Greu de crezut şi acceptat, de ce se întâmplă şi ni s-a întâmplat

Gheorghe Dinca criminal omor crima Caracal Greu de crezut şi acceptat, de ce se întâmplă şi ni s a întâmplat

De câțiva ani încoace, atât eu cât și colegii mei de blog, ne tot întrebăm: de ce am ajuns în halul în care ne aflăm acum!? Apoi, consternați și… “terminați”, dar și revoltați în sine, ne consolăm cu propriul răspuns: cineva, trebuie să știe! Să întrebăm atunci, zic eu, chiar pe… PSDR-eu, pe membrii și conducătorii acestora care spun mereu că fac “minuni”! Da, nu mint, nu-s vorbe goale, dar-întrebându-ne-n continuare, replicăm: unde-s toate acestea oare?! Unde-s cele 8 spitale, sălile de sport pentru miile de persoane, autostrăzi și școli, grijă față de minori, unde-s cele ce-ați promis, au rămas numai -n vis?! Nu, nu-s vise, ei vor zice, iată ce-am făcut amice.

Speriați și-ngândurați, ca orice om normal de acel “caz de la Caracal”, de ororile de-acolo cât și de prin alte locuri unde nici nu trece ziua că iată, apare și crima, tâlhăria și violul ce-au înspăimântat poporul, ne-am gândit recent, spun cei de la guvernare, să le curmăm printr-un… nou proiect! În care scop, încă de săptămâna trecută, un senator PSD a depus un proiect legislativ care vizează majorarea pedepselor pentru unele infracțiuni și eliminarea posibilității eliberării condiționate, în cazul detenției pe viață, pentru cei condamnați pentru omor calificat. De asemenea, proiectul mai prevede închisoare de la 2 la 8 ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal a unei persoane de la 6 luni la 2 ani, în prezent maximul fiind de 7 ani, cât și alte, modificări și de înăsprire a Codului Penal.

Nimic de spus, sunt bine venite. Dar modificările în rău, de asigurare a tuturor condițiilor pentru deținuți, pentru hoți și criminali, pentru reducerea pedepselor și eliberarea în masă a pușcăriașilor, oare cine le-a făcut, nu chiar dumnealor, pesediștii?! Acum, iată, vor să modifice… modificările lor! Tocmai această lipsa a unei analize serioase care să însoțească amintitul proiect de lege (controversat) este criticată de europarlamentarul Ramona Strugariu, membru în comisia LIBRE a Parlamentului European.

Nu trebuie omis nici faptul că prin legea recursului compensatoriu (oare cine a făcut-o și votat-o?!) au fost eliberați cca. 20.000 de infractori! Nu-i cumva ridicol și absurd, cât și lipsit de logică, să te lauzi că majorezi pedepsele și, simultan, să eliberezi infractori de tot felul, ca pe bandă rulantă?!

Probabil că șirul nesfârșit de crime, tâlhării, înjunghieri cât și de alte asemenea fapte, ce se petrec și le aflăm aproape zilnic, i-a înspăimântat cam puternic pe mai marii Puteri actuale, rămasă – pe alocuri – fără prea mulți susținători, fără… “antrenor” (adică fără șefu’, Dragnea), fără orientare și valoare, aidoma FCSB-ului de azi. Sau, mai știi?!, poate că si recentul măcel de la Sopoca, o fi amplificat “nebunia ” ce s-a abătut, de la un timp, asupra noastră, a cetatenilor din Romania!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Greu de crezut şi acceptat, de ce se întâmplă şi ni s-a întâmplat”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 august 2019, 0:50   [#1]

  Cazul de la Caracal e dovada supremă că trăim într-o societate sufocată de incompetență, prietene Marc. Degeaba ne lamentăm când majoritatea dintre noi susține acest „stil de conducere”.

  Nu vreau să zic că aș fi un mare „competent”, dar când am trăit trei decenii din viață sub dominația imposturii, șperțului și a prostiei populare, parcă îmi vine să înjur…

  Orb să fii și tot simți că tovarăși precum Iliescu, Năstase (pe Geoană nu îl mai amintesc fiindcă însuși zâmbărețul i-a lipit eticheta de prost), Ponta și Dragnea put de la o poștă a minciună. Iar când o „duamnă” precum Dăncilă și un „duomn” ca Tăriceanu au pretenții să-și așeze curul în jilțul de președinte al României, ce mai rămâne de sperat?

  (E necesară o mică paranteză: nu fac campanie electorală nimănui, îmi spun doar părerea. Să mă ierte Dumnezeu, dar dacă schimbăm PSD-ul cu PNL-ul „cu asta ce-am făcut”, vorba lu’ Tănase? Oare am uitat de USL?)

  Nu luați de bune vorbele mele! Sunt doar un cetățean frustrat că „democrația” în care am crezut nu a dat roadele pe care le așteptam. În loc să culegem cinste, adevăr și meritocrație, avem parte de hoție, minciună și birocrație. Cu voia noastră, desigur…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?