Încă o dată despre alegeri…

Aritmetica ucide…

Citesc rezultatele date publicității de Biroul Electoral Central și nu mai înțeleg nimic. În procesele-verbale date publicității de B.E.C. în ziua de 9 iunie la ora 15:04 există o rubrică referitoare la numărul de alegători prevăzuți în listele electorale (e numerotată cu litera „a” și e așezată în capul tabelului). Că acești alegători își aleg primarii, consilierii locali sau pe cei județeni, e tot una: numărul lor ar trebui să fie același.

Rezultatele „oficiale” ale B.E.C. mă contrazic: la primari și consilii locale numărul celor înscriși pe liste e mai mare cu 1,79 milioane decât cel al alegătorilor de Consilii Județene.

Am fost chemați la urne pentru alegerea simultană a primarilor, a consilierilor locali și a celor județeni. Prin urmare, numărul alegătorilor înscriși pe liste trebuie să fie același. Dar nu e… 18.462.456 de români sunt potențialii alegători ai primariilor și consilierilor locali, în timp ce alegătorii consiliilor județene sunt doar 16.669.199.

La rubrica numerotată cu litera „b” (numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, înscriși în listele electorale din circumscripțiile electorale din țară) situația e aceeași: 8.893.666 au votat pentru primari și consilii locale în timp ce pentru consilierii județeni s-au prezentat la urne 8.297.850 de alegători (diferența e de aproape 600 de mii).

Atenție: aceste cifre (deocamdată provizorii) sunt rezultatul „numărării” din toate secțiile de votare. Dacă nu suntem în stare să știm câți dintre noi avem dreptul alegerii, cum să luăm de bun rezultatul?

Aștept și accept cu plăcere orice explicație rezonabilă a acestui nonsens… Cine nu crede în veridicitatea acestor cifre le poate verifica pe site-ul Biroului Electoral Central (www.2016bec.ro/).

Pentru mine concluzia e clară: nu contează cine sau cum votează, important e cine numără voturile.
Nu doar corupția ucide, ci și aritmetica…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Iosif Vissarionovici Stalin Încă o dată despre alegeri...

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 11 iunie 2016 in categoria Guest Post, Politica. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Încă o dată despre alegeri…”

 1. Dan

  Diferenţa aia de 1.7 milioane, apare din faptul că, morţii au voie să voteze primari, însă nu şi consilieri.
  Sau ce!? Tu n-ai auzit de morţii lui Dragnea?

 2. jpm

  Buna ziua Dane! Ai dreptate. Mamaliga (terciul ala) aia din octombrie 2015 a aruncat niste stropi, dar mamaliga a ramas pe foc si o sa …, cat de curand. :)

 3. Dan

  @jpm: -- asta cu “explodatul mămăligii româneşti” ştii cum e? Ca şi aia cu aşteptatul americanilor (WW2) … care n-au mai venit niciodată. Ba mai mult, ne-au “făcut cadou” ruşilor.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro