Identifică persoana din fotografie – recunoaştere facială

recunoastere faciala identificare persoana Identifică persoana din fotografie  recunoaştere facială

Recunoaştere facială, online

Aveţi acum acces la o metodă gratuită de recunoaştere facială pentru identificarea unei persoane dintr-o anumită imagine/fotografie.

Este vorba de o opţiune oferită gratuit de către cei de la Google şi care poate fi de folos în anumite situaţii. Să dau un exemplu: găsiţi la un moment dat pe calculatorul vostru, o fotografie cu o anumită persoană şi nu ştiţi cine este !? Ei bine, datorită acestei funcţii de căutare, puteţi afla informaţii despre persoana din fotografie.

Funcţia de căutare nu este perfectă, însă vă poate ajuta uneori … De ce spun asta? Pentru că prima condiţie ca ea să funcţioneze, este ca despre persoana din fotografie să existe informaţii pe internet, în caz contrar este evident că nu ai şanse să găseşti pe internet informaţii despre persoana din fotografie. Însă cum în ziua de azi toată lumea e pe Facebook iar acesta “geme” de poze, probabilitatea să găsiţi persoana din fotografie este destul de ridicată.
Eu am făcut un mic test pentru voi, să vă daţi seama despre ce este vorba …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 16 aprilie 2014 in categoria Internet. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

4 comentarii la subiectul “Identifică persoana din fotografie – recunoaştere facială”

 1. Camelia

  De curand mi-a fost furat un portofel, prejudiciul find foarte mare. Cei de la politie, au spus ca nu au program de recunoastere faciala chiar daca persoana a fost filmata. Ma puteti ajuta cu in sfat vis-a-vis de acest program?

 2. Dan

  Nu am cunoştinţe solide în acest domeniu însă bazându-mă pe logică, pentru un astfel de program este nevoie de cel puţin o fotografie a individului/infractorului (situaţie în care, în cazul tău, ai şti deja cine este făptaşul!) şi de o bază de date cu fotografii ori filmări video în care programul de recunoaştere facială să caute (ceea ce, iarăşi, după cum ai spus, nu există în dotarea Poliţiei Române).

  Ca să-ţi faci o idee, cam aşa funcţionează un program pentru recunoaştere facială:

 3. camelia

  Am deja poza, am si filmarea . Dar cei de la politie sustin ca am multe sanse sa nu fie descoperit pentru ca nu au amprentele . Si s-ar putea sa nu fie in baza lor de date. Ideea era , ca daca ar fi existat asa ceva dadeam cautare pe site-uri de socializare si poate gaseam ceva .
  Al doilea material este fabulos, doar ca probabil n-am cum sa accesez asa ceva :(

 4. Mosora Oana

  Am o fotografie si as vrea sa vad daca ii este atribuita chiar persoanei care se recomanda.Daca este chiar cine se recomanda.Ma ajutati,va rog?

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro