Ilie Şerbănescu

Ilie Şerbănescu – Analist, economist, şi fost ministru

ilie serbanescu Ilie Şerbănescu

Maestrul Ilie Şerbănescu, analist, economist şi fost ministru al economiei merită toată aprecierea şi respectul pentru felul domniei sale de a gândi şi a face analize, în special de natură ecomomică. Este unul dintre foarte puţinii dintre foştii sau actualii politicieni care merită toată aprecierea. Cel puţin din partea mea are parte de toată admiraţia.

N-am să comentez despre ce a făcut sau cât a făcut el în perioada cât a fost ministru, dat fiind faptul că, este deja arhicunoscut faptul că nu poţi face ce vrei tu şi cum crezi tu că ar fi bine, indiferent ce minister conduci, atât vreme cât ai fost numit politic. Să nu uităm că la un moment dat, maestrul Ilie Şerbănescu şi-a dat demisia din funcţia de ministru … Asta şi pentru faptul că, domnia sa avea în primul rând atitudini şi idei de tehnocrat, de specialist, înaintea celor de politician.

Sunt convins, şi faptul că a fost numit ministru la aceea vreme s-a datorat cunoştinţelor economice şi profesionalismului d-lui Ilie Şerbănescu.

Încă odată maestre, dacă prin absurd veţi citi vreodată aceste rânduri pe internet, doresc să vă sigur de tot respectul din partea noastră, a unor simpli cetăţeni, sau vorba lui Florin Piersic, a unor simpli “privitori” care apreciază pragmatismul dumneavoastră în materie de idei sau decizii ecomomice.

Ilie Şerbănescu la ora actuală este pensionar, cu o pensie de mai puţin de 2000 RON (20.000.000 lei vechi), comparativ cu pensiile multor foşti funcţionari publici sau de exemplu a unor pensionari din “clasa de lux” care au pensii de câteva sute de milioane de lei … Comparativ, un ex judecător ia o pensie de peste 37000 RON (370.000.000 lei vechi), sau de exemplu, un pilot pensionar care are 15000 RON (150.000.000 lei vechi). Mă întreb dacă în calcularea pensiilor acestor categorii sociale s-a folosit aceeaşi unitate de măsură …

Cum poţi să ţii “pe tuşă” un astfel de om ? Când vedem ce se întâmplă în România, ce fel de oameni sunt numiţi în funcţii publice, miniştrii, secretari de stat, etc ??? Cum poţi să ignori cunoştinţele unor astfel de persoane, cum este şi maestrul Ilie Şerbănescu, care o viaţă întreagă s-a perfecţionat, a învăţat, a acumulat experienţă şi cunoştinţe ?!?!?! Nu înţeleg sincer dacă politica are sau nu vreo noimă, dacă nu cumva este doar simplul joc al unor oameni sau grupuri de interese, care în afară de a-şi asigura ei nişte câştiguri substanţiale din bugetul statului, altceva chiar nu-i interesează … Sau, poate chiar acesta este şi scopul: – trebuie numiţi în funcţiile publice, nişte persoane care chiar nu se pricep, pentru a-şi putea face ei “mendrele” în voie …

Sunt convins că populaţia cât de cât “educată”, vede altfel lucrurile şi ştie să deosebească binele de rău … Să ne trăieşti 100 de ani, maestre Ilie Şerbănescu !

ilie serbanescu Ilie Şerbănescu

Categorie articol [ Economie ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

12 comentarii la “Ilie Şerbănescu”

 • Mihai IRINA
  ... a scris la 27 mai 2010, 20:10   [#1]

  Domnule Serbanescu, sunt si eu pensionar ca si Dumneata!
  Vad ca va plimbati in ultimul timp pe la televiziuni sa explicati lumii ca trebuie sa se sacrifice ! Cred ca va aduceti aminte ati fost Ministru ! Imi puteti spune macar de v-ati retras ? Ati facut atunci un rahat ! Trebuie sa recunoasteti ca sunt in lumea asta suficienti teoreticieni care nu au pus in practica nici un fel de cunostinte pe care le-au dobandit prin studii ! Chiar daca aveti cunostinte economice Dv nu va este rusine de postura in care va aflati ?
  Mihai IRINA, Pensionar, fost administrator de sisteme la Centrul de calcul Sidex cu un numar impresionant de Calculatoare, Pc-uri si terminale ! Nu cred ca mi-ati putea spune ca sunt un imbecil ! Dumimitale sa-ti fie de bine ! Ai putea insa sa nu mai vorbesti prostii in sensul de a spune oamenilor ca trebuie sa se sacrifice !

 • Apostol Adrian
  ... a scris la 6 octombrie 2010, 12:14   [#2]

  Domnule Serbanescu, apreciez faptul ca sunteti alaturi de acest popor ocupat de Israel si va rog sa-mi spuneti daca lasand la o parte toate analizele macroeconomice nu scaparea de aceasta boala universala va fi insanatosirea noastra. Cea mai practica solutie pentru a scapa de ei este urmatoarea: TOATE CONTRACTELE DIN ROMANIA SA SE FACA IN LEI fara referire la alte monede. Nu se va proteja astfel populatia ? Nu va fi fluctuatia altor monede mai lenta ? Nu vor scadea importurile ? Nu se va folosi mai usor inflatia pentru echilibrarea bugetului ? Nu va fi obligata UE sa aleaga odata daca ne vor sau daca vor doar sa ne jefuiasca ? Nu va fi o apropiere mai mare de alte puteri din rasarit cum ar fi China sau Rusia care ar putea compensa dezastrul pe care ni l-au adus aceste termite occidentale ? Si cate nu ar fi posibile…

 • bogdan laurentiu
  ... a scris la 26 ianuarie 2011, 11:37   [#3]

  Stau si va ascult pe Antena 3, la emisiunea “Se intimpla in Romania” si nu imi vine sa cred ce aud ca va iese din gura aia, vizavi de suprataxarea celor care s-au inprumutat la banci. Ziceti ca asa se face in toate tarile civilizate, dar vin eu si va intreb, oare in tarile civilizate te imprumuti la banca sa iti iei de mincare, sa-ti platesti intretinerea sau ca sa pleci in vacanta in jurul lumii ? Sa va fie rusine si stati linistit acasa nu mai veniti la tv sa va dati cu parerea ca nu prea mai intereseaza pe nimeni aberatiile dumneavoastra.

 • Gherghel Ion (Nelone)
  ... a scris la 17 aprilie 2011, 8:38   [#4]

  Draga Iliuta, am incercat sa-ti dau telefon la vechiul numar, fara succes insa. Atunci am rugato pe Letitia sa vorbeasca cu tine, sa-ti ceara numarul de telefon. Zadarnica speranta. In disperare de cauza am recurs la aceasta formula, cam neeleganta incercand sa restabilesc legatura cu tine. Urmaresc cu mare interes interventiile tale de la televizor si marturisesc ca esti extrem de bine.
  Cu drag Nelone. 021-211.61.51 :)

 • Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina
  ... a scris la 24 iunie 2011, 7:31   [#5]

  Cred ca “maestre!” este o traditie; intai a fost maestrul Octavian Paller cel care a spus ca spera sa nu-l apuce prim ministru pe Boc. Si nu l-a apucat, dar eu ma simt norocos ca doar m-am inbolnavit citindu-i cartea aceea cu gara.
  Mostenitorul titlului de “maestru” a devenit Ion Cristoiu, cel care nu spunea nimic la insistentele domnului Gadea dar care pentru a-si merita mostenirea s-a declarat “batran” cand abia implinise 59 de ani. Acum este pe deplin multumit; este coleg cu marele ziarist din mahalaua Pitestului, de culoare, cum spune Mircea Tembelul.
  Cum titlul a ramas vacant, de catva timp, se incearca inscaunarea fostului ministru Ilie care intr-adevar nu se pricepea la nimic. Perspectiva pentru Mos Teaca nu pare favorabila; sunt prea multi care au acces mai direct la poponetul lui Basescu, asa ca mai are inca de stat la Antena 3 unde sa nu spuna nimic (si e foarte greu; in domeniu, Cristoiu nu poate fi depasit curand.)

 • VIOREL MARIAN
  ... a scris la 5 octombrie 2012, 21:38   [#6]

  Buna seara
  Daca este posibil as dori sa cunosc adresa de e-mail a d-lui Ilie Serbanescu.In situatia in care dansul considera ca merita,poate putem colabora.
  Cu stima

 • Aurel
  ... a scris la 19 octombrie 2014, 20:59   [#7]

  Domnul Ilie Serbanescu face parte din cei foarte putini care inteleg societatea din punct de vedere economic si care au ceva de spus in acest domeniu.
  Merita ascultat cu atentie.

 • Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina
  ... a scris la 21 octombrie 2014, 13:10   [#8]

  Înţelege pe Dracu. Ministru care nu a semnat nimic, nu e fost ministru ci asa cum stie toată lumea, doar un Moş Teacă derizoriu de nivelul foştilor ţărănisti.

 • Aurel
  ... a scris la 22 octombrie 2014, 23:30   [#9]

  A scris cel putin o carte exceptionala. Dumneavoastra, domnule PROFESOR?

 • MARIN PETRE
  ... a scris la 24 noiembrie 2014, 20:22   [#10]

  In Romania cel mai usor este sa jignesti pentru a descuraja omul ce se ridica desupra celorlati prin cunostinte si intelegere. Numai pentru ca dl. Ilie Serbanescu a fost primul care a declarat intr-o emisiune ca statul se imprumuta in favoarea bancilor si merita tot respectul. Nu uitati ca a plecat din fubctia de ministru afirmind ca nu poate face nimic . Am fost coleg de facultate cu Mircea Has. Va urez multa sanatate cu ocazia sarbatorilor de iarna. Mult RESPECT.

 • Prof. Gh.C.Dinulescu-Campina
  ... a scris la 22 decembrie 2014, 10:29   [#11]

  Draga Aurel,
  Care-i cartea aia exceptionala a lui Mos Teaca?
  Cartile mele le gasesti chiar si daca scrii “Prof. Gh.C.Dinulescu-Campina”.

 • manea gheorghe
  ... a scris la 17 martie 2018, 19:21   [#12]

  draga d le serbanescu

  Pana nu reusesc pensionarii sa monitorizeze fondul de pensii ( pe langa ministerul finantelor) totul e in zadar.

  Un judecator sa aiba orice venit care sa l protejeze 100 de ani, dar pensia lui trebuie calculata pe baza de contributie in timpul activitatii. Sa-i dea statul oricat, dar nu din fondul colectat luna de luna. La fel cu politia, sereistii etc.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?