În ce țară trăim, frați romani?

persoana cu handicap dizabilitati scaun rotile În ce țară trăim, frați romani?

Nu-i prea greu să răspunzi la o asemena întrebare! Așa că, eu întreb și tot eu răspund. Ca-n fotbal: “eu sutez, eu pasez, eu dau cu capu’!“. Practic, nu faci nimic. De la această digresiune, haideți acum să revenim la subiectul sus scris și, cum promiteam, iată va ofer răspunsul: din nefericire trăim într-o societate cinică, în care prostia-în loc de lege! Asta-i România, dragii mei compatrioți. Ori unde ați merge, ori unde pășiți veți întâlni negreșit numeroase mostre care să ateste răspunsul primit. Cum așa, poate că veți întreba ? Doar suntem într-un stat de drept!? Da, așa e. Dar, cum scriam nu prea de mult într-nu articol “Totu-i doar o… amăgire“! Pentru că, repet, la noi, în România legea-i egală sau anihilată (în multe cazuri ) cu… prostia! Vreți exemplu? Iată unul recent și aleatoriu ales, în care se vorbește (pe românește!) despre grija față de om!

Între numeroasele “eforturi” și “preocupări” ale celor de la putere se află cică și o LEGE care stipulează clar că: “persoanele cu handicap (dovedit și atestat ) beneficiază anual, între altele (care o fi oare?!) și de bilete gratuite de călătorie (tren și autobuz, inclusiv metrou)“. Așa a și fost, doar numai câțiva ani! Pentru că în anul acesta, treaba-i cu totul altfel! Ca să le “ușureze”, zic ei, traiul și așa bătut de soartaal celor năpăstuiți, guvernanții, ocupați mai mereu (de când se știu pe acolo) cu eternele modificări aduse legilor justiției, s-au gândit, au gasit și au hotărât o altă… născocire!

Prin Ordonanța de Urgență nr. 1017/2018, se prevede că: biletele de călătorie pot fi ridicate NUMAI de la sediul Directiei generale județene de asistenta sociala si protectie a copilului, și NUMAI de către cei în cauza. Adică de către săracii handicapați (mulți fără vedere sau auz, alții fără picioare sau mâini, chiar și-n situații mai grave).
Dacă nu pot (evident că nu!), trebuie ca “printr-o procura legalizată”!! să apeleze la o altă persoană! Toate aceste noi și “benefice” hotărâri sunt motivate “în scopul reducerii cheltuielior”!? Care cheltuieli, oameni buni?! La ce anume va referiti? … Poate doar la materia cenușie, ce probabil le cam lipsește, celor care au născocit această nouă și oribilă “minune”!

Dar, stați puțin, nu vă grăbiți (precum aleșii noștri) pentru că mai mai ceva să va spun. Minunea-i și mai absurdă și de neînțeles! Pentru ca in județul Neamț, bunăoară, până acum, aproape de finele primului trimestru din noul an, n-au sosit încă biletele! Se spune că-s pe drum! Vorba cântecului și a zicalei “Tot pe drum, pe drum, dar pe-aicea nicidecum“; “Tot pe drum, pe drum, prin țară că s- avem viață (și mai) amară“!

Spuneți și dv. pe cine și-au găsit acum acești (ne) oameni să păcălească! Taman pe semenii lor din categoria cea mai vitregită de soarta. Pe oamenii cu dizabilități de pe urma cărora vor să facă, cică, economii! Cât cinism, câtă bătaie de joc din partea celor aleși din naivitatea și obișnuința prostimii!

Mă întreb însă, la cazarea, cu prețuri exorbitante, a d-nei V. Dăncilă (cu intrega-i suită) la Hotelul de mare lux al lui dl. Trump, sau la alte și diverse agape și aranjamente subterane, de ce nu s-au impus economii de niciun fel?! Asta se întreabă de fapt și cei ce lucrează la susamintita instituție nemțeană cât și numeroșii handicapați. Este așadar, un exemplu, unul din multe altele pe care și dumneavoastră, proximi cititori ai acestui articol, le-ați întâlnit sau le veți întâlni (din nefericire) în această societate coruptă și crudă in care viețuim…Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “În ce țară trăim, frați romani?”

 • ... a scris la 31 martie 2019, 14:09   [#1]

  Ca să răspund la întrebarea din titlu: trăim în țara modelată de Ion Iliescu și urmașii (d.p.d.v politic) acestuia…

 • marc
  ... a scris la 31 martie 2019, 17:08   [#2]

  Asa-i Dane,din pacate!Dar cine i-a ADUS la putere?Nu tot noi?Nu eu,tu sau Francisc,nici altii ca noi,ci cei care acusi,acusi ne vor demonstra ca ei sunt determinantii tuturor relelor.Cine-s acestia?Cred ca nu-i nevoie sa-ti-i spun eu acum.Sunt convins ca-i banuiesti:p rostimea satelor,smecherasii strecurati in asa zisele partide politice,profitorii doritori de functii si cei direct interesati de anume ceva.De tipul ,,democratilor”Cristoiu si Dinescu,a teleastilor de la Romania-tv si Antena 3, unor ziaristi de pe la Catavencu,dar si a ,,cameleonilor”care-si schimba culoarea(preferintele,optiunile)dupa cum bate vantul! Cei care tot ies in strada si sufla-n vuvuzele sau cei care,ca si noi,incearca sa mai scrie cate ceva,nu-i pot opri.Deznodamanul este deja anticipat intr-o tara intepenita in durere,ura si promisiuni desarte…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 martie 2019, 19:31   [#3]

  Haideți să fim totuși optimiști, prieteni! Pentru a nu știu câta oară în cei 30 de ani de „democrație á la Iliescu”, avem din nou ștampila în mână și (cine știe?) poate că de data nu ne mai lăsăm duși cu zăhărelul.

  În ce mă privește, am obosit să tot spun de unde ni se trage „binele” prezentului. Cei care spun acum că nu merg la vot pentru că nu au pe cine alege (și se mai și laudă cu atitudinea lor, încercând să-și atragă adepți) fac o mare greșeală, fiindcă nu se poate zidi o societate sănătoasă dacă „zidarii” (cetățenii) nu participă la construcție. Orice cărămidă pusă la temelia viitorului are importanța ei…

  „Societatea socialistă multilateral-dezvoltată” în care mi-am trăit copilăria și adolescența a fost impusă cu mitraliere și tancuri. Nu pot să cred că după trei decenii mai putem accepta perpetuarea minciunii!

  De ce mă lungesc inutil la vorbe când „înțelepciunea populară” spune că ‘om trăi și ‘om vedea?. Sunt un „optimist” incurabil: se poate și mai rău!

 • Andi Capatu'
  ... a scris la 3 aprilie 2019, 19:20   [#4]

  De-a dreptul deplasat, adica “normal” ar fi ca biletele nominale sa poata fi ridicate si de la tutungeria din colt, de catre copilul vecinului, atunci cand il trimit dupa tigari! Tot ca o birocratie imbecila este si faptul ca trebuie sa merg personal sa-mi ridic buletinul de la evidenta populatiei, sau sa ma prezint personal sa-mi iau leafa de la munca. Pe langa toate astea, mai e si faptul ca statul are preocupare doar pentru cei cu dizabilitati fizice sau psihice, pe cei cu “sufletul mutilat”, care prezinta “handicap moral”, nu-i baga-n seama, explicatia fiind, probabil, in numarul mare al acestora. Multe abuzuri in “societatea moderna”, dar poate se vor ameliora cu timpul, vorba aia, “…om trai si-om mai vedea, a spus orbul…”!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?