Încă o dată despre alegeri…

Aritmetica ucide…

Citesc rezultatele date publicității de Biroul Electoral Central și nu mai înțeleg nimic. În procesele-verbale date publicității de B.E.C. în ziua de 9 iunie la ora 15:04 există o rubrică referitoare la numărul de alegători prevăzuți în listele electorale (e numerotată cu litera „a” și e așezată în capul tabelului). Că acești alegători își aleg primarii, consilierii locali sau pe cei județeni, e tot una: numărul lor ar trebui să fie același.

Rezultatele „oficiale” ale B.E.C. mă contrazic: la primari și consilii locale numărul celor înscriși pe liste e mai mare cu 1,79 milioane decât cel al alegătorilor de Consilii Județene.

Am fost chemați la urne pentru alegerea simultană a primarilor, a consilierilor locali și a celor județeni. Prin urmare, numărul alegătorilor înscriși pe liste trebuie să fie același. Dar nu e… 18.462.456 de români sunt potențialii alegători ai primariilor și consilierilor locali, în timp ce alegătorii consiliilor județene sunt doar 16.669.199.

La rubrica numerotată cu litera „b” (numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, înscriși în listele electorale din circumscripțiile electorale din țară) situația e aceeași: 8.893.666 au votat pentru primari și consilii locale în timp ce pentru consilierii județeni s-au prezentat la urne 8.297.850 de alegători (diferența e de aproape 600 de mii).

Atenție: aceste cifre (deocamdată provizorii) sunt rezultatul „numărării” din toate secțiile de votare. Dacă nu suntem în stare să știm câți dintre noi avem dreptul alegerii, cum să luăm de bun rezultatul?

Aștept și accept cu plăcere orice explicație rezonabilă a acestui nonsens… Cine nu crede în veridicitatea acestor cifre le poate verifica pe site-ul Biroului Electoral Central (www.2016bec.ro/).

Pentru mine concluzia e clară: nu contează cine sau cum votează, important e cine numără voturile.
Nu doar corupția ucide, ci și aritmetica…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Iosif Vissarionovici Stalin Încă o dată despre alegeri...

Categorie articol [ Guest Post, Politica ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Încă o dată despre alegeri…”

 • ... a scris la 11 iunie 2016, 18:25   [#1]

  Diferenţa aia de 1.7 milioane, apare din faptul că, morţii au voie să voteze primari, însă nu şi consilieri.
  Sau ce!? Tu n-ai auzit de morţii lui Dragnea?

 • jpm
  ... a scris la 12 iunie 2016, 12:41   [#2]

  Buna ziua Dane! Ai dreptate. Mamaliga (terciul ala) aia din octombrie 2015 a aruncat niste stropi, dar mamaliga a ramas pe foc si o sa …, cat de curand. :)

 • ... a scris la 12 iunie 2016, 12:44   [#3]

  @jpm: -- asta cu “explodatul mămăligii româneşti” ştii cum e? Ca şi aia cu aşteptatul americanilor (WW2) … care n-au mai venit niciodată. Ba mai mult, ne-au “făcut cadou” ruşilor.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?