O nouă încercare de politizare a justiţiei!

Tudorel Toader judecator ministru Justitie PSD O nouă încercare de politizare a justiţiei!

O nouă (dar repetabilă) încercare de politizare excesivă a justiţiei!

Dacă nu prea demult, fostul ministru al Justiţiei, dl Iordache, în dorinţa sa manifestă de a fi pe plac mai marilor săi PSD-işti, a rămas celebru cu (vă reamintiţi probabil) acea penibilă şi ilara repetare de “o altă întrebare“, actualul ministru al Justiţiei, dl. Tudorel Toader, pare a-i călca pe urmă! De această dată însă, cu… o altă încercare, de modificare a legilor justiţiei!

Propunerile legislative, retrograde ale domniei sale, par să depăşească misiunea instituţională de administrator al sistemului judiciar, având în acelaşi timp o influenţă accentuat negativă asupra independenţei justiţiei! Mai mult, cum sublinia şi Preşedintele Klaus Iohannis, “modificările prezentate de ministrul Justiţiei, se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei funcţionări a Justiţiei“!
Între aceste curioase şi neavenite modificări propuse de actualul ministru, se număra:
– scoaterea Preşedintelui României din procedura numirii şefilor din parchete;
– Inspecţia judiciară, mutată în subordinea ministerului Justiţiei;
– şi o direcţie nouă de investigare a magistraţilor;
– etc!
Toate, în felul şi menirea lor, motivează autorul modificărilor, sunt menite, zice-se, căi… de blocare a factorului politic (pare a fi vorba de “funie în casa spânzuratului”!) în actul de justiţie!
Dar mă întreb: oare cine-i… factorul politic?! În guvernul cui se află dl ministru? Nu în al PSD-ului?! Şi atunci?!

Dar să vedem ce spun despre toate aceste, partidele politice. Cei de la putere, în sprijinul cărora sunt de fapt propuse, le laudă, considerându-le rezonabile! Păi cum altfel, o spunem noi?! O spunem dar şi-i întrebam: cine are şefi (şi nu numai) implicaţi în probleme şi cauze penale, opoziţia sau oamenii simpli, cinstiţi şi minţiţi?!

Dovadă a stupizeniei modificărilor propuse, sunt şi părerile potrivnice venite chiar din parteaa unor membri ai partidului de guvernământ şi chiar foşti miniştri! Nu mai vorbesc de celelalte partide, de Ministerul Public şi DIICOT cât şi, mai ales, de simpli cetăţeni ai României, unii dintre ei ieşind deja în stradă sau în Piaţa Victoriei (vizionaţi imaginile!) pentru a-şi manifesta totala lor dezaprobare faţă de această nouă încercare (deocamdată în stadiul de latenţă) de subordonare a justiţiei şi de încetinire a luptei împotriva corupţiei generalizate! Adoptarea în Parlament a acestor halucinante propuneri, anti normalului şi anti statului de drept, ar însemna întoarcerea ţării noastre cu cca 10 ani în urmă când justiţia era “subordonată politicului”, ceea ce, să recunoaştem, ar însemna un dezastru!

Şi ce credeţi că a făcut dl ministru Tudorel Toader, după ce a aprins “focul”, prin propunerile dumisale? Din presa zilei, am aflat, că a plecat în… concediu, să se odihnească! E dreptul lui (după atâta muncă), ca şi-al fiecărui om muncitor! Ce facem noi?! Simplu, ne agităm, protestăm şi, iarăşi, ne întrebam: pe când, O ALTĂ modificare?!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “O nouă încercare de politizare a justiţiei!”

  • ... a scris la 31 august 2017, 21:24   [#1]

    Au trecut de la ministrul “altă întrebare” la ministrul “altă încercare“. Tipic PSD, nu se lasă până când nu iese cum vor ei, politicienii PSD şi apropiaţii acestora, respectiv să nu mai poată fi traşi la răspundere pentru toate furturile şi devalizările pe care le fac. Vor “să fure în linişte”…

  • ciubotaru marc
    ... a scris la 1 septembrie 2017, 13:26   [#2]

    Ca dovada la cele spuse de dv,iata,intre alte…potlogarii(veritabile!),sefii PSD-uli au demis,recent, din functie 13 inspectori generali scolari(din tot atatea judete) care,probabil,nu le prea canta-n struna!Dar,din cate se cunoaste,(si)invatamantul din Romania-i arhi politizat!Oare mai ramane ceva?!Sau,cum spune si genericul(preluand,intr-un fel,automatismele,de pomina,ale lui Iordache!)ce mai urmeaza?!Raspunsu-i simplu:alta …dandanae(a se citi:p olitizare)!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?