Îngrăşământ lichid pentru citrice (lămâi)

Ingrasamant lichid pentru citrice lamai Îngrăşământ lichid pentru citrice (lămâi)

Îngrăşământ lichid pentru citrice (lămâi)

Zilele acestea m-am trezit că lămâiul meu îmi face surprize din nou. După ce în urmă cu doar câteva săptămâni l-am transplantat într-un ghiveci mai mare (folosind pamânt special pentru citrice), am crezut că am scăpat de problema căderii frunzelor lămâiului, despre care am mai scris pe acest blog. De data aceasta însă, m-am trezit că îmi cad micile lămâi care abia se transformaseră din flori în mici fructe de lămâi în devenire …

În urmă cu vreo două săptămâni, am văzut că dintr-o floare a început să se dezvolte frumos un mic fruct şi eram extrem de bucuros. Încercasem şi o polenizare artificială a florilor de lămâi, despre care însă abia acum îmi dau seama că, nu cred să fi avut nici un rol… cel puţin, nici un rol pozitiv, deoarece din observaţiile efectuate până acum, există flori de lămâi care la final generează fructe şi există alte flori care pur şi simplu se vor ofili după o vreme, fără să genereze vreun fruct de lămâi.

Mă gândesc chiar, dacă nu cumva încercarea mea de polenizare artificiala să le fi făcut vreun “rău” micilor fructe de lămâi ? Pentru că, toate cele trei fructe în devenire, pe care iniţial am încercat să le polenizez artificial, mi-au căzut !? Şi nu ştiu de ce !?

Ultimele două mici fructe de lămâi care speram eu să se dezvolte frumos dar care însă mi-au căzut, sunt acestea:

fructe lamai din flori Îngrăşământ lichid pentru citrice (lămâi)

De asemenea, m-am trezit că a mai căzut o frunză de pe lămâi … După o scurtă documentare, am mers să cumpăr îngrăşământ pentru citrice, pentru a suplimenta hrana lămâiului. A m cumpărat o soluţie lichidă la 0.25ml şi care se numeşte CITRUS. Am făcut un amestec dintr-un jumătate de căpăcel de îngrăşământ lichid şi 1 litru de apă stătută şi am udat lămâiul. Sper să rezolve problema căderii fructelor proaspăt răsărite şi a căderii frunzelor lămâiului.

Aceasta este soluţia pe care am cumpărat-o:

Ingrasamant lichid pentru citrice lamai1 Îngrăşământ lichid pentru citrice (lămâi)

Sunt curios dacă aţi folosit acest tip de îngrăşământ lichid pentru citrice şi dacă a fost de vreun ajutor împotriva căderii frunzelor şi a fructelor lămâiului …

UPDATE la 05 aprilie 2015

După o perioadă de utilizare de aproape o lună şi jumătate, revin cu informaţii despre îngrăşământul lichid CITRUS, de la Agro: este o porcărie! Efectiv n-a făcut nimic, n-am văzut absolut nici îmbunătăţire a situaţiei lămâiului. Motiv pentru care am cumpărat un alt îngrăşământ lichid pentru citrice, de data aceasta am schimbat brandul şi am cumpărat un îngrăşământ lichid pentru citrice de la AMIA, care are concetratii diferite faţă de cel de la Agro şi conţine câteva elemente în plus (Zinc, Mangan, Flor, Molibden, etc).

Eventual voi reveni cu informaţii despre îngrăşământul lichid pentru citrice de la AMIA, însă din câte mi-a spus vânzătoarea de la magazin şi din ce am mai citit pe internet, îngrăşământul de la AMIA ar trebui să fie semnificativ mai bun decât cel de la AGRO. De fapt, am auzit că cei de la AGRO au produse foarte proaste, slabe calitativ …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 26 februarie 2015 in categoria Casa şi grădina. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Îngrăşământ lichid pentru citrice (lămâi)”

 1. serban

  Dane, cum a reactionat lamaiul tau la ingrasamantul Amia ?

 2. Dan

  A reacţionat … violent :)) Adică, s-a uscat de tot. Problema este că, sunt deja la al doilea lămâi care mi s-a uscat (de tot!). Am tras concluzia că, lămâiul eventual ar putea rezista doar în apartamente în care bate soarele toată ziua, adică apartamente cu orientare către sud. Apartamentul meu are dublă orientare (vest-est) însă locuiesc la parter şi datorită faptului că în amândouă părţile am grădină cu copaci şi vegetaţie, am puţin soare în apartament. Apartamentul nu este întunecos (chiar deloc) însă nu am soare “direct” decât vreo 1~2 ore, după amiaza, şi doar vara. În rest, am umbră …
  Şi suspectez că acesta este motivul pentru care deja al doilea lămâi s-a uscat.

  La fel şi Yucca. Sunt deja la a doua Yucca şi s-a uscat şi aceasta, tot pentru că nu are soare toată ziua …

  Concluzie: plantele exotice ce provin din ţări cu climă caldă (ecuatorială, subecuatorială şi tropicală) pot fi crescute în România doar în apartamente cu orientare către sud, să bată toată ziua soarele în casă, altfel nu rezistă.

 3. serban

  Lamaiul trebuie scos afara 5-6 luni pe an. Sau cel putin pe balcon. Atunci cand sta in casa (iarna) este in repaus (hiberneaza) si trebuie sa aiba o temperatura de maxim 15-16 grade si minim 5 grade. Ideea este ca trebuie realizat un echilibru intre temperatura, lumina si apa. Cu cat temperatura este mai ridicata, cu atat lumina trebuie sa fie mai multa (cel putin 6 ore pe zi lumina solara). Si nu trebuie udat in exces. Adica iarna trebuie udat la 7-10 zile, iar vara la 3-4 zile, si nu cu cantitati mari de apa. Daca ii cad toate frunzele nu inseamna ca s-a uscat. Mai sunt sanse …. :)

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro