iPhone 6S vs DSLR Nikon D750

iphone 6s 150x150 iPhone 6S vs DSLR Nikon D750

iPhone 6S vs DSLR

Telefoanele mobile devin pe zi ce trece tot mai performante, iar din punct de vedere al camerei foto/video au devenit un concurent extrem de serios al aparatelor foto profesionale. Marele avantaj al telefoanelor mobile este acela că telefonul îl avem tot timpul în buzunar. Este mult mai mic decât un aparat foto DSLR, este mereu “gata de acțiune” și pentru o utilizare “obișnuită” este unealta perfectă pentru a face fotografii ocazional ori pentru a filma diverse momente.

Da, știu … profesioniștii cred că “urăsc” evoluția fulminantă a camerelor foto de pe telefoanele mobile și pe undeva îi și înțeleg. Sunt unii care au investit mii de euro în echipamente profesionale și vine un Gigel cu telefonul, țac-pac, face două-trei poze și rezultatul e fix același (pentru un necunoscător), ba uneori chiar mai bun! E frustrant, e adevărat.

Evident, în medii profesionale, DSLR-ul nu poate fi înlocuit. În sensul că, dacă vrei o poză de rezoluție mare (pentru postere, banere publicitare de mari dimensiuni, etc) ori dacă vrei poze de calitate în lumina scăzută, atunci DSLR-ul este imbatabil. Însă, să nu uităm un lucru esențial: telefoane evoluează! Și nu m-aș mira deloc (ba chiar aștept cu nerăbdare ziua aceea) ca nu peste foarte mult timp, tehnologia să evolueze suficient de mult încât să permită ca un senszor minuscul încorporat în camera unui telefon mobil, să fie capabil să facă poze atât la rezoluții uriașe cât și în condiții de luminozitate scăzută! Deja s-au făcut pași importanți înspre asta …

Iar mai jos, vedeți o comparație (din punct de vedere al “rezultatului” camerei foto), între recent lansatul iPhone 6S și un aparat foto profesional, un DSLR Nikon D750. Vă recomand ca în timpul vizionării să comutați rezoluția filmulețului pe 1080p și să maximizați pe tot ecranul, pentru a sesiza cât mai bine diferențele.


Categorie articol [ Diverse ]
Tagged with: [ , , , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “iPhone 6S vs DSLR Nikon D750”

 • Severus
  ... a scris la 10 octombrie 2015, 21:20   [#1]

  Totusi dslr-ul respectiv e facut special pentru foto, nu pentru video. Stiu ca unii-l folosesc si la filmare, de exemplu la nunti, botezuri,etc.
  Dar o camera video pro , e altceva…

  Insa pe noi astia mai mici, ne multumeste si asa cum filmeaza cele mai bune telefoane din lume. Senzor mai bun, si ajungi la filmare 8k pe telefon in urmatorii ani. Abia atunci o sa poti zice ca o filmare 4k iese bine pe un smartphone. In 3-4 ani o sa apara senzori de 8K de la Sony, LG, Samsung si altii, iar cu intarziere de 2 ani, cei de la Apple o sa introduca probabil 8K pe Iphone 9 sau Iphone 9S.

  Am urmarit o gramada de comparatii intre telefoanele de pe primele locuri, si am ramas surprins de cum au evoluat.

  Nu aveti 100% incredere in orice teste pe care le vedeti pe internet, in general.
  Iata alte demouri cu Samsung S6 .

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?