Hetai DR32 Dash Cam

hetai dr32 dash cam 150 Hetai DR32 Dash Cam

Hetai DR32 Dash Cam

Ce este DR32 ? DR32 este o cameră video realizată de producătorul chinez (sau taiwanez?) Hetai, o cameră video pentru autovehicule (autoturisme, camioane, etc) destinată înregistrărilor video din trafic.

DR32 a fost o cameră video despre care s-a vorbit mult şi care a avut un real succes în special în Europa de Est, datorită preţului acestei camere, deoarece la un moment dat s-au vândut undeva la aproximativ 108~118 dolari/buc., e drept că, era vorba de primele modele de camere video DR32. Ulterior însă, preţul acestor camere a crescut puţin … de exemplu, eu am cumpărat camera cu aproximativ 140 de dolari, îmi aduc aminte că la vremea respectivă a fost 500 RON. Probabil o să spuneţi că, preţul nu este deloc mic … Da, e adevărat, numai că, depinde cu ce compari !? Deoarece, această cameră video filmează la aceeaşi calitate (sau aproape aceeaşi) cu a camerelor unor branduri cunoscute, dar care costă dublu sau chiar mai mult! Deci, aşa comparăm!

Din acest motiv, Hetai DR32 Dash Cam a fost o cameră video pentru maşină, care s-a vândut foarte bine pe plan mondial: Rusia, România, Germania, Marea Britanie, USA, etc.

Am scris un articol mai vechi despre aceste tipuri de camere video, dacă sunteţi curioşi să aflaţi mai multe despre ele, vă recomand să citiţi articoul: http://dan-blog.ro/camere-video-auto-dashboard-cam.html

Articolul de faţă însă, îl scriu pentru a că doresc un “loc personalizat” pentru această cameră video: Hetai DR32 Dash Cam. Informaţia este împrăştiată pe internet, documentaţie şi informaţii în limba română se găseşte foarte greu, drept urmare aici va fi un “loc special” unde se va discuta despre Hetai DR32 Dash Cam: teste, opinii, păreri, comparaţii cu alte camere, update-uri de firmware, versiuni de firmware, etc.

O problemă frecvent întâlnită la această cameră (DR32) este sunetul ! Cred că la 95% dintre camerele Hetai DR32 care s-au vândut până în acest moment, sunetul se înregistrează distorsionat. Firmware-uri mai noi nu prea au apărut, chiar şi cele care au apărut, nu au rezolvat problema sunetului.

Pentru a afla versiunea de firmware pe care o aveţi pe Hetai DR32, urmăriţi tutorialul de mai jos:

Una dintre variante (pentru care am optat şi eu), a fost încărcarea unui firmware de la un alt producător: Patriot.
Patriot este un “brand”, comparativ cu Hetai, … de Hetai cred că n-a auzit nimeni până să apara aceste camere video pe piaţă …

Cei de la Patriot au nişte camere video aproape identice cu Hetai DR32 din punct de vedere constructiv (carcasă). Electronica în schimb, bănuiesc că este aceeaşi, deoarece pe Hetai DR32 se poate pune firmware de la Patriot F3.

Aceasta este Hetai DR32:

DR32 Hetai DR32 Dash Cam

Iar aceasta este Patriot F3:

Patriot F3 Dash Cam 880 Hetai DR32 Dash Cam

În cazul meu, din păcate n-am reuşit să rezolv problema sunetului la DR32 nici după ce am încărcat firmware-ul de la Patriot F3. A scăzut puţin nivelul de înregistrare şi cam atât, distorsiunile au rămas în proporţie de 80%.

download Patriots F3 firmware

Am mai aflat că, la unele camere DR32 sunt lipite invers firele pe microfon şi că odată ce acestea sunt lipite corespunzător (adică, firul roşu pe borna pozitivă a microfonului, iar firul negru pe borna negativă) distorsiunile dispar … Am desfăcut camera DR32 şi din păcate am constatat că la mine sunt lipite “normal”, adică firul roşu la mine e pe + iar firul negru e pe -

Dacă vreţi să demontaţi / desfaceţi camera video DR32, aveţi aici un tutorial video:

De asemenea, o altă problemă este că odată ce am înlocuit firmware-ul original de pe DR32 cu un firmware de la Patriot F3, nu mai pot reveni la versiunea originală de firmware DR32 … În acest sens, dacă aveţi vreo idee, aştept cu interes sfaturile celor aflaţi în situaţii asemănătoare …

Vesiunea mea de firmware, este aceasta:

Hetai DR32 versiune firmware Patriot F3 Hetai DR32 Dash Cam

Hetai DR32 versiune firmware Patriot F3 Hetai DR32 Dash Cam

Hetai DR32 versiune firmware Patriot F3 Hetai DR32 Dash Cam

Categorie articol [ Auto / Moto, Electronice / Electrocasnice ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Hetai DR32 Dash Cam”

 • ... a scris la 8 aprilie 2014, 5:25   [#1]

  ia si tu sj1000 cu 80 dolari sau un Mini 0801 Ambarella cu 40.
  si ai terminat chinul cu sunet, cu distorsiuni, nebunii.

 • ... a scris la 8 aprilie 2014, 5:26   [#2]

  si fi atent Dane, voiam sa-ti zic de mai multa vreme.
  ai aici wordpress?
  daca da, du-te in articole pe visual, selecteaza tot textul si da-i alt shift j. sa faca justify la text (alineat stânga dreapta).
  va arata mult mai misto

 • ... a scris la 8 aprilie 2014, 7:08   [#3]

  Interesante idei reff:D ash-Cam pentru Autovehicule .evident azi avem multiple alegeri de diferite Dash-Cam ramine sa alegem the best performance .

 • ... a scris la 8 aprilie 2014, 9:08   [#4]

  @spanac: Merci pentru sugestie. Am pus aşa, dar … parcă e prea lăbărţat totul :|

Trackbacks

 1. Text align left vs justify

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?