Google Nexus One vs. Apple iPhone

Google Nexus One versus Apple iPhone

1054hzm Google Nexus One vs. Apple iPhone

Deja e oficial: telefonul de la Google, Nexus One, e cat se poate de real si se indreapta spre rafturile magazinelor din SUA si din Marea Britanie.

Pentru ca se vorbeste despre noua senzatie in materie de telefoane mobile ca despre un ”iPhone Killer”, iata o comparatie intre cele doua menita sa arunce o pata de obiectivitate asupra acestor speculatii.

_________________________________________________________

Dimensiuni si greutate:
Nexus One: 130 g; 11.5 mm grosime
iPhone: 135 g; 12.3 mm grosime
vantaj: Nexus One

Nexus One e mai subtire si mai usor decat iPhone. Chiar daca diferentele sunt practic insesizabile, Google se tot lauda cu aceasta performanta…

Display:
Nexus One: 3.7 inch, 480 x 800
iPhone: 3.5 inch, 480 x 320
Avantaj: Nexus One

Ecranul lui Nexus este o idee mai mare decat cel al lui iPhone – din nou, insesizabila. Insa ce e sesizabil e rezolutia, sensibil mai mare la Nexus One. Ca o curiozitate, rezolutia la iPhone a ramas neschimbata din 2007.

Procesor si memorie:
Nexus One: Qualcomm Snapdragon QSD 8250, 1GHz, 512MB RAM
iPhone: Samsung S5PC100 ARM Cortex-A8 600 MHz, 250MB RAM
Avantaj: Nexus One

Nexus One are un procesor mai rapid si memorie RAM dubla fata de iPhone. Nici macar iPhone 3GS nu poate concura cu telefonul Google la acest capitol.

Spatiu de stocare:
Nexus One: 512MB memorie Flash, pana la 32GB cu card MicroSD
iPhone: 32GB memorie Flash
Avantaj: iPhone

Aceasta e una din putinele zone – daca nu singura – in care iPhone are un avantaj clar fata de Nexus One. Acesta din urma are o memorie destul de redusa, si utilizatorii sunt practic fortati sa-si cumpere carduri de memorie. Daca cele de 8 si 16 GB sunt destul de usor de gasit si au preturi rezonabile, cardurile de 32 GB sunt si greu de gasit, si scumpe.

Camera foto:
Nexus One: 5 MP, autofocus, flash
iPhone: 3 MP, autofocus, flash
Avantaj: Nexus One

Inca un atu pentru Nexus One: mai multi megapixeli si un flash puternic. iPhone abia a trecut de la 2 la 3 MP cu modelul 3GS, asa ca din nou, Google da lovitura.

_________________________________________________________
ba1ow Google Nexus One vs. Apple iPhone
_________________________________________________________

Concluzie: e destul de clar ca Nexus One e castigatorul cursei impotriva lui iPhone. Cu toate acestea, Apple ramane un competitor de temut. Sa ne amintim doar ca in 2007, cand a fost lansat primul iPhone, acesta nu a revolutionat lumea telefoanelor mobile prin specificatii – de fapt, Nokia N95, care fusese lansat cu 5 luni inainte, era mai avansat din acest punct de vedere – ci prin… orice altceva: durata de viata, perfectiunea detaliilor, numarul mare de aplicatii compatibile si nu in ultimul rand, datorita celebritatii brandului Apple.

_________________________________________________________

Sursa: http://phantoms.ro/google-nexus-one-vs-apple-iphone-t16855.html

Categorie articol [ Telefoane mobile ]
Tagged with: [ , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Google Nexus One vs. Apple iPhone”

 • ... a scris la 16 ianuarie 2010, 19:39   [#1]

  e interesant telefonul…
  mi-am propus sa imi cumpar si eu unul…

 • ... a scris la 17 ianuarie 2010, 3:53   [#2]

  Si pe mine m-ar tenta unul, insa are si mici “minusuri” … Eu am un Nokia N82, care la poze e traznet, si nu cred ca Nexus One sa fie nici macar apropiat de Nokia N82 la poze. Pe Nokia N82 am camera tot de 5 MP, dar am Blitz Xenon pe el, nu flash, iar lentilele de pe Nokia N82 sunt Carl Zeiss, adica cele mai bune lentile foto ce s-au pus pe telefoane mobile … In plus petru Symbian (la Nokia), gasesc o gramada de aplicatii, la Android nu stiu ce sa zic …

 • ... a scris la 19 ianuarie 2010, 0:47   [#3]

  Comparaţiile făcute strict după specificaţii nu mi se par foarte relevante. Pentru că experienţa pe care o are utilizatoul în exploatare face diferenţa dintre succes sau eşec. Iar să nu uităm că Nexus One este prima încercare a lui Google de a produce un smartphone (sau superphone cum le place lor să-l alinte), pe când Apple va lansa curând generaţia a IV-a de iPhone. Pe de altă parte, Google are de partea lui marele avantaj al eco-sistemului aplicaţiilor deja personalizate (GMail, GDocuments, GMaps, GVoice, GEarth etc.), toate bazate pe cloud computing. Pe termen mediu (să zicem 2012), cota Apple din piaţa smartphone-urilor se va reduce simţitor.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?