Important e sa fii credincios

religia Important e sa fii credincios

Important e sa fii credincios, nu contează “de ce ?” …

Un popor, cu cat e mai putin educat si cu cat e mai credul, cu atat este mai usor de manipulat si bineinteles mai usor de condus …

Religia a constientizat asta de vreo 2000 de ani, si sunt cei mai longevivi profitori ai naivitatii maselor si a lipsei de educatie si cultura a acestora … Comunistii au realizat si ei, dar mult mai tarziu, faptul ca pot profita de naivitatea “prostimii”…

Diferentele dintre Crăciun si Paste, constă in numărul zilelor sau saptamanilor de post si “tipul” de carne infulecat dupa o băută strasnică…

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , marți, 14 decembrie 2010 in categoria Religie / Spiritualitate. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

7 comentarii la subiectul “Important e sa fii credincios”

 1. DUHUL

  Unele voci spun ca cu cat inaintezi in stiinta, cu atat mai mult il descoperi pe Dumnezeu!

 2. Zina

  De acord cu DUHUL ! Se pare ca mai toţi marii savanţi ai omenirii, cu cât au devenit mai mari, cu atât au devenit (mai) credincioşi…

 3. Peter

  Este elocvent filmuletul si chiar daca a fost facut intr-o singura locatie, poate fi generalizat fara nici o retinere. Biserica asta a facut intotdeauna, prin interpretarea in fel si chip a Bibliei a mentinut, si mentine, in ceata majoritatea oamenilor cu un grad mai scazut de cultura. Este de-a dreptul grotesc -- cel putin pentru mine, poate pentru altii este perfect normal -- cum stau oameni la coada zile intregi, se bulucesc, se calca unii pe altii, aproape se omoara pentru acele, adevarate practici “voodoo” ale puparii unor oseminte, fie ele chiar si ale unor unor sfinti! Care popor, care se pretinde civilizat, mai face asa ceva?
  Biserici au existat si inainte de ‘89. Cine mergea pe atunci la biserica? Dupa revolutie toata lumea buluc, ca dadea bine, acum toata lumea se pretinde credincioasa. Dar CREDINTA se simte, nu se arata. Credinta nu inseamna fatarnicie, duminica mergem la biserica sa vada lumea cat de credinciosi suntem iar in timpul saptamanii mintim. furam, ocaram, asuprim!
  “Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.” Cum interpretam porunca a 2-a?
  A descoperi pe Dumnezeu inseamna sa crezi in El in adancul sulfetului. A fi credincios inseamna sa crezi in Dumnezeu si acasa, si la serviciu, si … peste tot, nu doar duminica la biserica!

 4. liviu.h

  Tot respectul dl Peter. Daca cel putin 50% dintre romani gandeau ca d-voastra, azi Romania era alta. Pacat ca totusi nu este asa. Vad multe lupte aici pe internet, intre religiosi (ortodoxi, penticostali, baptisti, martori,… si multi altii). Toti zic ca ei sunt aia buni, fara sa isi dea seama ca de fapt nu numele te face credincios.
  Pe mine daca ma cheama Dan, nu inseamna ca sunt la fel de istet ca Dan, cel care are acest blog, sau daca sunt roman nu inseamna ca ca sunt la fel de bogat ca Patriciu… si exemplele pot continua.
  Important e ce relatie ai tu cu Dumnezeu. Dumnezeu e UNUL singur. Nu inteleg de ce sunt atatea religii… dar ma rog. Toti putem avea o Biblie si putem citi in ea. Acolo e adevarul, nu la preoti, pastori sau asa mai departe, ca si ei de multe ori sunt inselati … apoi sa nu cunosti diferenta intre paste si craciun (sau mai bine zis paste si nasterea Domnului ca denumirea de “Craciun” nu exista in Biblie) la o varsta inaintata, arata intra-devar ca romanii duc lipsa mare de cultura, sa nu mai vb de credinta in Dumnezeu. Si apoi si cu posturile astea nu inteleg… Ca Biblia descrie numai un post, si sa vb mai pe romaneste e vb numai de postul negru, in rest nu stiu cine le-a inventat si de ce. Daca e careva care nu are Biblie si ar vrea sa citeasca sa imi zica si ii fac rost de una. Dumnezeu sa ne dea intelepciune la toti.

 5. Remus

  - ignoranta porneşte de la cei care trebuia sa-i înveţe adevărul din Bilblie. Domnul Iisus a poruncit ucenicilor să vestească Evanghelia în toată lumea şi … “învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit Eu”.
  Ce fel de preoţi sunt aceştia? ai cui slujitori sunt? ce fel de creştinism este acesta? E trist ce se întâmplă. Domnul să aibe milă de români.

 6. dibu

  de altfel este si mentionat, cine este pentru credinta sa vina aici

 7. Remus

  La acest articol sunt mai multe comentarii, dar în alt loc. Încerc să-l găsesc.
  Îndemnul meu pentru români, pt cei ce citesc, sunt Cuvintele Mântuitorului redate undeva în Biblie: “Aveţi credinţă în Dumnezeu… ”
  pentru că atunci când va veni Domnul Isus, ce credeţi că va aprecia, va căuta? religia în care te-ai născut s-au la care ai aderat? titulatura?, reputaţia? binefacerile trâmbiţate?… Nu! ci: “… când va veni Fiul Omului va găsi El credinţă pe pământ?” căutaţi în toată Biblia şi vedeţi unde scrie. Un subiect de cercetat ar fi: cum este credinţa pe care Domnul o va aprecia la venirea Lui.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro