iPhone 6
iPhone 6
iPhone 6, cel mai nou telefon mobil inteligent al celor de la Apple, a apărut nu de multă vreme şi în magazinele din România. Este foarte probabil ca stocul de telefoane iPhone 6 să fie limitat, atât vreme cât Emag-ul, cel mai mare magazin online din România, afişează statusul de “stoc limitat” pentru acest produs. Drept urmare, dacă vreţi să vă număraţi printre primii dintre cei care posedă un iPhone 6, puteţi achiziţiona telefonul de aici, la preţ promoţional, Emag oferind un discount de 500 RON faţă de preţul de vânzare iniţial.
Din punct de vedere al designului şi materialelor folosite, iPhone 6 se înscrie în rândul telefoanelor “premium” aşa cum ne-a obişnuit compania Apple până acum. Cei de la Apple pun preţ pe design, pe finisaje mai bune în comparaţie cu concurenţa (amintesc aici de “plasticele” de la Samsung! – Ruşine Samsung, pentru carcasele de slabă calitate!) şi pe inovaţie. Da, trebuie să recunosc faptul că cei de la Apple au venit aproape de fiecare dată cu noutăţi, cu inovaţii.
Din primele teste video efectuate de către amatori, proaspeţi posesori de telefoane iPhone 6, primul lucru care mi-a atras atenţia este stabilizarea video. Evident că, stabilizarea optică (OIS) nu este o noutate, ea fiind deja prezentă de multă vreme pe gadgeturi şi echipamente foto/video, însă felul în care au implementat-o pe iPhone 6 cei de la Apple, este o noutate … în sensul că, din câte teste am văzut până acum, despre filmuleţele de pe iPhone 6 pot afirma că într-adevăr stabilizarea se poate numi “stabilizare optică” atât vreme cât, orice ai face, imaginile sunt cursive, fără absolut nici o urmă de “tremurat”.
Specificaţii tehnice iPhone 6
iPhone 6 poate fi acum utilizat atât în mod “portrait” cât şi în mod “landscape”, iar aici mă refer la “ecranul principal”, cel în care sunt afişate iconiţele. Şi totul pare foarte “natural”, până şi widget-urile sunt foarte bine încadrate în modul “landscape”.
Tot la capitolul “inovaţie” aş mai putea menţiona procesorul pe 64 de biţi cu care este echipat iPhone 6, deci, din nou se poate spune despre Apple că sunt “primii” care au făcut asta. Există şi procesoare pe 32 de biţi care sunt foarte bune, extrem de puternice, ca de exemplu procesoarele Qualcomm Snapdragon 8xx întâlnite pe telefoanele de la Samsung, însă nu pot să nu observ că, Apple sunt primii care au ieşit pe piaţă cu telefoane echipate cu procesoare pe 64 de biţi.
7 comentarii la “iPhone 6”
Un telefon super, dar cu un pret cam prea mare pentru vremurile noastre…
Dane, mie mi se pare ca toate seamana intre ele.
Nţz … Unghiul de curbura al colţurilor este puţin diferit, marginile sunt mai “line”, etc. Deci, nu e la fel
Stiu ca ai lupa cu bec la purtator. Am vazut-o.
Pretul este exagerat, un roman de rand trebuie sa munceasca cam 3 luni fara sa cheltuiasca pentru un astfel de telefon, pe cand cei din vestul Europei cu banii pe cateva zile de munca si l-au luat …
Un romand de rand, nu-si cumpara iPhone 6, asta e telefon “de fitze”, pentru aia cu bani.
Orice om ce isi poate cumpara acest telefon dupa ce a strans 3 salarii e clar ca nu isi permite telefonul…
.
Ca design si impresie IPhone 6 sta foarte bine iar ca factor de wow e top. Daca insa cineva isi doreste ceva similar ca si performante(poate pe alocuri mai performante) poate alege fie un Nexus fie un OnePlus One. Ambele au preturi de circa 2-3 ori mai mici ca Iphone si performeza la fel de bine; unde mai pui ca sunt si mai rare