Un altfel de horoscop cu… glume

Așezați comod în fotolii, lângă o ceașcă de cafea, mulți dintre noi ne începem ziua ascultând horoscopul (în special pe la tv-uri) sau răsfoind gazetele și citind cu nerăbdare rubricile destinate credinței în astre. De ce repetăm zilnic acest exercițiu atât de dăunător sănătății noastre sufletești? Ce dorim în fond să aflăm despre viitorul nostru?…
În general, vrem să credem că ni se vor întâmpla lucruri minunate! De aceea, dăm cu atât de multă ușurință și naivitate crezare horoscopului, fără să ne gândim că ne închinăm unui idol mincinos și perfid. Căci horoscopul împarte artificial toți oamenii de pe pamânt în 12 grupe, iar toate persoanele dintr-o grupă trebuie să treacă obligatoriu prin… aceleași întâmplari!

Cât de real este horoscopul? Răspunsul poate fi în funcție de cum crede și procedează fiecare în felul sau… De fapt, Horoscopul este o previziune astrologică pentru o anumită perioadă de timp, acesta se realizează în urma unor analize a planetelor. Horoscopul este o previziune generală, iar pentru o previziune individualizată este necesară analiza astrogramei natale suprapusă peste astrograma zilei respective. Cam complicat, nu?

Totuși trebuie știut că previziunile astrologice există de mii de ani – dar cât de adevărate sunt? Există măcar un sâmbure de adevăr în astrologie? Pot stelele să îți comunice cu adevărat viitorul? Eu cred că nu! Și cu toate acestea, aproape jumătate dintre români își pun nădejdea în horoscop, ca și cum stelele de pe cer i-ar scoate din necaz!? Horoscopul apare pentru mulți dintre noi, ca o oază de speranța și binefacere. În el ne vedem, vezi Doamne, așa cum… ne-am dori să fim!

horoscop zodii zodiac Un altfel de horoscop cu... glume

Dar despre Horoscop și lipsa de credință în adevărul-adevărat, dublată de o curiozitate nativă, de prostie sau naivitate, se pot spune multeși vrute. Mai mari sau mărunte! Așa că nu voi mai continua cu acest subiect atât de mult – și pe divese aspecte – comentat, ci (pentru a ne mai înveseli puțin) va propun să aflăm acum (fără frica de a fi… sataniști!) și câteva bancuri cu… zodii!

Să începem în ordine:

Berbec:
O domnișoară berbec îi spune prietenei:
– Dragă, mi se pare foarte ciudat ce se întâmplă: de fiecare dată când cunosc un bărbat mai ca lumea, aflu fie că e el însurat, fie că sunt eu măritată…

Taur:
La un an după ce s-a căsătorit cu o taurită, el întră în dormitor țînând în mâna două pastile de nurofen și un pahar de apă.
– Ce faci cu pastilele alea, întreabă soția.
– Sunt pentru durerea ta de cap.
– Dar nu mă doare capul!
– Ha-ha, te-am prins…

Gemeni:
O domnișoară din zodia gemenilor este invitată la dans:
– Domnișoară, se poate?…
– Da, dar hai mai întâi să dansăm.

Rac:
O tânără rac este abordată la o petrecere:
– Domnișoară, dansezi?
– Stai numai puțin, s-o întreb pe mama.
– Întreab-o, te rog, și dacă putem să facem sex, că să nu faci două drumuri.

Leu:
O leoaică îi spune prietenului ei din copilărie:
– Când mă voi mărită eu, să știi, mulți bărbați vor suferi.
– Păi cu câți vrei să te măriți?

Fecioară:
O bebelușă născută în zodia fecioarei este încă la maternitate.
– Tu ești fetiță?, o întreabă băiețelul de lângă.
– Da, răspunde ea.
– Și care e diferența între noi, băiețeii, și voi, fetițele?
– Stai să plece asistența de aici și îți arăt.
După ce pleacă asistentă, bebelușa ridică păturică și îi arată:
– Vezi acum? Noi, fetițele, avem sosetutele roz!

Balanță:
După o ceartă, iubitul tinerei balanțe pleacă supărat și, trântind ușa, îi spune prietenei sale:
– Și, dacă te interesează, nici măcar nu ești bună la pat!
Mustrat de conștiință, ceva mai târziu, el își dă seama că a exagerat și o sună. Degeaba, ea nu răspunde. El inisistă și, după vreo trei ceasuri, are noroc:
– Ce faci, dragă, de ce nu răspunzi?
– Scuză-mă, iubitule, eram în pat.
– Păi ce făceai în pat la ora asta?
– Ceream o a două opinie.

Scorpion:
O tânără nevastă scorpion îi mărturisește prietenei ei:
– Cred că vreau să-mi omor bărbatul, dar nu știu cum.
– Știi cum? Am citit eu într-o carte: fă mult sex cu el. Epuizează-l. O să îl slăbești și până la urmă o să-și dea duhul.
După câteva luni, prietenele se întâlnesc din nou. Soția arată jalnic, în schimb soțul părea destul de fericit.
– Ce mai faci?, o întreabă prietenă.
– Eu ca eu, îi zice ea la ureche, dar uită-te la prostul asta, habar n-are că e pe moarte!

Săgetător:
O săgetătoare este întrebată de soțul ei:
– Mi-ai simțit lipsa ieri, iubito?
– Cum, dragă, n-ai dormit acasă?!

Capricorn:
O tânără doamnă capricorn urmează să primească o moștenire și vorbește cu prietena ei despre acest subiect:
– Ah, când vei avea toți acei bani, n-ar mai trebui să faci sex cu soțul tău ca să îți cumpere rochii, îi spune, cu invidie, prietena.
– Da, dragă, în sfârșit voi putea să plătesc pe cineva să facă asta!

Vărsător:
Prietena unei vărsătoare își face curaj și îi spune:
– Iubitul tău te înșală.
– Ah, dragă, dar știu de mult.
– Știi și cu cine?
– Da, știu și cu cine, știu și de ce, dar nu prea știu cu ce.

Pești:
În timp ce bărbatul ei era plecat în delegație, o peștioaică își cheamă câțiva prieteni pe-acasă. Sticlele se golesc una câte una, hainele dispar, muzica e dată la maxim, când ușa se deschide și în camera întră soțul. Ea își adună puterile, își trage o cămașă pe ea, dă peste cap un pahar și spune:
– Și-acum iar începem: gelozii, suspiciuni… (n.n. asta i-a fost… zodia!)

Dar, așa cum vă spuneam, din păcate (naivitate sau… tradiție!) mai sunt și astăzi oameni care dau vina pe lună și pe zodii! Lumea-i diversă, atât în gândire cât și-n acțiune. Fiecare-i liber să gândească și să procedeze cum crede și dorește, nu? Spre exemplu, eu acum am dat-o pe… glume! Cu dorința și speranța de a ne face mai toleranți, mai veseli și mai buni!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Umor ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Un altfel de horoscop cu… glume”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 noiembrie 2018, 21:37   [#1]

  Mulți dintre noi ne-am dori să ne începem ziua așezați comod în fotolii și bându-ne în liniștite cafeaua, Marc. Din nefericire, o mare parte dintre noi suntem obligați să mai și muncim.

  Până la pensie e cale lungă…

 • marc
  ... a scris la 20 noiembrie 2018, 11:53   [#2]

  Nu te compatimesc,Francisc,ci chiar de invidiez!Cat n-as da sa fiu si eu in plina activitate,sa fiu mai tanar si mai activ in tot ce fac!Asa,la pensia aia,de care spui tu ca-i o cale lunga(dar sa n-o scurtezi c-ai sa regreti),faci ce mai faci,zic eu(poate si altii ca mine)dar ,zau,fara tragere de inima si,mai ales,fara nici-o perspectiva!O perspectiva mai exista,nu spun ,nu,dar pe care o doresti…cat mai indepartata!!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 noiembrie 2018, 17:21   [#3]

  Nu mă invidia, Marc! Nu mi-a displăcut niciodată munca, dar încep să simt că am îmbătrânit și nu mai pot ține pasul cu tinerimea prezentului.

  Mi-ar prinde bine o pensie. Nu din aia specială, ci una obișnuită. După 32 de ani în „câmpul muncii” (cum ar spune tovarășii) m-am cam săturat să-mi tot șterg sudoarea de pe frunte.

  Deocamdată îmi pun pofta-n cui. Sunt prea „tânăr” (vorba ta) ca să fiu pensionat… Nu-ți mai spun că unii dintre amici (mai tineri decât mine) sunt deja pensionari, că te enervez. Dar așa-i viața: nu toți putem fi polițiști, piloți sau mai știu eu ce categorii speciale!

  Discut (comentez, adică) cu tine fiindcă îmi face plăcere să stau de vorbă cu oamenii ce au trecut prin viață. Experiența celor ca tine nu poate fi neglijată. Îmi pare rău și îmi cer scuze că te-am jignit de multe ori…

 • Marc.
  ... a scris la 20 noiembrie 2018, 20:38   [#4]

  Nu-ți fa probleme,draga Francisc!Niciodată nu pot sa mă supăr pe tine.Dacă, voit sau nu,m-ai jignit,eu am uitat.Prefer și mă pasionează numai faptele bune ,placute care-mi rămân mereu ne șterse. ..

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 noiembrie 2018, 22:43   [#5]

  Fiindcă e pauză în meciul nostru cu muntenegrenii, am răgaz să-ți răspund, Marcele.

  Îți mulțumesc că nu te superi!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 noiembrie 2018, 23:49   [#6]

  Până la urmă s-a terminat cu bine. Reprezentativa (lu’ Contra, vorba comentatorilor) României a câștigat meciul. Tătărușanu e jucătorul partidei. Fără parada lui acum înjuram antrenorii…

 • marcel
  ... a scris la 21 noiembrie 2018, 14:35   [#7]

  Da, o victorie, dar fără glorie! Daca, eventual, mai marcăm un gol, alta era treaba. Asa, ne-au depasit si Israelul! Deci, cum scrie si-n gazeta de specialitate: “O victorie degeaba“…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »