Încotro se îndreaptă România?

romania harta regiuni istorice Încotro se îndreaptă România?

Aseară – vizionând un program al unei televiziuni – am văzut (și revăzut!) imagini de coșmar! Incredibile pentru o țară europeană și pentru un popor care, de peste un sfert de secol, nutrește, speră și tânjește la o viață mai bună, la un trai cu adevărat civilizat!
Erau acolo – în imaginile derulate – aspecte dintr-un salon de spital cu paturi înghesuite unul lângă altul, aproape imposibil de ocolit darmite de folosit pentru năpăstuiții pacienți (și nu numai).

Nu, să nu credeți cumva că ceea ce-mi vedeau ochii se întâmplă numai la spitalul… dintr-un cunoscut centru universitar! Asemenea “minunății” le poți vedea aproape în oricare alt așezământ medico-sanitar din orice colț al României! Al unei țări ce se confruntă cu numeroase și mereu nerezolvate probleme social-economice!
Suferințele – de mult cronicizate din domeniul sănătăți publice – sunt doar o mică părticică dintr-un mult mai bogat și diversificat ansamblu de – mereu numite – PRIORITĂȚI! Priorități exprimate în vorbe și programe… prioritare(!), dar mereu – ca un făcut – trecute… la index!

Reamintiți-vă doar de situația existentă și de nevoile stringente ale educației și invatamanului, de școli încă-n paragină, ne-încălzite, cu mobiler din… secolul trecut și cu un număr alarmant de analfabeți, atât din cauzele amintite cât și din multe altele pricini! Nu uitați, nici de starea-n care se prezintă astăzi arterele rutiere, cu străzi pline de gropi și noroaie, cu autostrăzi fie ne-terminate, fie prost întreținute. Asemenea lor sunt și căile ferate, unele închise, altele în stare deplorabilă și cu o infrastructură de pe vremea… bunicilor!

Lista priorităților – dacă oare putem să le mai spunem așa?! – include, desigur, multe, multe alte domenii și sectoare din viață și nevoile noastre de zi cu zi! Nu le voi mai enumera. Ele se știu. Sunt cuprinse mereu și-n vastele (și dătătoare de speranțe) programe de guvernare ale celor aleși de noi, cu mâna noastră! Dar, dezamăgire!

Iată, acum, noul Executiv (chemat la muștruluială mai ceva ca pe vremea “împușcatului”, la sediul central al… PSD!?) a ales din noianul de priorități (unele mai mult decât vitale), tocmai pe cel al… pușcăriașilor! Aceasta, au considerat aleșii noștri că este PRIORITATEA-PRIORITĂȚILOR! De ce să nu-i lăsăm în libertate pe hoți și violatori, pe borfașii de rând dar și pe cei “dintre noi”… dotați cu dosare, ba chiar și cu sentințe penale?! Hai să fim omenoși! Să fie și ei alături de noi și acum, când conducem țara, dar și – mai știi?! – poate și pe la viitoarele alegeri, că acum cei care ne-au ales, în majoritate, sunt doar o mică… minoritate (n.n. cca 30-40% din numărul total al celor cu drept de vot)!

Așa că, pentru ca să n-o mai… lungesc (ce spui, Francisc?!), domnii guvernanți sunt ferm hotărâți să facă totul pentru liniștea și… libertatea d-lor pușcăriași?! Chiar și cu riscul asumat de a nu mai avea, pentru viitorii 4 ani, “scriitori” de “cărții științifice”!
Riscul e mare, dar și… omenia noastră! Ca o să fie referendum, că o mai fi proteste sau o să mai iasă oamenii în stradă, că or mai fi “lovituri de stat”(!) concertate chiar de Președintele țării, asta prea puțin contează… Noi, aleșii neamului, ne-am făcut datoria!
Dintre prioritățile promise, am dat curs celei mai… prioritare probleme: LIBERTATEA PUȘCĂRIAȘILOR PATRIEI!
Într-o asemenea situație, stai mirat și te întrebi: încotro România?

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

wyelSPd Încotro se îndreaptă România?
rgimYel Încotro se îndreaptă România?
B0FUaz8 Încotro se îndreaptă România?
nSmv1Zl Încotro se îndreaptă România?
wFEqTks Încotro se îndreaptă România?

Categorie articol [ Guest Post, Legislaţie, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

11 comentarii la “Încotro se îndreaptă România?”

 • ... a scris la 26 ianuarie 2017, 20:18   [#1]

  Ca să răspund la întrebarea din titlu, România, se îndreaptă cât se poate de clar… încotro vrea Liviu Dragnea și PSD-ul.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 27 ianuarie 2017, 9:45   [#2]

  Asa-i, Dle Dan! Asa-i si pentru inca sunt multi conationali total dezorientati politic (dar si civic), naivi, creduli sau influentati de fel de fel de zvonuri mediatizate pe la tv-urile ce improasca, mai tot timpul, insulte si minciuni, cu scopuri f precise si numai de ei stiute! Sunt, din pacate, unii dintre noi care-l vad pe Dragnea drept… salvatorul natiunii! Ei, cu asemenea indivizi, slabe sunt sperantele noastre de mai bine!… N-avem ce face!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 ianuarie 2017, 16:37   [#3]

  Oricât ai lungi-o sau oricât am încerca amândoi să o scurtăm, un lucru e limpede, Marc: România merge înainte, fiindcă înainte era mai bine. Exact ca într-un banc pe care mi-l amintesc din adolescență…

  Nu pot fi de acord cu propoziția exclamativă ce-ți încheie comentariul, prietene Marc. Putem face atât de multe lucruri. Primul e să luăm atitudine. Cum? Protestând. Eu chiar m-am săturat de „teoria” că cei aleși pot face ce vor cu destinele tuturor pe motiv că au „majoritate” și ceilalți trebuie să facă „ciocu´ mic”.

  Coaliția majoritară are de gând să-și spele cu orice preț cățeii de pete. Să vedem dacă mai au destul curaj să o facă atunci când niște zeci de mii de cetățeni români refuză să dea „pliscul” la foc mai domol.

  În loc să ne înghesuim la minciuni confortabile, ce-ar fi să ne certăm pe tema adevărurilor neplăcute? În loc să aplaudăm de pe margine tot felul de impostori, ce-ar fi să le spunem de la obraz că nu ne place deloc postura de păcăliți?

  Iar dacă nu pricep cu vorba bună, mai vedem…

 • ... a scris la 27 ianuarie 2017, 17:28   [#4]

  Păi, din câte-am înțeles de prin presă, guvernul Grindeanu tine cu dinții să treacă cele două ordonanțe, micționând cu jet și voioșie pe opinia celor peste 30.000 de români care au ieșit în stradă, în timp ce Liviu Dragnea văd că “se dă lovit” … zice el, că, tocmai ce-a venit din America și că habar n-are ce vrea să facă guvernul cu cele două ordonanțe.
  Se jură pe mă-sa că habar n-are …

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 ianuarie 2017, 18:08   [#5]

  Ca să nu fie motive de confuzii, fac o precizare: scriu la modul serios glumind, și mai glumesc uneori scriind. Nici eu nu mai știu dacă tastările mele pot fi luate de bune. Aprecierea vă aparține…

  Prefer să rămân cu plăcerea râgâielilor mele matinale… Și, uneori, cu un „hâc, da´ eu cu cine votez”?… De parcă mai contează ștampila unui revoltat ca mine când sunt atâția amatori de buze țuguiate pe funduri.

  Să nu-mi spună tovarășii că o grațiere e necesară, că nu e. Cu-atât mai puțin o amnistie. Cei care au încălcat regulile conviețuirii nu au decât să-și ispășească păcatele…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 ianuarie 2017, 18:29   [#6]

  Nu guvernul Grindeanu stă cu „dinții înfipți” în cele două ordonanțe, Dane, ci păpușari din spatele scenei. De fapt, despre ce guvern Grindeanu discutăm când e limpede că Dragnea și Tăriceanu sunt „primadonele” scenei politice.

  „Amnezia” lui Dragnea e de tot râsul. Usturoi n-a mâncat, gura n-are cum să-i miroase. N-are nicio vină că sluga lui și-a permis să dea o ordonanță de spălare…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 ianuarie 2017, 19:21   [#7]

  P.S.: și taman de aia își permite să-și direcționeze jetul micțiunii spre gura căscată a majorității…

 • ... a scris la 27 ianuarie 2017, 19:44   [#8]

  România se îndreaptă spre Haos.
  Ce se întîmplă acum în ţara asta ?
  Numai orb să fii şi nebun să fii, numai ca să nu vezi şi să nu crezi.
  Se demonstrează pentru încă odată că mergem ca oile spre prăpastie, fără să ne uităm în stînga sau în dreapta. Ştim să aruncăm vina unii pe alţii, ştim să inventăm certuri şi discuţii interminabile, sîntem foarte buni la vorbe dar nimeni, absolut nimeni în ţara asta nu vrea să facă ceva. Aşteptăm să vină americanii ? Păi de la război tot îi aşteptăm să vină. Bunicii noştrii, cei care mai sînt în viaţă, mai povestesc de vremurile de demult, că aşa se spunea, că vin americanii. Păi să vină, din partea mea poa’ să vină. Şi dacă ar veni, ce-ar fi ? Păi n-ar fi nimic.
  Astăzi ne scoatem ochii unii la alţii, şi o lume întreagă rîde de noi cît de proşti putem să fim. Şi atunci nu numa că sîntem bătaia de joc a altora, ci profită de ocazie să ne-o mai tragă încă odată, şi încă odată. Pentru că noi ştim să ne certăm unii cu alţii, fără să mai fim atenţi la cum sîntem jefuiţi. Sînt mai importante vorbele decît faptele. Este mai important să dăm sfaturi decît să punem mîna fiecare să facem cîte ceva.
  Înspre ce ne îndreptăm ? Spre faliment.
  Spre Marele Haos.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 27 ianuarie 2017, 21:10   [#9]

  Ai dreptate,Sorine!In Romania-i MARE HAOS!Mai grav,suntem f divizati,nu mai exista o unitate in a milita pentru adevar.Fiecare-i interesat sa-si apere,cu sau fara argumente logice,favoritul(favoritii)!Si atunci?Dezbina si …domina!Ceea ce,din pacate,se intampla acum aici,la noi!….

 • Salageanu Mihai
  ... a scris la 1 februarie 2017, 17:46   [#10]

  Sunt surprins, de la tine dan nu ma asteptam sa fi un postac, cu siguranta nu ai studii juridice altfel ai intelege care teliviziuni mint.
  sigur psd-ul a fost o plaga pentru romania, cu pdl-istul dragnea in frunte e si mai grav, ca norocu ca raluca turcan nu are studii la moscova, altfel erau si aia tot ciuma rosie si chiar nu mai aveam ce alege
  cu un presedinte ca iuhanis si ajutoare ca, nicusor dan, romania merge spre scindare, pariati sume mari pe faptul ca romania nu apuca 2025 in actualele frontiere, o sa faceti bani frumosi
  va spune cineva care mai are si alte surse de informare nu numai realitatea tv si rares bogdan, care de 5 ani e in insolvent cu toate ca dupa 3 ani trebuia declarati falimentari si inchis, traiasca sri-ul

 • ... a scris la 1 februarie 2017, 18:12   [#11]

  @Salageanu Mihai, spune-mi și mie, te rog, de unde(?) din cele două comentarii publicate de mine la acest articol, reiese că nu am studii juridice și unde (la fel, unde în cele două comentarii publicate de mine) aș fi avut nevoie de studii juridice?
  În rest, te asigur cu cea mai mare sinceritate, că nu sunt postac.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?