HDD Seagate SV35 3TB, 7200rpm, 64MB, SATA3, ST3000VX000
HDD Seagate SV35 3TB
De aproximativ doua sau trei saptamani, sunt fericitul posesor al unui hard disk Seagate SV35 de 3 TB (3000 GB). Hard diskul l-am cumparat cu scopul de a stoca pe el diverse informatii, mai exact este hard diskul meu pentru “backup”… Tot ce am eu date importante, incepand de la proiecte profesionale, poze si filmulete video de prin concedii, documente si alte chestiuni ce tin de job-ul meu, le-am stocat pentru siguranta pe acest hard disk.
Pe post de hard disk de backup am avut pana acum tot un Seagate, insa din seria Barracuda si cu o capacitate de 2 TB. S-au adunat deja atat de multe fisiere, incat nu mai aveam spatiu liber decat vreo 200 GB … drept urmare, am decis ca trebuie sa fac “pasul urmator” si sa trec pe un hard disk de 3 TB.
Seria Barracuda de la Seagate este o categorie de hard diskuri mai ieftine (cam cele mai ieftine de la Seagate). Tinand cont de faptul ca, datele stocate pe hard disk erau foarte importante, am decis ca trebuie un hard disk mai “serios”, drept urmare am ales un hard disk din seria SV35 de la Seagate.
Cu ce este mai “deosebit” un hard disk din seria SV35 fata de un hard disk din seria Barracuda ? Ei bine, hard diskurile din seria Barracuda, sunt hard diskuri “obisnuite”, construite de asa natura incat sa fie cat mai ieftine, pentru a putea fi vandute mai usor. Nu sunt rele nici hard diskurile din seria Barracuda, insa seria SV35 este “nivelul urmator”. hard diskurile din seria SV35 sunt destinate sistemelor de supraveghere moderne.
Dupa cum bine stim, sistemele de supraveghere moderne sunt capabile sa inregistreze chiar in format Full HD (1080p) ceea ce inseamna ca, fisierele video generate vor fi de foarte mari dimensiuni. oricat de mare ar fi hard diskul, la un moment dat acesta va deveni neincapator … Programele software care gestioneaza aceste sisteme de supraveghere, pot fi setate astfel incat la un anumit numar de zile (de obicei cam la 7 zile), inregistrarile video mai vechi de 7 zile sa fie automat sterse de pe hard disk, pentru a salva din spatiul disponibil pe hard disk.
Aceste scrieri/stergeri continue si repetate, bineinteles ca solicita foarte mult atat mecanismele unui hard disk cat si suprafata platanelor si capetele de citire, care supuse unui asemenea “stress” zilnic, 24 de ore din 24, la un moment dat se uzeaza si se pot defecta.
Seagate SV35 este construit de asa natura incat sa reziste unui astfel de regim de functionare: 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana. Pe pagina oficiala a producatorului, acestia se lauda cu un MTBF urias: peste 1 milion de ore de functionare! Tradus in ani, asta ar veni asa: 1.000.000 ore : 24 ore = 41.666 zile : 365 zile = 114 ani. Ei bine, si daca doar 10% ar fi adevarat din ceea ce spune producatorul, tot ar ramane minim 11 ani !!! Ori, in momentul in care stii ca ai un hard disk care, cel putin in teorie ar functiona fara probleme 11 ani … atunci chiar merita cumparat.
Specificatii tehnice Seagate SV35 3TB
Detalii de pe pagina oficiala a producatorului:
Seagate® SV35 Series™ hard drives offer high capacities, durable reliability and performance tuned to the high-write workloads of today’s 24×7 video surveillance systems.
1TB-per-disk technology provides cost-effective 1TB, 2TB and 3TB capacities.
MTBF of >1M hours; AFR of <1%; SATA 6Gb/s interface.
Optimized for 24x7 video surveillance systems.
AcuTrac™ technology to enhance reliability even in tough operating environments.SV35 Series hard drives feature storage power and high performance for modern video surveillance systems.
SATA 6Gb/s interface enables the newest, fastest hard drive controllers as well as legacy SATA 1.5Gb/s and 3Gb/s controllers
Leading 1TB-per-disk technology delivers 1TB, 2TB and 3TB capacities with fewer mechanical components
2A current-limited and spin control features enable more power management, saving power and improving reliability during archival periods
In acest moment, merita cumparate hard diskurile de 3 TB, deoarece este cel mai bun raport PRET/GB. Drept urmare, daca intentionati sa va cumparati un hard disk de mare capacitate si pe care datele voastre sa fie in siguranta, atunci va recomand hard diskul Seagate SV35. Pretul unui hard disk din seria SV35 este bineinteles ceva mai mare decat a unui hard disk din seria Barracuda de la Seagate, ori seriile “obisnuite” de la alte marci/branduri … Sa nu uitam ca, Seagate este cel mai mare producator de hard diskuri din lume! Toate acestea m-au determinat sa aleg Seagate ca brand si un hard disk din seria SV35 pentru siguranta datelor si pentru fiabilitatea hard diskului.
Cei care doriti sa cumparati un acest hard disk, o puteti face online, de aici (click pe link): HDD Seagate SV35 3TB
11 comentarii la “HDD Seagate SV35 3TB, 7200rpm, 64MB, SATA3, ST3000VX000”
Si eu am doua harduri Seagate SV35 3TB!
Al treilea hard ce-l am de 3TB e extern: LaCie d2 Quadra USB 3.0, 3TB, USB 3.0 x1, eSATA x1, FireWire 800 x2
Eu am un hard de 40 Gb, antic si de-de-mult.
Ai reusit vreodata sa umpli tot spatiul cu ceva? Mi se pare astronomic un hard de 3TB
@Laurentiu… nu stii vorba aia… nu te intinde mai mult decat tie plapuma… dar daca tot e mare, foloseste-o la maxim ^^
Eu am de ceva vreme un HDD de 1TB si de multe ori am ajuns la sub 100gb free… probabil ca o sa trec la nivelul urmator si eu curand
Eu am 6 TB, din care mai am doar 1 TB free …
esti in urma cu stirile !
WD a devenit, de curand, cel mai mare producator de hard-uri mondial.
iar hard-urile Seagate, am si eu 2, sunt proaste deoarece se incalzesc fff mult (am unul de 4tb extern, ajunge la 52 grade), pe cand WD nu se incalzesc decat in limite rezonabile.
Hard diskuri WD am avut doar cateva bucati iar jumatate dintre ele mi-au crapat. Seagate am avut pana acum cel putin 30 de hard diskuri si inca nu mi-a crapat nici unul … Mai am si acum vreo 3 Seagate-uri mai vechi, care au functionat NON-STOP pe un server, mai bine de 4 ani si care functioneaza si acum fara probleme.
Concluziile le-am tras din experienta mea proprie cu cele doua branduri, asa ca …
Tocmai am achiztionat un Seagate SV35 1TB 64 MB buffer. Sper cam am facut o alegere buna, am citit multe opinii insa am mers pe experienta mea proprie. Pe vechiul sistem am un HDD Seagate Sata II de aprox 6-7 ani, inca functioneaza.
salut…am si eu o intrebare…acest hard nu intra in stand-by ca celalalte atunci cand nu e folosit(ma refer cand clc-ul merge,dar hardul respectiv ,nu e accesat…in mod normal trebuie sa intre in stand-by)….merge incontinuu 24/7.Da-mi un rasp p mail