Hotel Ciucaș, Băile Tușnad – Când reclama-i doar… vorbă goală!

hotel ciucas baile tusnad harghita 150x150 Hotel Ciucaș, Băile Tușnad   Când reclama i doar... vorbă goală!

Hotel Ciucaș, Băile Tușnad

Tușnad-Băi a fost până de curând, una din putinile stațiuni balneo-climaterice din țară pe care încă nu le văzusem! Poate doar în treacăt. Tocmai de aceea n-am mai stat pe gânduri și printr-o agenție de turism, mi-am asigurat un sejur de 10 zile, prin așa-zisa “decadă balneară”, în “Mica Elveție”, așa cum (cu exagerările de rigoare!) i se mai spune, pe la noi, sus amintitei Stațiuni.
Trebuie să spun că la luarea acestei decizii au contribuit, în mare măsură, numerosele reclame, prin pliante și internet, despre (și din) Băile Tușnad. Vizionându-le îți fac (sau îți provoacă) impresia că acolo-i… raiul pe pământ! La fața locului însă, realitatea-i alta!

Iată și un prim exemplu. În amintitele reclame, printre alte facilități, ți se spunea de “gratuitate la piscină, jacuzzi, saună și două tratamente“. Nici vorbă de așa ceva!
Vrei piscină? Achiți la recepție (este vorba de recepția hotelului Ciucaș) 15 lei, pt două ore! Despre celelalte “gratuități” nici nu mai spun, pentru că acolo, la Hotel Ciucaș, totul se plătește!
Un alt exemplu acum. Tot în mult ademenitoarele reclame, se menționează și de existența internetului în toate camerele hotelului. Este, ce-i drept, dar numai prin cablu. Dacă ai tabletă sau telefon, cobori la Recepție, pentru că numai acolo ai asigurat wireless-ul! Să continuăm…

În mult lăudatul restaurant (de fapt, un fel de hală mai mare) dacă ai optat pentru meniu fix, te… fixezi la niște mese lungi (ca la hram sau praznic) și, firesc, aștepți să te servesca, într-o aglomerație aproape permanentă și la repezeală! Dacă mai achiți încă 150 lei, pentru bonuri valorice, ai… avantajul de a mânca la o masă rotundă, cu 4 locuri, dar în aceeași atmosferă de “bufet”, gen “întinde tava” și de cele mai multe ori, așteptând (mai mult decât s-ar crede) să fii servit. “Bucuria”-i și mai mare atunci când, la hotel sosesc pentru un timp mai scurt, grupuri compacte de turiști sau când se desfășoară o eventuală conferință! Atunci în, hai, să-i zic, restaurant, este și mai de jale! Aglomerația sporește, mesele se reamplasează în favoarea noilor clienți, așteptarea crește de-ți vine să te lași păgubaș și de mâncare și de tot! Ceea ce, recunosc, am și făcut!

Dar pe lângă cele relatate cât și de inospitalitatea multor salariați ai hotelului Ciucaș, la Băile Tușnad te confrunți, din nefericire, și cu alte neajunsuri!
Stațiunea, în ansamblul său, este neîngrijită, cu alei și căi de acces deteriorate, părăginite, nu există nici o stație (afișată) pentru autobuzele care fac legătura fie spre Brașov, fie spre Miercure Ciuc sau, eventual spre alte direcții.
Într-un cuvânt, ca să conchidem, lasă cam mult de dorit, sub multe, multe alte aspecte! Păcat de pitorescul locurilor, de minunăția naturală a acestei zone mirifice, binecuvântată de D-zeu!

Așadar, una-i reclama și, din păcate, alta-i realitatea! Din nefericire asta se-ntâmplă nu numai prin turism!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

hotel ciucas baile tusnad harghita Hotel Ciucaș, Băile Tușnad   Când reclama i doar... vorbă goală!

Baile Tusnad Harghita Hotel Ciucaș, Băile Tușnad   Când reclama i doar... vorbă goală!

Categorie articol [ Concedii, vacante, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?