Guvernul Ponta (USL) reintroduce taxa auto

taxa auto Guvernul Ponta (USL) reintroduce taxa auto

Guvernul Ponta (USL) reintroduce taxa auto de prima inmatriculare

Duplicitatea celor de la USL este de-a dreptul strigatoare la cer. In urma cu doar cateva luni de zile, pe vremea cand cei de la USL erau in opozitie, politicienii de la USL sustineau sus si tare pe toate posturile TV, ca masurile luate de guvernele PDL nu sunt bune.

Una dintre masurile foarte criticate de catre cei de la USL, a fost taxa auto de prima inmatriculare. Dupa o perioada, guvernul PDL a suspendat taxa auto …

Iata insa ca, USL-ul este acum la guvernare. Ce fac cei de la USL ? Reintroduc taxa auto de prima inmatriculare, in conditiile in care in urma cu doar cateva luni de zile cand erau inca in opozitie, criticau vehement introducerea acestei taxe!

Iata ce spunea actualul Ministru al Mediului, Rovana Plumb (PSD), pe vremea cand era in opozitie:

Taxa auto, in noua forma, nu are nicio legatura cu legislatia europeana si nici nu face parte din nici o strategie de protectie a mediului. L-as intreba pe Ministrul Borbely cu cine s-a consultat, cu cine a colaborat si cu cine a dialogat cand a elaborat-o. O spun si o repet, de fiecare data, ca taxa auto reprezinta un nou bir pe capul romanilor si nu are acoperire europeana.

… spunea europarlamentarul PSD Rovana Plumb, in urma cu doar cateva luni, cand era in opozitie.

Europarlamentara Rovana Plumb s-a declarat impotriva taxei auto, afirmand ca in forma sa actuala nu are nicio legatura cu reglementarile europene, nu este solicitata de UE, ci este doar o noua povara pe care guvernarea cauta sa o puna pe umerii romanilor.

Unde apare textul aceasta? Pe www.rovanaplumb.ro, in sectiunea “PSD / Puncte de vedere“.
Am facut si un printscreen:

taxa auto timbru mediu Rovana Plumb PSD Guvernul Ponta (USL) reintroduce taxa auto

Ce spune acum Rovana Plumb ? Iata ce a declarat Rovana Plumb pentru The Money Channel:

De la inceputul anului, colectarea taxei de prima inmatriculare nu s-a mai facut, probabil ca la inceputul lunii septembrie vom veni cu pozitia oficiala a Guvernului Romaniei in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare. Cu siguranta pozitia mea este de a reduce nivelul taxei de prima inmatriculare. In niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare intre masinile noi si masinile second hand, ci pur si simplu se va lua in calcul efectiv tipul de emisii.
Suspendandu-se proiectul de lege nu a existat niciun venit la Fondul pentru Mediu. Veniturile obtinute din colectarea taxei de prima inmatriculare se utilizeaza pentru proiecte investitionale verzi si acest lucru vrem sa-l facem.

Deci … cum e, USL-istilor? Hai guvernul Ponta, USL-ul este la putere …

Categorie articol [ Economie, Politica, Stiri Auto ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Guvernul Ponta (USL) reintroduce taxa auto”

 • Breaza
  ... a scris la 8 august 2012, 13:46   [#1]

  Salut nea Dane,
  Sunt un om din popor pe care dorești să-l reprezinți la cel mai înalt nivel în stat.., am necazuri cu „dalmațienii” susținuți de doamna Covesi -- care confundă justiția cu sportul, aruncând „săgeata în tribune” în loc s-o arunce la țintă, inclusiv în ograda justiției, unde sunt ținute dosarele marilor corupți pentru care se încasează „tributul tăcerii”.

  Îti trimit spre analiză un material:

  …, dacă vei face referire la el, îți promit că-ți voi furniza documente oficiale ale Parchetului ÎCCJ, cu care voi dovedi că acești „dalmațieni” încalcă flagrant obligațiile ce le revin potrivit dispozițiilor prevăzute în art. 300, C. pr. pen.

  Sesizarea din oficiu: Reprezinta un alt mod de sesizare a organelor de urmarire penala despre savârsirea unei fapte penale, adica obtinerea de date despre comiterea unei infractiuni pe alte cai decât denuntul sau plângerea[13].
  Acest mod de sesizare se poate realiza prin mai multe cai, cum ar fi: încunostiintarea organelor de urmarire penala prin denunturi anonime (scrise, verbale-telefonice), prin intermediul presei, radioului, televiziunii sau cu ocazia dezbaterii publice a unor aspecte negative ce constituie fapte penale ori din constatarile proprii (în cazul infractiunii flagrante, zvon public, cercetari efectuate, etc.)
  Organele de urmarire penala, în cazul sesizarii din oficiu, au obligatia de a verifica cele sesizate, dispunând începerea urmaririi penale numai atunci când constata ca faptele au caracter penal si când nu exista vreunul din cauzele prevazute de împiedicare a punerii în miscare a actiunii penale.

  Închei prin a spune că din cauza acestor „dalmațieni”, Parlamentul României a devenit cel mai luxos penitenciar cu cei mai bogați deținuți liberi cu condamnări definitive, în timp ce temnițele române sunt pline de „găinari” și nevinovați.

  Toate cele bune și sper să primesc o veste favorabilă.

 • ... a scris la 8 august 2012, 17:11   [#2]

  da, da sigur…!! sa fim seriosi, toti sunt la fel. Cand sunt la opozitie sunt ok, la putere…CIORDESC!

 • ... a scris la 8 august 2012, 21:04   [#3]

  Rovana Plumb, nume predestinat la Ministerul Mediului :))
  A mai fost unul in regimul Constantinescu pe numele lui, Sorin FrunzaVerde (care a fugit de la PDL la PNL) :))
  Deja au inceput sa se bata grav pe ciolan USL-tii, sunt dati afara unii ministrii, sunt pusi altii care au cotizatia mai mare la partid. Cat despre reintroducerea taxei auto nu ma mai mira. Sa-i lasam in continuare sa ne fure.

 • Csaba
  ... a scris la 3 decembrie 2012, 11:50   [#4]

  Nu stiu despre ce taxa de prima inmatriculare se vorbeste ca ar fi fost suspendata !!! In Targu Mures, pentru toate masinile care s-au inmatriculat anul acesta s-a platiti taxa de prima inmatriculare !!! Sa se minta in asa hal !!! Unde a ajuns tara asta !!!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?