Identifică persoana din fotografie – recunoaştere facială

recunoastere faciala identificare persoana Identifică persoana din fotografie  recunoaştere facială

Recunoaştere facială, online

Aveţi acum acces la o metodă gratuită de recunoaştere facială pentru identificarea unei persoane dintr-o anumită imagine/fotografie.

Este vorba de o opţiune oferită gratuit de către cei de la Google şi care poate fi de folos în anumite situaţii. Să dau un exemplu: găsiţi la un moment dat pe calculatorul vostru, o fotografie cu o anumită persoană şi nu ştiţi cine este !? Ei bine, datorită acestei funcţii de căutare, puteţi afla informaţii despre persoana din fotografie.

Funcţia de căutare nu este perfectă, însă vă poate ajuta uneori … De ce spun asta? Pentru că prima condiţie ca ea să funcţioneze, este ca despre persoana din fotografie să existe informaţii pe internet, în caz contrar este evident că nu ai şanse să găseşti pe internet informaţii despre persoana din fotografie. Însă cum în ziua de azi toată lumea e pe Facebook iar acesta “geme” de poze, probabilitatea să găsiţi persoana din fotografie este destul de ridicată.
Eu am făcut un mic test pentru voi, să vă daţi seama despre ce este vorba …

Categorie articol [ Internet ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Identifică persoana din fotografie – recunoaştere facială”

 • Camelia
  ... a scris la 27 august 2016, 2:46   [#1]

  De curand mi-a fost furat un portofel, prejudiciul find foarte mare. Cei de la politie, au spus ca nu au program de recunoastere faciala chiar daca persoana a fost filmata. Ma puteti ajuta cu in sfat vis-a-vis de acest program?

 • ... a scris la 27 august 2016, 11:09   [#2]

  Nu am cunoştinţe solide în acest domeniu însă bazându-mă pe logică, pentru un astfel de program este nevoie de cel puţin o fotografie a individului/infractorului (situaţie în care, în cazul tău, ai şti deja cine este făptaşul!) şi de o bază de date cu fotografii ori filmări video în care programul de recunoaştere facială să caute (ceea ce, iarăşi, după cum ai spus, nu există în dotarea Poliţiei Române).

  Ca să-ţi faci o idee, cam aşa funcţionează un program pentru recunoaştere facială:

 • camelia
  ... a scris la 27 august 2016, 13:02   [#3]

  Am deja poza, am si filmarea . Dar cei de la politie sustin ca am multe sanse sa nu fie descoperit pentru ca nu au amprentele . Si s-ar putea sa nu fie in baza lor de date. Ideea era , ca daca ar fi existat asa ceva dadeam cautare pe site-uri de socializare si poate gaseam ceva .
  Al doilea material este fabulos, doar ca probabil n-am cum sa accesez asa ceva :(

 • Mosora Oana
  ... a scris la 15 decembrie 2016, 13:13   [#4]

  Am o fotografie si as vrea sa vad daca ii este atribuita chiar persoanei care se recomanda.Daca este chiar cine se recomanda.Ma ajutati,va rog?

 • Kati. Sgavirdea
  ... a scris la 8 mai 2017, 17:21   [#5]

  Spunetimi va rog niste poze luate cu camera web si aparate de fotografiat modificate in sensul ca buzele alta forma fruntea modificata ochii apropiati fata lațita la o adica se pot folosi ss identifici persoana in realitate? Sunt poze de Bi dasta deci nu e gluma daca intreb chiar nu stiu.in bi poza e mica..si nu se observa doar cand e marita….

 • Anonim
  ... a scris la 22 ianuarie 2022, 23:03   [#6]

  Buna seara, am fotografia unei persoane va rog sa ma ajutati sa-i aflu numele

 • Anonima
  ... a scris la 29 octombrie 2022, 0:58   [#7]

  Buna seara ,am fotogtafia unei persoane ,Va rog sa ma ajutati sa-i aflu numele .Multumesc!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?