Îngheţată de casă
Îngheţată de casă
Am câteodată tentaţia să fac diverse experienţe prin bucătărie (nu singur, bineînţeles) şi aşa cum am afirmat şi într-un articol mai vechi, îmi plac lucrurile făcute acasă, fără E-uri.
Numai când mă gândesc câte chimicale “băgam” zilnic în noi, îmi pare rău că nu m-am născut cu vreo 50 sau 100 de ani mai devreme …
Pentru acest weekend, mi-am propus să încercam să facem o îngheţată de casă, din ingrediente “clasice”, fără coloranţi chimici şi E-uri care să dea gust. Am dat peste o reţetă de îngheţată (de casă), pe care am să o prezint în cele ce urmează:
Ingrediente:
4 albuşuri de ou, 200 g frişcă, 150 g zahăr, 2 linguriţe de nescafe;
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, foarte uşor, apoi frişca se încorporează şi se parfumează cu nescafe. Se pune în forme şi se lasă să îngheţe.
Reţeta mi se pare foarte simplă şi sper să iasă ceva … N-am mai făcut niciodată îngheţată acasă, aşa că eventual dacă aveţi sugestii … sunteţi invitaţii mei la datul cu părerea.
UPDATE (sambata, 16 iulie 2011): Azi am pus in practica “proiectul culinar” de care va povesteam mai sus… Rezultatul ? Fantastic ! A iesit o inghetata foarte buna, foarte aromata … Nu am respectat intocmai reteta prezentata mai sus, in loc de albusul de la 4 oua, am folosit albusul de la 5 oua, in loc de 200 de grame de frisca am pus vreo 300 gr, am adaugat niste stafide, deasupra am pus bucati de visine si am razuit marunt doua bucati de ciocolata iar dintr-un tub de frisca am facut cateva “ornamente”. A iesit o inghetata absolut superba, ingetata a fost mult mai aromata si mai gustoasa decat porcariile care se vand prin supermarket-uri …
5 comentarii la “Îngheţată de casă”
Ia uite ce talente ascunse ai ! Felicitari ! Inghetata de casa e sigur mai buna decat cea cumparata. E buna reteta, dar incearca sa pui smantana in loc de frisca.
Crezi ca degeaba se spune ca “barbatii sunt cei mai buni bucatari” ?
Să ştii că am testat reţeta ta şi este valabilă. A ieşit o îngheţată foarte bună.
Apropo de E-uri, incearca sa citesti ingredientele din frisca…
Buna. E super reteta si eu am incercat aceasta reteta dar fara sa vad ce ai postat tu. Eu in schimb am mai pus si galbenusurile si a iesit ffffffffff buna. Deci…
incercati si nu o sa regretati.
