Hai să muncim cu toții de la distanță

TK6tj5x Hai să muncim cu toții de la distanță

Munca la „fără frecvență”…

Am văzut și-am auzit zilele trecute o știre pe Digi24 referitoare la centrele de informare turistică care au împânzit țara în vremurile pline de glorie ale doamnei Udrea. Construite cu bani grei, aceste „centre” nu folosesc nimănui în afară de personalul angajat în ele.

Și la mine în sat există un astfel de „centru” în care cei doi „agenți de turism” (pardon, referenți gradul II) nu prea pun piciorul. Pe vremea angajării lor s-a iscat un mic scandal diplomatic în care a fost implicat și ambasadorul Republicii Cehe la București.

Concursul „organizat” pentru ocuparea celor două „locuri de muncă” chiar a fost organizat în cele mai mici amănunte, începând cu fișa postului și terminând cu rezultatele.

La vremea respectivă am scris și eu câteva comentarii pe acest blog. Degeaba, din păcate…

Banatul e împânzit de astfel de „centre”. Nu știu cum funcționează prin alte părți ale țării, dar ținând seamă de felul în care își „fac datoria” băieții din satul meu (vă rog să mă credeți că nu spun baliverne: locuiesc „vizavi” de un astfel de centru) tind să cred că cineva ar trebui să dea cu subsemnatul la organele competente (ce naiv pot fi crezând că mai există „organe competente”!).

Chestia faină în toată afacerea asta e că unii (precum băieți ăștia) încasează un salariu convinși fiind că li se cuvine…

Despre ce vorbim, prieteni?

În atare condiții munca e o plăcere, zău așa…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Diverse, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Hai să muncim cu toții de la distanță”

 • marc
  ... a scris la 11 februarie 2021, 11:37   [#1]

  Aceasta situatie o intalnesti pretutindeni in tara in care,din cate lesne se observa,munca-i pt prosti,pt cei care -s fara nici-o sansa de a fi alesi sau…postati intr-un loc caldut si bine retribuit!Asta-i Romania,frate!Aici gasesti de toate.Relele….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 13 februarie 2021, 9:02   [#2]

  Stai să vezi minune, Marc! Cei doi referenți din cadrul compartimentului de turism beneficiază, conform unor dispoziții semnate de primar în 2019i publicate pe site-ul primăriei), de un „spor de antenă” (că tot se vorbește de sporuri care trebuie tăiate) de 15% aplicat salariului de bază, în timp ce referentul de la cultură are un spor de doar 4,75%.

  Partea hazlie este că Centrul Turistic este una și aceeași clădire cu Căminul Cultural („vizavi” de care locuiesc eu, cum am spus). Cine știe, poate că fiecare are antena lui! Situația e valabilă și pentru angajații Primăriei (situată la 100 de metri de Casa Culturală), unde sporul de antenă variază între 4,75% și 12,5%.

  Mărturisesc că nu am habar de prevederile legii în baza căreia s-a acordat acest spor. Poate că așa e legiferat…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 13 februarie 2021, 9:22   [#3]

  Ca să nu mai spun că în una dintre dispozițiile semnate de primar (cea cu numărul 6 din 08.01.2019) se „dispune” că citez: „salariul referentului din cadrul Compartimentului registrul agricol se majorează la 5180 de lei la care se adaugă un spor de antenă de 4,75% (283 lei), rezultând un salariu brut de 5426 lei”.

  Ceva nu mi s-a părut în regulă la această socoată, așa că am pus mâna pe creion și ce să vezi?

  -în primul rând 5180 + 283 nu dă un total de 5426, ci 5463;
  -în al doilea rând 4,75% din 5180 nu este 283, ci 246,05.

  E-adevărat că 5180 + 246 = 5426. Mai greșește omul la tastare…

  Mă întreb cât de legală este o astfel de dispoziție? Grea și aritmetica asta, zău! Mai ales pentru cineva licențiat în administrație publică…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?