Google Maps va permite utilizarea navigării prin GPS, fără conexiune la internet

Google Maps offline GPS Google Maps va permite utilizarea navigării prin GPS, fără conexiune la internet

Google Maps Offline GPS

În sfârşit o veste bună de la Google, pentru cei care utilizează aplicaţia de navigaţie prin GPS, Google Maps: aplicaţia Google Maps va putea fi utilizată şi în modul “offline”, adică fără să fie necesară o conexiune la internet. Probabil o să spuneţi că, “Ei, şi? Puteam utiliza Google Maps şi până acum, fără conexiune la internet !?“. Ei, bine … nu este chiar aşa. Da, aplicaţia putea fi “oarecum” utilizată şi fără acces la internet, însă cu anumite restricţii (esenţiale!) şi trebuiau parcurşi anumiţi paşi. De exemplu, până acum, pentru a putea utiliza o “hartă” fără ca telefonul sau tableta să fie conectate la internet prin 3G, 4G, etc, mai întâi trebuia să “intri” pe harta respectivă şi să descarci o “porţiune” din aceea harta. Porţiunea de harta selectată se descărca în cache, de unde putea fi utilizată de către aplicaţie. Numai că, în momentul în care “se termina harta”, erai în plop! Trebuia iarăşi o conexiunea la internet, să descarci următoarea porţiune de hartă.

O altă funcţionalitate esenţială care nu putea fi utilizată până acum în modul “offline”, era funcţia “Turn-By-Turn“, respectiv cea care-ţi spunea “ia-o la stânga, ia-o la dreapta“, funcţie care până acum putea fi utilizată numai dacă telefonul sau tableta aveau o conexiune activa de internet. Ei bine, acestea sunt lucrurile care urmează să se schimbe la Google Maps!

Nu ştiu cum va arăta în final acest update, însă ştiu cum ar trebui să fie şi sper ca Google Maps să primească update-ul în acest fel. Să pot selecta harta completă a unei ţări (nu a unei zone/ părţi de hartă) şi să o pot salva în memoria telefonului mobil, să pot descărca pachetul de limbă pe care-l doresc pentru “Turn-By-Turn“. Cu alte cuvinte, dacă vreau “Turn-By-Turn” în limba română, să intru în aplicaţie, să am opţiunea “Download language” şi să descarc limba română pentru “Turn-By-Turn”. De asemenea, ar fi interesant şi să pot seta meniul aplicaţiei în limba română.

O altă chestiune ar fi să fie integrate “sugestiile” pentru oraşe, localităţi şi străzi şi de asemenea să permită selecţia unui număr de stradă sau bloc în momentul alegerii destinaţiei. Şi nu în ultimul rând, să nu mai folosească voci de robot, sintetizate, pentru că cel puţin vocea în limba română utilizată în acest moment de Google Maps, e de tot râsul! Ar trebui o voce feminină care se distinge mult mai uşor decât o voce de bărbat… şi să fie măcar la nivelul “Ioanei” din iGo, din punct de vedere calitativ.
Vom vedea, cum va arăta până la urmă acest update la Google Maps, sper să fie aşa cum îşi doresc utilizatorii …

Google Maps offline GPS 1 Google Maps va permite utilizarea navigării prin GPS, fără conexiune la internet

Categorie articol [ Mobile Software, Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Google Maps va permite utilizarea navigării prin GPS, fără conexiune la internet”

  • ... a scris la 4 iunie 2015, 13:22   [#1]

    Intradevar o veste excelenta din partea Google. Ramane de vazut cum se va face update-ul si felul in care va fi operat. Hartile vor fi incarcate in memoria cache sau va fi necesar download-ul complet? Vom vedea in momentul update-ului.

  • Raul
    ... a scris la 7 februarie 2020, 10:12   [#2]

    Salut Dan, ajutama te rog ,cum introduc voce barbat in S10 + vocea de femeie e atât de enervantă vorbesc de hărți google. Multumesc.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?