevasta-mea sa fumeze acolo. Insa, am vazut si blocuri facute cu polistiren albastru, mai fin. Adica nu avea porii asa deschisi. Nu stiu daca ala era ignifug sau nu. Nu-i simplu sa se ia polistirenul asta ordinar si sa se dea cu asbest pe el? Sau e si ala scump?

 • ... a scris la 3 noiembrie 2015, 15:13   [#6]

  Azbestul este interzis deja de ani de zile, pentru că este cancerigen.

 • ioangeorgescu
  ... a scris la 3 noiembrie 2015, 19:39   [#7]

  Azbestul e cangerigen ? sa fim seriosi la tara are lumea placi de azbet de zeci de ani si traiesc 80 -- 90 de ani si noi cu termopane avem diabet la 30 de ani si infart la 35 …o propaganda pentru a inlociu azbestul cu alte materiale mult mai scumpe …apropo tutunul si mancarea din supermagazine oare ce produce ?

 • doru
  ... a scris la 4 noiembrie 2015, 4:17   [#8]
 • Catalin
  ... a scris la 4 noiembrie 2015, 22:32   [#9]

  In ultimii ani a aparut “scartaietoare” sau polistiren ignifug, mai pe scurt este ieftin si nu arde. Nu cred ca se mai foloseste polistiren care arde, in urma cu cativa ani poate. Au fost 2 incendii mari cu ceva ani in urma, unul pe la Crangasi si unul la Rin Grand hotel cand era in faza de constructie.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?