În prag de alegeri: păreri și… păreri!

Confiscarea averilor În prag de alegeri: păreri și... păreri!

În prag de alegeri

De mai multă vreme – dar, mai ales acum, când scrutinul electoral pentru alegerile parlamentare bate la ușă – în România spațiul public este realmente invadat de fel de fel de declarații și păreri, mai mult sau mai puțin autorizate. Unele, reflectă starea de nemulțumire a unor cetățeni sau colectivități. Altfel fie spus, cerințele și dorințele de mai bine, aspirațiile legitime ale acestora.
Altele, care dețin ponderea, iau forma (imaginea) unor acuzații venite din partea unor persoane fără nici o competență în materie. Ba chiar, străine de subiect! Din câte se pare, datul cu părerea și, deopotrivă, incompetența, par a fi la mare modă acum, aici, în spațiul mioritic. Mai toți se pricep la … toate, toți se erijează în buni cunoscători ai diferitelor probleme, știu deja (nu anticipează!) deznodământul etc, etc chiar dacă, paradoxal, respectivii indivizi sunt total în afara problemelor. Practic, nu știu nimic!

Cred că este ridicol și, de ce, nu(?!), inacceptabil să te pronunți, numai de dragul de a-ți spune părerea, despre ceea ce nu ai nici o brumă de pregătire, de competență! Cele văzute, aproape zilnic, pe la unele posturi TV, cât și prin paginile unor publicații pot oricând să confirme cele scrise mai sus.
Citindu-le, probabil, vă întrebați: bine, bine dar cum rămâne totuși cu dreptul cetățeanului la libera gândire și exprimare? Acesta există. Este o prevedere constituțională și, ca atare, nu poate fi negat! Dar una-i să-ți spui o părere, să-ți exprimi un gând, o aspirație, iar alta-i situația când tu, cetățeanul X, afirmi că: “așa-i treaba, ăsta-i adevărul, știu eu, ce mai…”!, referindu-te la un domeniu total necunoscut, în care n-ai nici-o competentă!

În fond, nu-i de mirare de ce se întâmplă acum în societatea în care (încă) trăim, unde corupția generalizată face casă bună cu incompetența, prostia cu rapacitatea și accederea la putere (indiferent de nivel), unde dreptatea nu-i dreptate, legea nu-i lege, iar goana nebună după un câștig (cât mai mare) imediat și pe orice cale, atinge cote alarmante! Chiar sub ochii nepăsători ai celor puși, sau aleși, să vegheze la corectitudine.

Din nefericire, se pare că în România de azi există… “multă durere prost tratată”, cum scria într-un articol publicat în paginile unui cotidian central, prof.doctor Ostin Mungiu. Durerea – afirma dl.profesor – ne fiind o boală în sine, ci un banal simptom! Că așa este, o confirmă, între multe alte “simptoame”, (și) versurile semnate de Corneliu Popescu, pe care vă sugerez să le citiți, cât și imaginile alăturate! Și încă o sugestie: atenție ce, cum și cu cine votați pe 11 Decembrie, pentru că… simptomul aflat în discuție, să nu se transforme, cu timpul, în boală cronică!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

hWfsyVM În prag de alegeri: păreri și... păreri!
3rRPArM În prag de alegeri: păreri și... păreri!
XiqA0Ls În prag de alegeri: păreri și... păreri!

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “În prag de alegeri: păreri și… păreri!”

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 22 noiembrie 2016, 21:02   [#1]

    Între „a vrea” și „a nu mai vrea” există o singură opțiune, Marcele: votul liber exprimat. Cei care își îngroapă ca struțul capul în nisip pe motiv că nu au ce alege se amăgesc. Dacă jumătate dintre noi adoptăm „politica struțului”, ce așteptări mai putem avea?

    Îți înțeleg dezamăgirile. Nu crezi că (totuși) ar fi util să-ți exprimi părerea votând? Ai atâtea opțiuni: PNL, PSD, ALDE, PMP, PRU, USB, ANR, UDMR, câțiva independenți și etc.

    Vârsta îți permite să lași alegerea pe umerii următoarei generații, dar refuzul acestei alegeri nu te absolvă de vină. Tinerii patriei sunt unanim de acord cu ideea că „noi” le-am stricat viitorul.

    Cred (în orice situație) că e mai bună o alegere în loc de un non-combat.

  • ciubotaru marc
    ... a scris la 26 noiembrie 2016, 17:23   [#2]

    Intr-un fel ai si tu dreptate,Francisc!Dar crezi ca un vot in plus sau in minus,conteaza in asa masura incat sa se schimbe ceva?!Eu nu cred!In ce priveste,, tinerii patriei”,sa fie sanatosi si sa ajunga la anii pe care-i avem noi,batranii!Tot ai patriei!Parerile lor ma lasa rece.Adica indiferent.Mai discutam(comentam).Pana una,alta.o seara placuta iti(va)doresc!…:peace:

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 27 noiembrie 2016, 14:33   [#3]

    Un vot nu schimbă nimic, Marc, dar o sumă de voturi da. Dacă acceptăm toți că votul fiecăruia luat în parte nu poate schimba ceva, atunci ajungem să nu mai voteze nimeni. Dacă dorim reprezentativitate atunci e bine să mergem cât mai mulți la secțiile de vot. Avem această ocazie doar o dată la 4 ani…

    Până la urmă alegerile vin și trec, la fel ca viața noastră. Iar cei pe care îi alegem ca să ne reprezinte sunt imaginea noastră în oglindă.

    Mă întreb ce se întâmplă cu Dan, gazda noastră, că de ceva vreme e în „silenzio stampa”?

  • ciubotaru marc
    ... a scris la 29 noiembrie 2016, 18:36   [#4]

    Iata,Francisc,a venit si ,,gazda noastra”!Si nu numai ca a venit,dar a si adus noutati f folositoare,le consider eu,pentru noi toti!Ma refer in special la cei,ca si mine,nu prea cunoscatori ai acestor amanunte(si sfaturi)tehnice….:dancing:

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?