Două ipostaze, două adevăruri total diferite și oferite de viață

simona halep 1 Două ipostaze, două adevăruri total diferite și oferite de viață

Este binecunoscut faptul că de la Nadia Comăneci încoace, România n-a mai avut până acum o sportivă care, prin munca și talentul său, să marcheze atât de evident și puternic, istoria sportului românesc, dar și ducă faima țării pe care poate încă mulți nici n-au auzit de ea! A făcut-o însă acum, în urmă cu câteva zile, Simona Halep, în circuitul feminin al tenisului! Victoria sa asupra americancei Serena Williams, modul și dezinvoltura încare a fost obținută, a impresionat mai tot globul!

Dar pentru a construi un brand puternic de țară este nevoie ca noi, românii să înțelegem că succesul, indiferent de domeniu, nu pote să vină niciodată ușor. Să pice așa, din cer sau pe căi neortodoxe! Sau renunțând la principii.

Toate aceste incontestabile realități, ne invită să facem totuși acum o diferențiere, uriașă chiar, dintre cele mai cunoscute femei din România la ora actuală. Spuneam ceva mai sus că Simona, una din cele două, a câștigat finala de la Wimbledon, Viorica Dăncilă, cea de a doua femeie în vogă, declara presei că totuși nu exclude o eventuală vizită pe la Rahova, acolo unde-și are “sediul”, mult căutat, parcă si cu lumanarea, dl. Dragnea, ex mentorul domniei sale (adica, al Vioricăi).

În aceeași zi însă, am avut cu toții ocazia să aflăm cam unde te poate duce disciplina și dăruirea în muncă cinstită, pe de o parte, și disciplina în slugărnicie și camelionism, pe de altă parte. Halep, devenea membru cu drepturi depline în All England și aclamată de mii de englezi (și nu numai) dar și de cei mai mari campioni ai lumii, pe când Șefa Executivului românesc, d-na, Dăncilă, președinta PSD, ajungea, probabil, la vorbitorul de la Rahova, înconjurată de… infractori sau de garda de corp! Nu știu dacă acea vizită programată a mai avut loc sau nu, dar diferența și realitatea crudă a acelei zile, așa a fost. Fie chiar doar imaginată, în cazul (f. posibil) contramandării vizitei.

Similitudini cu cele descrise, pot fi întâlnite însă în multe alte cazuri, pretutindeni acolo unde trăim și… mai și muncim. C’așa-i în tenis, dar și-n România!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Alte sporturi, Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Două ipostaze, două adevăruri total diferite și oferite de viață”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 iulie 2019, 22:05   [#1]

  Performanța Simonei Halep e de toată stima, dar nu se poate compara cu cea a Nadiei. Să nu uităm că Nadia Comăneci a fost prima gimnastă a lumii care a obținut nota 10…

 • marc
  ... a scris la 18 iulie 2019, 16:12   [#2]

  Orice semnal de la tine,ma bucura si bine dispune!De ce nu vrei sa intri in ritmu-ti binecunocut!?Stiu,ai avut si ai multe treburi dar,fa ce faci si revin-o!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 iulie 2019, 22:24   [#3]

  Crede-mă că tare-aș vrea să intru „în ritmu-mi binecunoscut”, Marcele, da aiasta nu se poate pentru simplul motiv că de la o vreme nici nu știu de care treabă să mă apuc mai întâi.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?