Isus Hristos, nu a fost crucificat?!

Isus din Nazaret Iisus Hristos Christos Cristos Isus Hristos, nu a fost crucificat?!

Un articol recent citit de pe internet mi-a stârnit o firească şi mare nedumerire! Se spune acolo că, o biblie veche de peste 1500 de ani, descoperită la Muzeul de Etnografie din Ankara, vine să confirme un fapt, cel puţin pentru mine, greu de crezut! Faptul “bombă”, cum titrează articolul, că… Isus nu a fost crucificat!

Biblia cu pricina, include şi Evanghelia lui Barnaba, un ucenic al Mântuitorului, care susţine că Isus era profet, deci nu era fiul lui Dumnezeu şi nu a fost crucificat! Se mai afirmă că Isus Hristos s-a ridicat, viu, la cer şi că în locul său a fost crucificat Iuda.
Biblia – precizează, într-un raport, cotidianul National Turk – a fost descoperită prin anul 2000, în cursul unei percheziţii pe care autorităţile turce le-au făcut pe un vapor, a fost ţinută în secret până acum un an! Ea, adică biblia, este scrisă cu litere de aur, în limba aramaică, limba lui Isus.

Biblia lui Barnabas The Gospel of Barnabas Isus Hristos, nu a fost crucificat?!

Numeroşi cercetători în materie, care au evaluat cartea, au ajuns la concluzia că biblia este autentică, şi nu o făcătură, cum apreciază biserica catolică. Ei susţin că în astfel de cazuri, trebuie aflat adevărul, adevărat “cu orice risc”. Oamenii trebuie să afle adevarul – afirmă specialiştii – chiar dacă este vorba de religia lor. Cercetarea şi expertiza unor astfel de documente, nerecunoscute de Vatican, se cuvine a fi făcută fără patimă, numai în spiritul adevărului, pe care trăitorii trebuie totuşi să-l cunoască.

Ce spun istoricii? Spun că sunt de acord că nu se poate stabili cu exactitate viaţa lui Isus. Sunt însemnate perioade din viaţa sa, pentru care nu există documente. Până acum nu se cunosc perioade mari de timp, din existenţa Mântuitorului.
Ce a făcut în acea perioadă pentru oameni? Unde a trăit? Evangheliile scrise de apropiaţii lui, prezintă unele lucruri contradictorii, care nu sunt puse cap la cap, pentru o explicaţie reală, exactă, indiferent de consecinţele ei.

Există oare teama că toate acestea pot să năruiască mituri ale trecutului şi că reprezentanţii bisericii au de pierdut? Deocamdată nu oferă nimeni un relativ răspuns. Marile instituţii care conduc lumea ascund multe informaţii. Arhivele Vaticanului – subliniază articolul din care, precizez, am reluat aceste inedite şi, de ce nu(?), uimitoare informaţii – sunt pline de documente secrete pe care nici măcar istoricii nu le pot studia! Totuşi, mai aflăm, că istoricul Armaund Dumouch se întreabă, într-una din cărţile sale asupra obiectivităţii faptelor prezentate în cele patru evanghelii, acceptate de Vatican. Evangheliile au fost scrise de oameni, cu siguranţă deci, intervine subiectivitatea fiecăruia. Citatele atribuite lui Hristos nu pot fi identice cu ceea ce, cu adevărat, El a spus! Fiecare autor a redat faptele după cum şi-a amintit şi, firesc, prin prisma şi credinţa lui.

Ne punem întrebarea: în afară de aceste cărţi, ce alte dovezi materiale s-au descoperit, cu privire la viaţa şi existenţa lui Isus Hristos? Sunt controverse asupra locului unde s-a născut, unde a fost crucificat? Ce a făcut timp de 30 de ani, ce a reprezentat pentru El, Maria Magdalena? Dacă Isus a fost într-adevăr evreu, care este locul lui în religia evreiască?

Sunt, aşadar, întrebări la care cred, că fiecare dintre noi este curios să afle răspunsurile cuvenite. Cred, aşa cum inserează şi autorul articolului de pe Net că, în afară de dogmele bisericeşti, reprezentanţii autorizaţi ai cultelor trebuie să ne explice, în folosul vieţii noastre spirituale şi religioase! Sper că merităm adevărul, nu?

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Istorie, Religie / Spiritualitate ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Isus Hristos, nu a fost crucificat?!”

  • Severus
    ... a scris la 7 mai 2017, 9:20   [#1]

    Mi-as dori sa aflu secretele Vaticanului…

  • ... a scris la 7 mai 2017, 10:41   [#2]

    Aţi văzut voi sat românesc fără o biserică? Eu, nu prea. Iar regula este valabilă peste tot. În localităţile mai mici, în sate, nu există un dispensar medical ori un post de poliţie, însă biserica e “obligatorie”, aia sigur o găsiţi în orice sat.
    Ei bine, în România există 13.285 sate. Mai puneţi la socoteală oraşele, oraşe unde s-au construit biserici într-o veselie, astfel că acum, mai că avem biserică la fiecare semafor! Cunosc în oraş zone în care, există cel puţin 3 biserici la distanţă de doar câteva sute de metri între ele.

    Fiecare biserică, are cel puţin 1 preot + personalul auxiliar (cantori, clopotar, etc). Mai puneţi la socoteală întreg aparatul administrativ al bisericii: patriarh, episcopi, diaconi şi alţi şefi şi sefuleţi care plimbă hârtii prin întreg aparatul bisericesc… Fiecare dintre aceştia, primeşte un salariu de la STAT!!! În plus, sunt decontate toate cheltuielile: energie electrică, încălzirea sau gazele naturale, benzină şi motorină pentru deplasări, impozite ZERO, etc. Că doar, plătesc fraierii … pardon, contribuabilii, adică ăia de muncesc pe 10~15 milioane de lei vechi pe lună, ca să dea statului încă vreo 7 milioane (peste 40% din salariu ia statul, lună de lună, de la fiecare angajat, prin diverse taxe şi impozite!!!).
    Buuun … România e un stat mic. Făcând o comparaţie cu statele mari, vă dau doar un exemplu:
    -- România (mai) are în jur de vreo 18 milioane de locuitori. Spun România, adică, TOATĂ ŢARA!
    -- Oraşul New York din America, are peste 22 de milioane de locuitori!
    -- Oraşul Mexico City are peste 23 de milioane de locuitori!!!
    -- Oraşul Sao Paolo din Brazilia are 21 de milioane de locuitori!
    -- … Şi aşa mai departe …
    Notă: vă daţi seama că, de exemplu, în cazul Americii, New York-ul nu este singurul lor oraş mare, nu!?!?

    Buuun … Câte biserici credeţi că există într-un oraş de 22 de milioane de locuitori?
    Iar acum, faceţi calculul la nivel planetar! Imaginaţi-vă ce organizaţie monstru avem pe întreaga planetă, organizaţie în care sute de mii (poate milioane!) de … nici nu ştiu cum să le zic, şi-au găsit în locşor călduţ: ziua trece, leafa merge (vorba aia…), fără teama de şomaj ori de a rămâne fără casă pentru că ţi-o ia banca, ori că n-o să ai o pensie la bătrâneţe.

    Ei bine, acest “monstru” planetar credeţi că o să permită vreodată să se afle adevărul despre nişte mituri pe care se bazează toată bunăstarea lor???

    În concluzie, indiferent care ar fi adevărul (în fond, adevărul nici nu mai are importanţă în ecuaţia asta…), lumea întreagă va crede în continuare ceea ce vor cei din această “organizaţie” să creadă…

    Am mai scris în trecut, despre asta, aici: http://dan-blog.ro...odoxe-romane.html

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 7 mai 2017, 12:08   [#3]

    Nu prea înțeleg ce ai cu bisericile, Dane. Faptul că în fiecare sat găsești o biserică nu ar trebui să ne revolte. Ar trebui să ne răzvrătim împotriva celor ce ne consideră proști. Preoții și cantorii sunt ultimii pe listă, din punctul meu de vedere…

    Nu ortodoxia și catolicismul sunt vinovate de apele tulburi în care ne scăldăm, ci atitudinea celor mulți. Degeaba credem că putem schimba lumea dacă majoritatea nu vrea să o schimbe…

  • ... a scris la 7 mai 2017, 12:58   [#4]

    Principala problemă pe care o am cu bisericile (indiferent cu s-ar numi aceasta!) este faptul că “cineva” (aka statul) îmi ia bani din buzunar pentru a susţine funcţionarea bisericii, fără să mă întrebe dacă sunt sau nu de acord cu asta! Şi tocmai datorită acestui principiu, s-a ajuns la abuzurile şi la bătaia de joc de acum, respectiv o seamă de persoane trăiesc bine-merci pe buzunarul meu şi al altor contribuabili. Iar cele două entităţi se complac şi se completează: statul şi biserica. Biserica are nevoie de bani, iar statul (a se înţelege reprezentanţii statului, aka politicienii) au nevoie de voturi şi de manipulare.

    Pe urmă, mă uit puţin înapoi în timp … şi-mi aduc aminte de vremurile în care, nu putea fi cineva rege în Europa, fără să fie “uns” de biserică!?!? Asta se întâmpla în urmă cu doar câteva sute de ani. Adică, ce treabă are credinţa cu politica? Şi văd că, după sute de ani, principiul este acelaşi: religia este parte din politica anilor 2017, în continuare biserica se amestecă în deciziile politice! Credinţa ar trebui să fie ceva care ţine de fiecare individ în parte şi nicidecum n-ar trebui dusă la nivel de politică de stat! -- vezi inclusiv sumele alocate atât de la bugetul de stat cât şi de la Primăria Municipiului Bucureşti pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Că aşa va fi mântuit acest neam, prin megalomanie.

    Pe scurt: autofinanţare şi impozitare la fel ca în orice alt domeniu! Asta trebuie, asta e problema.

  • ciubotaru marc
    ... a scris la 7 mai 2017, 16:13   [#5]

    In ce ma priveste ma abtin de la orice comentariu! Totusi o parere: pentru ca sa crezi in ceva, nu-i nevoie sa te afirmi, sa-ti faci public optiunea. Credinta-i cea pe care o simti TU, in EU-l tau! Nu-i nevoie de un mijlocitor! Credinta-i ceva sfant, nu comporta, sub nici un aspect, parada!

  • Severus
    ... a scris la 8 mai 2017, 17:02   [#6]

    100% de acord cu Dan. Nu le ajung banii la preotii astia, mergi la biserica si apare un cersetor pus de popa sa mearga pe la toti oamenii cu cersitul. Macar 1 leu tot pui, ca ti-e rusine. Fara bon. La orice face popa dai bani, botez, nunta, inmormantare, de Boboteaza vine la usa ta sa-ti sfinteasca casa pentru a-ti lua cateva zeci de lei. Si cu alte ocazii ce nu le-am enumerat, tot trebuie sa-i dai bani. Tot fara bon.
    In 2010 cand m-am insurat, un singur popa a cerut si a luat de la nasii mei (4 perechi de nasi) cate 200 roni de pereche!!! Fara bon!!! Cei mai lacomi(90% dintre ei). Nu le face nimeni flagrant.

    O alta categorie sunt medicii. Si la astia trebuie sa le umpli buzunarul cu sume de bani, ca altfel nu prea te baga in seama.

    La nivel global biserica s-a extins ca o plaga si rareori gasesti o biserica cum ar trebui sa fie, si aici ma refer la slujitorii bisericii, nu la cladiri.

    Si ar mai fi multe de spus, dar ma abtin. Nu am specificat religia, ca momentan nu mai vreau polemici in plus.

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 10 mai 2017, 8:48   [#7]

    Îți contrazic părerea, Marc. Când crezi în ceva, îți faci publică opțiunea…

    Eu sunt un catolic nu prea bisericos, dar cred în Creație. Severus și Dan au bucățica lor de adevăr. Credința nu are nevoie de popi. Pe cine reprezintă acești „unși” ai lui Dumnezeu?

    Putem construi o mie de catedrale ale mântuirii neamului dar (atâta vreme cât ridicăm statui minciunii) construirea lor nu înseamnă că ne-am „mântuit”. Dacă vrem o societate sănătoasă e de ajuns să respectăm cele 10 porunci…

  • Tudor
    ... a scris la 11 mai 2017, 17:28   [#8]

    Cel mai probabil Vaticanul deja detine mai multe astfel de dovezi sau documente dar pe care nu le va face publice niciodata. Doar nu vor sa-si taie singuri craca, nu ?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?