Iat-o şi pe asta!

2TZVY5e Iat o şi pe asta!

Cândva, doar o bănuiam, ba chiar mă și asteptam, dar, zău, nu prea credeam! Acum, iată c-am văzut (ca și dv, la tv) și… m-am lămurit. Uluit și mut, am văzut o echipă de handbal (f) din România, CSM-Bucureșți, în care, cu f. f. mici excepții, o româncă nu găsesti!!? Pe parcurs, mai abitir pe la final de meci, când nimic nu se mai putea face, ce-i drept, au mai apărut (meteoric), câte una sau două din cele 3 sau 4 existente-n lot. Aceasta n-o spun dintr-un eventual și bănuit naționalism sau din, nici vorbă de așa ceva, discriminare ci, pentru a mă (și vă) întreba: ce se întâmplă oare?! Cum este posibil, cum scriu și gazetele sau pe net: “UMILITE! Cu Pintea IMPECABILĂ, (n. n. dar, culmea, ignorată de conaționali!) Gyor (Ungaria) a demolat-o pe CSM Bucuresti, în Liga Campionilor: 36-27, suferind cea mai severă corecție“.

Uluitor, de necrezut pentru orice român, iubitor de sport! Mai puțin probabil pentru cei din conducerea acestui club-fanion care a acceptat și acceptă, să se prezintă într-o asemenea competiție europeană aproape numai cu handbaliste de import! Din care ponderea o dețin sârboaicele (cum e și antrenorul!) din fosta Yugoslavie (3 dintre ele, pe picior de plecare), urmate da câteva nordice (două ca și plecate!), o bulgăroaică și doar, așa de ochii lumii, câteva româncuțe d’ale noastre, din care, din cauza vârstei ceva mai înaintate, 3 vor pleca și ele!

Cum bine se întreba un înfocat susțînător al sportului românesc “Cine să mai redreseze această echipa de mercenare?! Jucătoarele care sunt pe picior de plecare nu le pasă de ceea ce va urma iar celelate sunt debusolate și nu au o idee tactică de joc cristaliazata. Noul antrenor, adus pentru că “știe limba” majorității jucatoarelor, pare neputincios de a redresa echipa iar jocul, atât în apărare, cât și în atac, suferă îngrozitor. neexiatand o idee clară de exprimare. În loc să arunce cu abilitate la poartă, acesta echipa, pare o exprimare aidoma celor care aruncă cu săbii pe fereastă!“.

Toate echipele puternice din Liga Campionilor îsi stabilesc loturile pentru următorul sezon undeva în lunile ianuarie-februarie. De pildă, muntenegrenii vor să-si aducă toate vedetele acasă pentru a putea pregăti echipa natională în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Noi, în speță, cei de la CSM-Bucureșți, nici nu am (au) au anuntat planurile pentru sezonul viitor!! În schimb exportăm, cât mai putem (?), sportive de prima valoare, ca G. Pintea, parcă anume ca să ne învingă! Trist, dar adevărat!

Întocmai ce notam, nu de mult, ca generic al unui precedent articol: “România, pe dos“! Da, așa-i! Iată și-n sport, implicit în handbal unde, cu sau fără să vrem, confirmăm proverbul : “Porcul cu slugi, nu-și face gâtul gros”. Un proverb lesne de înțeles pentru români și mai greu (sau imposibil) de de cei străini! Mai ales de cei (cele) din handbal cât și de cei din conducerea CSM-uli!… Ce va mai fi, vom mai vedea (și suporta)!…

P.S. Apropo de înțeles. Sper că rugămintea mea către dl. Dan, de a face posibilă (în limita spațiului și a preocupărilor sale) publicarea cât mai rapidă a celor scrise, pentru a nu fi perimate, va fi înțeleasă ca atare!… Nu ca un abuz sau o meteahnă…

www.telekomsport.ro/start-prost-pentru-csm…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Alte sporturi, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Iat-o şi pe asta!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 ianuarie 2019, 17:40   [#1]

  România e o țară cu două fețe, Marc! Oricum o întorci, tot pe dos iese…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 ianuarie 2019, 20:25   [#2]

  Când nimic nu mai merge așa cum ar trebui, de ce îți faci probleme că sportul românesc e în faliment, Marcele (în paranteză fie spus, sportul prezentului nu mai e sport, ci afacere)?

  Sunt un nostalgic. Mi-am trăit tinerețea încercând să-i lămuresc pe semeni că au dreptul la gândire. Nu am reușit, din păcate…

  Și uite-așa am ajuns să-mi înec gândurile în spumele berii și să „împerechez” niște rime:

  Am tot zis că e nasoală
  Româneasca bâlbăială…
  Una spunem, alta facem.
  Nu ne cere socoteală
  Nimeni. Punem lacăte la școală
  Și-n minciună ne complacem…

  A zis cineva că-i boală?

 • Marc.
  ... a scris la 31 ianuarie 2019, 20:42   [#3]

  E și boala,mai nasoala,dar e și o stare de lucruri din care eu unu’ nu știu când și cum vom mai ieși! ?Tu știi? Sau măcar bănuiești?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 ianuarie 2019, 21:19   [#4]

  Mi-aș da calul pe un regat ca să aflu cum vom ieși din prăpastia în care am căzut, Marc…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?