Internetul intră în grevă

wikipedia sopa blackout 150 Internetul intră în grevă

Internetul intră în grevă

Mâine, internetul intră în grevă !!! Da, până și internetul intră în grevă … Internetul ia atitudine împotriva marilor corporații care intenționează să îngrădească anumite drepturi. Pe 18 ianuarie, foarte multe site-uri, printre care și Wikipedia, Reddit, Mozilla, WordPress sau Fail Blog vor intra în grevă, pentru a protesta față de SOPA (Stop Online Piracy Act). Asta înseamnă că, timp de 12 ore, site-urile participante vor ”stinge lumina” și vor activa doar în rețele sociale ca Twitter și Facebook. Așa că, internauți din toate colțurile, dacă vreți ca Internetul să mai arate așa cum îl știm, participați la grevă: cum se poate realiza, din punct de vedere tehnic, acest lucru, aflați mai jos.

Site-ul SOPA Strike oferă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă alătura protestului față de controversatul proiect de lege SOPA, pe care guvernul american îl va repune în discuție pe 24 ianuarie. Dacă acest proiect de lege va fi aprobat, Internetul, așa cum îl cunoaștem, va trece printr-o dramatică schimbare la față, dat fiind că SOPA oferă companiilor ce dețin drepturile de autor asupra anumitor tipuri de conținut postate online dreptul de a bloca și sancționa direct persoanele care piratează orice bun digital, de la clipuri, la piese, cărți, filme și, pe scurt, cam tot ce mișcă în materie de conținut protejat de legile proprietății intelectuale.

Dacă aveți un site sau blog și vreți să participați la grevă, puteți folosi acest script HTML sau puteți insera un Javascript în tema site-ului vostru. Alte unelte pentru greva internaută sunt oferite de ProtestSopa.org, iar WordPress are la rândul său un plugin care ajută la sistarea temporară a activității unui site sau blog care funcționează pe platforma WordPress.

wikipedia sopa blackout design Internetul intră în grevă

Una dintre cele mai importante forțe care s-a alăturat protestului, Wikipedia, își va stinge luminile timp de 24 de ore: varianta în engleză a enciclopediei nu va fi disponibilă timp de o zi, pentru a susține valorile libertății de expresie, privacy-ului și dreptului la liberă informare, puternic amenințate de proiectul legislativ american. Astfel, pagina de start a enciclopediei va posta mâine o scrisoare de protest, prin care le va atrage atenția utilizatorilor asupra pericolelor implicate de SOPA. Alături de Wikipedia, există o listă extrem de consistentă de site-uri care vor intra în grevă, pe care o puteți completa cu propriile site-uri sau bloguri.

Sursa: totb.ro

Categorie articol [ Internet ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Internetul intră în grevă”

  • ... a scris la 17 ianuarie 2012, 20:43   [#1]

    Buna initiativa, de urmat.

  • ... a scris la 18 ianuarie 2012, 11:53   [#2]

    Nu era vorba ca pe 23 ?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?