GPS pentru Android

gps android GPS pentru Android

GPS pentru Android

Unul dintre avantajele sistemului de operare Android, este că găseşti o mulţime de aplicaţii, atât aplicaţii gratuite cât şi aplicaţii “pe bani”. De obicei însă, găseşti aplicaţia gratuită, după care dacă doreşti opţiuni în plus, ai posibilitatea să cumperi aplicaţia (versiunea Pro).

Printre cele mai căutate aplicaţii pentru Android, sunt fără îndoială şi aplicaţiile GPS, mă refer la programele pentru navigaţie GPS. Printre cele mai cunoscute până acum, se află iGo, Garmin, Sygic (Traffic GPS), etc … Există însă şi aplicaţii GPS relativ recent apărute, care pot fi utilizate fără probleme. Pentru cei care caută un program de navigaţie GPS pentru telefoanele cu sistem de operare Android, am să postez aici două aplicaţii GPS pe care le-am testat.

Prima dintre ele este Navfree, un program pentru navigaţie GPS care poate fi descărcat gratuit şi instalat, de aici: http://goo.gl/9mnKWN
După instalare, va trebui să descărcaţi hărţile dorite. Acestea sunt grupate pe continente… Eu am ales Europa şi am descărcat cam tot ce am găsit pe acolo, ţinând cont că eu am 80 GB spaţiu pe telefonul mobil, nu mi-am făcut probleme pentru spaţiu.
Este posibil ca după instalare, când vreţi să porniţi programul Navfree, să afişeze un ecran alb iar aplicaţia să nu pornească. Trebuie să ieşiţi din aplicaţia care pare să fie blocată, să daţi un restart la telefon, după care programul GPS va funcţiona fără probleme.
Navfree are meniu în limba română, însă din păcate nu are ghidare vocală în limba română, se poate folosi însă ghidarea vocală în limba engleză.
NavFree GPS Android GPS pentru Android

A doua aplicaţie, se numeşte CoPilot GPS şi este de asemenea gratuită. Din fericire, CoPilot GPS are atât meniu în limba română cât şi ghidare vocală în limba română. CoPilot GPS poate fi descărcat şi instalat, de aici: http://goo.gl/Dq5PiV
Puteţi descărca gratuit o hartă din Europa (eu am descărcat harta României), ori puteţi cumpăra întreg pachetul cu hărţi pentru toată Europa, acesta costă aproximatix de 20 EURO.

Aştept comentariile voastre pe marginea acestui subiect, respectiv aplicaţiile GPS pentru Android.

Categorie articol [ Mobile Software ]
Tagged with: [ , , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “GPS pentru Android”

 • lee
  ... a scris la 3 august 2013, 11:44   [#1]

  Din pacate eu cred ca am o problema cu receptorul GPS.
  Aveam instalat IGO si mergea brici. Acum dupa resoftare(garantie) nu mai vede decat maxim 2 sateliti, su orice program atasat deschid
  Am sa incerc totusi si CoPilot GPS pentru ca eu l-am folosit in trecut pe alt telefon si mi-a facut o impresie placuta, si poate am noroc.

 • lee
  ... a scris la 4 august 2013, 14:09   [#2]

  Da, am aceiasi problema. Deasuprea mea intotdeauna se afla doar un satelit GPS :(( .
  Am vazut pe undeva un topic cu problema GPS-ului la Galaxy. E vorba de o lamela care nu face contactul pe banda de receptie din carcasa telefonului. Am sa ma risc sa “o stric”

 • ... a scris la 4 august 2013, 17:10   [#3]

  Anyway, sa ne zici cum ai rezolvat … poate mai sunt si altii cu aceleasi probleme.

 • lee
  ... a scris la 5 august 2013, 20:05   [#4]

  se pare ca la mine nu este rezolvare. Mai exact chiar ieri am incercat metoda “hardware” ca sa ma exprim asa
  Am incercat sa umblu direct la partea GPS, pentru ca majoritatea acolo au gasit defectul, si mai exact exista o lamela pe placa de baza care nu face atingere cu banda GPS(o antena din banda tip folie)
  Se vede lamela in poza de care se gaseste in telefon

  aici link 1

  aici link 2

  nu a mers. Am facut asta pentru ca la telefonul meu doar ce se schimbase placa de baza.
  Oricum, am incercat cu majoritatea softurilor de tip GPS (cautare sau gestionare sateliti GPS) si vechea poveste, recordul a fost de 2 sateliti, asta in timp ce puneam unu sau 2 telefoane langa si care gaseau 6-8 sateliti.
  Am incerca si varianta pe care o mai folosisem cu succes expusa aici: http://goo.gl/ItVkOK

  Rog a se cenzura daca se considera reclama. Sunt doar siteurile de unde am googalit :D

 • ... a scris la 6 august 2013, 2:13   [#5]

  Nu e nici o reclama, doar ca n-ai pus linkurile cum trebuie. Eventual linkuri din acelea kilometrice, scurteaza-le cu http://goo.gl/

 • ... a scris la 30 august 2013, 17:48   [#6]

  Nu prea ma folosesc de GPS-ul de pe telefon insa CoPilot si-a facut treaba ori de cate ori l-am apelat,

 • ... a scris la 6 septembrie 2013, 12:45   [#7]

  Un lucru minunat si GPS-ul asta, cine l-a inventat a facut foarte bine, acum daca ai nevoie sa ajungi urgent intr-un loc necunoscut nu-ti ramane decat sa butonezi adresa si s-a facut…usor nu?

 • ionel 1966
  ... a scris la 2 ianuarie 2014, 11:07   [#8]

  Un soft care sa nu foloseasca receptorul gps pe un allview a4duo nu exista? Am instalat igo, se deschide, dar spune ca am recepyor gps dezactivat. Din specificatiile telefonului nu reiese ca ar avea A-GPS. Ce se poate face?

 • Aurica
  ... a scris la 26 februarie 2019, 15:04   [#9]

  Nu mai pot folosi blogul lui Dan. Harta este inegrita si spune ca google nu poate incarca normal.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?