Intel Celeron versus Pentium

O decizie foarte importanta la cumpararea unui calculator – ca tot e sezonul cumparaturilor si al cadourilor – e alegerea procesorului, mai ales daca vorbim de laptopuri sau netbook-uri, unde upgrade-ul e ceva mai complicat decat la un desktop.

Celeron si Pentium sunt procesoarele cele mai bine vandute de la Intel, folosite pe scara larga la computere, si diferite intre ele, in sensul ca Pentium este divizia de procesoare high-end de la Intel, in vreme ce seria Celeron este alternativa low-cost a lui Pentium.

La fel ca la masini, de exemplu, Intel are modele de procesoare pentru toate categoriile de clienti sau de produse, punctul comun al acestora fiind, indiferent de ce model de procesor vorbim, calitatea acestora.

Nu degeaba Intel e cel mai cautat producator de procesoare din lume – produsele sale sunt excelente, fie ca vorbim de serii low-cost sau de top. Revenind la tema articolului – Celeron vs. Pentium, trebuie spus ca Celeron este varianta extrem de convenabila la pret a lui Pentium, proiectata pentru a fi incorporata in aparate ceva mai ieftine.

s2hbfp Intel Celeron versus Pentium

La calitate, cel mai avansat Celeron este putin mai lent decat un Pentium, insa diferentele nu sunt foarte mari. Actualele procesoare Intel Celeron au o limita de 2.0 GHz, pe cand la Pentium, limita este la 3.0 GHz. In plus, procesoarele Pentium consuma mai putina energie – deci sunt ceva mai eco – , consumand 1.75 V.

Cu toate acestea, avantajele unui calculator cu Celeron nu sunt deloc de trecut cu vederea – si aici vorbim de pret, care e sensibil mai mic in cazul unor aparate cu acest model de procesor, lucru care poate constitui argumentul final in decizia de cumparare, mai ales ca pentru cei care nu-si doresc un computer super-performant, un Celeron e la fel de bun ca un Pentium.

Categorie articol [ Calculatoare ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Intel Celeron versus Pentium”

 • ... a scris la 22 aprilie 2015, 19:14   [#1]

  defapt intel celeron este mai bun si mai rapid decat pentium ,si maximul nu este 2.0 ghz ,eu am un intel celeron de 3.06 ghz si merg excelent jocuri si programe mai rapid decat un pentium ,si un prieten are la scoala pc-uri cu intel pentium si merg asa de lent caci mia spus ,si eu la scoala am intel celeron si merg bine doar caci au procesor de 1.6 ghz si nu ie la fel de bun ca si al meu ,si prietenul meu are celeron de 2.0 ghz si merg multe jocuri noi si programe!!!!!

 • zZaNdrei
  ... a scris la 24 martie 2016, 16:48   [#2]

  Dude . Procesorul INTEL CELERON este mult mai bun decat un pentium..Adica merg jocurile mult mai bine ..Eu ce sa zic..Am un i7 si o nividia..Si merg jocurile foarte bine..Va recomand un i7 si o nividia !Decat un celeron..Dar este adevarat ca pentru pretul procesoru-lui CELERON este FOARTE OK dar .. am vazut PC-uri cu PENTIUM 2 care costau mai mult decat un celeron si o nividia .. Wow.. :|

 • Antonio Criss
  ... a scris la 22 ianuarie 2017, 17:29   [#3]

  De-a lungul istoriei Celeron au fost cele mai bune procesoare din lume mai ales generația M care o recomand tuturor eu am avut timp de 6 ani Intel(R) Celeron(R) CPU 540 și 550 pe 1.86 GHz și 1.92 GHz și 540 care lam avut 4 ani a fost foarte bune la jocuri la browser și la Office de acea mi-e unul recomand un Celeron deoarece am avut și eu Pentinum destul de bun și la jocuri se descurca oribil și se supraincalzea prea repede bine înteles ca Intel(R) Core(TM) sunt cele mai bune deoarece sunt mai bine optimizate eu am avut și i3 și i5 și i7 și la ele recomand i3 pentru Windows 7 mai rapid și Linux i5 pentru Windows 8 și 8.1dar i5 în niciu caz pentru Linux deoarece se blochează și insfârșit mărețul grandiosul i7 pentru Windows 10 pentru Linux și chiar Windows XP care este destul de vechi.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?