Oare la noi, în România, se mai respectă ceva?!…

la maruta protv 150x150 Oare la noi, în România, se mai respectă ceva?!...

Recent, într-un articol, Dl. Dan, administratorul blogului cu același nume, își exprima, pe bună dreptate, scârba față de politicienii români, față de justiție și de toate nelegiuirile care s-au petrecut și se petrec în tarișoara noastră. La cele scrise, iată, o declar deschis, mă raliez intr-u totul! Nici nu poți să fii indiferent și să nu spui nimic când, de peste un sfert de secol, aproape că batem pasul pe loc, mimăm o falsă democrație, corupția-i ca și generalizată iar legile, așa cum sunt, ori se încalcă în văzul lumii, ori nu se aplică! Singura care domnește, am mai spus-o (și nu odată), este cea a bunului plac!

Concretizand – voi detalia, prin a vă oferi doar câteva exemple. Probabil că vă reamintiți, nu de multă vreme, Guvernul a hotărât (și chiar a dat publicității) anularea legii care … oferea statutul de scriitor, tuturor deținuților ce și-au descoperit talentul tocmai în pușcărie! Basme pentru adormit copiii! Pentru că, ceea ce zice-se “s-a hotărât”, practic, acum e altceva!
Doar numai de câteva zile, doi dintre “scriitorii” de cărți, cu conținut științific (!?), au și fost eliberați, scazandu-li-se din pedeapsa sute de zile, tocmai datorită “talentului” lor scriitoricesc! Este vorba de ex parlamentarul Cătălin Voicu și Meme Stoica, ex (și, probabil, viitorul) mananger general al Stelei (scuzați, FCSB!). Mai mult ca sigur, în scurt timp, vor urma și alții, căci, nu?, pușcăriile sunt pline de … oameni talentați! Pentru ei și alții ca ei, legeile (unele, culmea (!!) , făcute tot de ei) nu prea se respectă, n-au valoare!

Un alt exemplu. Bulinele alea, roșii, postate, cu ceva timp în urmă (tot în baza unei dispoziții legale), pe clădirile cu mare risc seismic din Capitala, în prezent (din câte se pare, și-n viitor) nu mai au valoare!? Acum, din câte am văzut și auzit pe la jurnalelele de știri tv, treaba-i inversă! Adică, respectivele unități, temporar închise, pot să-i acționeze ele în judecată pe legiuitori, pentru că … le-au suspendat activitatea!! Ce să mai spui?!

În același context se înscrie, cred, și “celebrul” proiect de Lege a … defăimării emanat (sugerat, propus s.a.m.d.) de liderul PSD, Dl. Dragnea! Și mai știi ce vă mai urmă?! Firește, nu în interesul nostru, al celor mulți, ci tot pentru cei care le fac! Cu câtă “muncă”! …

Acum, spre final, ceva mai deconectant. Din câte am văzut zilele trecute, familia Măruță este, din nou, prezentă (in corpore, %) în emisiunea … “La Măruța”! Ce-i drept, de data aceasta a fost, desigur, numai el, Cătălin Măruța, soția sa, Andra și fiul cel mare, pe post de toboșar și, pe ici, pe colo, chiar animator! În năzdravanii! În scurt timp însă, cred, că vor veni și ceilalti – parintii, socrii, verii, nepoții, cunoștințele, amicii etc, etc! Ce mai, o adevărată (cum a și fost) emisiune în … familie!
Doar Dv. știți, de decență nu prea se poate vorbi! Asta pentru că în România, aprope nimic din ce-i normal, nu se respectă! Doar, între puține altele, numai dreptul la vot! …

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Catalin Voicu senator PSD arestat coruptie Oare la noi, în România, se mai respectă ceva?!...

Categorie articol [ Guest Post, Legislaţie, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Oare la noi, în România, se mai respectă ceva?!…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 februarie 2016, 13:11   [#1]

  Despre ce decență mai putem vorbi, domnule Ciubotaru, într-o țară în care singurul lucru anormal este normalul? Dreptul la vot e doar o biată amăgire fiindcă impostura a pus stăpânire pe viețile noastre.

  Vă mai aduceți aminte de celebra frază rostită de o „mare doamnă” a politichiei dâmbovițene: „ciocu’ mic, c-acum noi suntem la putere”?

  Ei bine, a venit și vremea să o transpună într-o lege: „legea mucles” a tovarășului Dragnea (am pus ghilimele pentru că expresia nu-mi aparține)

  Noi să fim sănătoși și buni de mers la vot, că au ei grijă de nevoile noastre!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?