Gloria prostului și a nemernicului

Am reprodus genericul unui articol semnat în “Cotidianul” de către, Cornel Nistorescu, în care “celebrul ziarist” încearcă parcă să-l distrugă pe dl Iohannis, inclusiv cu o acuzație “bombă”: ce se află în spatele alegerilor!

Constitutia Romaniei Carte prevederi legi Gloria prostului și a nemernicului

Da, într-un adevărat stat de drept oricărui individ îi este asigurată și garantată libera exprimare a cuvântului, a opiniei sale. Omul e liber să-și spună părerea, să și-o exprime. Obiectiv, subiectiv dar nu tendențios! Din păcate, acest lucru pare însă a nu fi de înțeles și de autorul articolului din publicația sus amintită! Iată, succint, ce se scrie pe acolo:

Alegerile din 24 noiembrie 2019 sunt un proces electoral pregătit îndelung de serviciile secrete și de factorii de putere din Comisia Europeană. S-a lucrat masiv ca partidul preocupat de creșterea redevențelor și de blocarea expatrierii mascate de profit să fie mai puțin credibil, adică să fie compromis, să fie coborât cât mai jos în sondaje și ridiculizat cu orice prilej, în așa fel încât România – sursă de profit greu de controlat – să nu încapă pe mâna cuiva care ar încurca socotelile. Carnavalul acesta deșănțat și gol face parte din aceeași strategie? În parte, da. De la Rareș Bogdan la Digi și Europa EM a pornit o hăhăială electorală menită a arăta o Românie fericită. Există și cealaltă jumătate care a mimat din prostie, care a luat în serios toată lucrătura din ultimii doi ani.
Mare carnaval electoral ne-a fost oferit pe mai toate canalele de comunicare. Un lucru nu pricep! Cum se poate ca la începutul acestei săptămâni hotărâtoare pentru alegerea președintelui României, primul ministru Ludovic Orban să facă asemenea afirmații la un congres internațional al PPE de la Zagreb? A vorbit explicit, cu subiect și predicat despre motivele dărâmării Guvernului Dăncilă. Imaginile cu discursul plin de enormități rostite de premier a circulat pe net și la ore târzii pe o televiziune. Ba, Viorica Dăncilă a distribuit sâmbătă filmulețul însoțit de rugămintea de a-l distribui. Și, cu toate acestea, televiziunile din România s-au făcut că plouă, politicienii, la fel, șefii de partide s-au făcut că n-aud și nu văd. În văzul unei mulțimi de politicieni din Europa, Ludovic Orban s-a lăudat că a dărâmat guvernul Dăncilă pentru a ajuta gruparea PPE în fața socialiștilor. Și Klaus Iohannis s-a lăudat prostește (adică nedemocratic, el neavând rol constituțional în asta) cu debarcarea aceluiași guvern.
Și, cu toate acestea, în România, aproape nimeni n-a ieșit să ceară socoteală și să sublinieze ticăloșia. Dimpotrivă, s-a înghesuit la vot de parcă s-ar fi împărțit și mici și bere! Alți oameni s-au speriat pentru că au auzit păreri contradictorii, unii ținând cu unul, alții cu adversarul și cum să se hotărască fără riscul de a greși! Despre cei fanatici n-am nimic de zis pentru a nu se considera hotărâtori în producerea unui dezastru.
Pentru nemernicii aflați în culisele și jocurile acestui eveniment românesc, alegerile (indiferent de câștigător) sunt o zi de glorie. Pot zice că le-a ieșit planul și de azi înainte ei vor fi marii profitori din spatele scenei politice.

cornel nistorescu Gloria prostului și a nemernicului

Firesc, pe marginea (sau despre) celor inserate de veșnic tânărul gazetat ex comunist, au apărut în spațiul virtual fel de fel de păreri. Fie pro, contra sau neutre. Câteva dintre acestea le voi oferi, spre lecturare, și dumneavoastră:

– Ciuma Roșie: Angajăm urgent “bocitoare profesioniste” pentru azi ora 21, la sediul din Kiseleff, soldă atractivă, dar locuri limitate, rugăm seriozitate! Așteptăm și “provincia”
– um radna: de unde cătrăneala asta, Cornele?!
- Zdrang: Dacă V.Dăncilă ar fi avut de luptat – dupa cum scrie autorul – doar împotriva UE și a serviciilor, încă ar fi fost bine: pe cei de la UE i-a lipit de pereți când le-a zis că nu le dă socoteală iar serviciile au fost transformate de CCR, aliata PSD (altminteri onorabilă) în niște forme fără fond. Ghinionul Dăncilei este că și-au băgat coada “statul pararel” pe care ea cu naivitate l-a ignorat, mutinaționalele și spaima politicienilor, pe numele său Soroș. Ca 2/3 din cei ce-au fost la vot n-o doresc pe Dăncilă nici nu mai are importanță.
- anonim: Și dăi și lupte neicușorule, până la ultimul cartuș. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Cândva Codidianul era un brand de presă. L-ai transformat într-o fițuică pesedistă.
– @Ciuma Roșie: Stai jos, ești prost! Nu știi de ce exiști pe pământ.

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Gloria prostului și a nemernicului”

 • ... a scris la 28 noiembrie 2019, 10:06   [#1]

  Ce așteptări ai de la unul ca Nistorescu?
  https://romanialib...ecuritatii-721387

  Lista colaboratorilor Direcției Securității Statului:

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 noiembrie 2019, 15:25   [#2]

  E plină media de păreri tendențioase, Marc. Am îmbătrânit ascultând părerile a tot felul de „specialiști” și „maeștri” în arta comunicării. Nistorescu, Chireac, Cristoiu, Roșca Stănescu și alții sunt cei mai longevivi dintre ei. Gâdea, Badea, Cristescu și etcaetera sunt reprezentanții noului val.

  A devenit o „modă” să te lansezi pe orbita politicii folosindu-te de „popularitatea” obținută prin vrăjeli spuse la televizor. Știrista Firea e un exemplu elocvent, la fel ca marele liberal (pune tu ghilimelele) Rareș Bogdan, ca să nu mai amintesc de Dan Diaconescu și serialul Elodia…

  Încep să înțeleg de ce meseria de jurnalist e mult mai importantă într-o „democrație” decât orice altă meserie. Ziaristul e un fel de „3 în 1”. Suflă trei zile în trombon până pricepi că unul trebuie ales.

  Nu-mi fac iluzii că lucrurile se pot îndrepta instantaneu. România e dominată de impostorii aleși de noi, nu de alții…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 noiembrie 2019, 13:51   [#3]

  Permiteți-mi câteva rime, dragii mei. Berea e pe terminate…

  Niște rime…

  Am tot zis și o tot spun:
  Nu-i nevoie de săpun
  Ca să punem lațu-n gât;
  Votăm și ajunge-atât…

  Trei decenii-am tot votat
  Gașca ce se crede stat
  Visând la democrație.
  Harașo tovărășie!

  Ei cu banul, noi cu munca,
  Ei ciolanul și cu șunca,
  Noi doar cu bășici în palme
  Și-ntre dinți niște sudalme…

  Ei ne dă și noi primim
  Fără să ne mai gândim
  Că tot ce ne este dat
  Tot de noi este lucrat.

  Băga-mi-aș ce-i de băgat
  În partidul ăsta stat!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 noiembrie 2019, 16:58   [#4]

  Ce-aveți, prieteni? Vă place atât de mult de Nistorescu (ăsta) încât nu îndrăzniți să spuneți ce vă stă pe limbă?

 • marc
  ... a scris la 30 noiembrie 2019, 18:03   [#5]

  Eu am -o,Francisc!S-o mai spuna si altii,nu?Si apoi doar nu-i o noutate ca multi,f multi conationali sunt lasi si fricosi…De ce?O STII PREA BINE….

  P.S-Ne facuram de rahat si cu hanbalul!Nimic nu merge-n tara asta.Doar minciuna si hotia…

 • marc
  ... a scris la 30 noiembrie 2019, 18:04   [#6]

  Eu am spus-o,Francisc!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?