Generator de parole

username password utilizator parola Generator de parole

Generator de parole, online

Atacurile cibernetice s-au înmulţit extrem de mult în ultimii ani, odată cu accesul la internet şi la echipamente de calcul moderne al persoanelor rău intenţionate din ţările sărace. India, Pakistan, China, Filipine şi multe alte ţări, sunt la loc de frunte. Însă, nici România nu se lasă mai prejos, alături de Rusia, Ukraina, etc…
De altfel, hackerii români sunt renumiţi în lume, în special pentru găinării (furturi din conturi bancare, spargerea unor conturi de email sau Facebook, etc) şi nu pentru “chestii serioase” cum ar fi: deturnări de avioane, oprirea unor echipamente militare, etc. Nu, românii se ocupă în general de “găinării”.

Pe internet, accesul la diverse conturi (de toate felurile) se face de obicei prin intermediul unui nume de utilizator (username) şi a unei parole (password). Spun “de obicei”, pentru că, evident, există şi alte metode de autentificare, mult superioare comparativ cu “banala” metodă de autentificare pe bază de “username” şi “password“, însă acelea sunt utilizate în situaţii “speciale”. Un exemplu ar fi metoda de autentificare şi confirmare de plăţi cu aşa numitele “Password Token Generator” (care generează o parolă aleatorie la fiecare 5 secunde), sau metoda cu cod de confirmare prin SMS, etc…
În majoritatea aplicaţiilor însă, autentificarea pe bază de nume de utilizator şi parolă este cea mai utilizată metodă.

Metoda de autentificare pe bază de username şi password nu este deloc una rea, dacă o folosim aşa cum trebuie. Iar în primul rând, parola trebuie să fie una puterică!
O parolă extrem de puternică este de exemplu, o parolă formată din cel puţin 10 caractere, care să conţină atât minuscule şi majuscule, cât şi cifre şi semne de punctuaţie. Şi de asemenea, trebuie ca parola să nu reprezinte nimic, adică să nu fie un cuvânt din dicţionar, o expresie utilizată frecvent, un nume (de orice natură), etc. Cu alte cuvinte, ar trebui să fie ceva “fără nici o noimă”, fără să aibă vreun sens ori vreun înţeles. Pentru că, de exemplu, una dintre metodele de spargere a parolelor este utilizarea unor programe de tip “brute force”, cu generatoare de cuvinte şi expresii sau cu utilizarea de dicţionare cu parole, dicţionare care pot conţine zeci sau sute milioane de parole!

Worst Password Parole Slabe Generator de parole

Eu folosesc frecvent conturi pe internet (o mulţime de conturi), ori prin natura job-ului actual, creez destul de frecvent diverse conturi (pentru mine sau pentru alţii) şi de fiecare dată am grijă să aleg o parolă puternică. Evident, la atâtea sute de conturi şi parole (cel puţin), nici dracu’ nu le mai ţine minte, aşa că mi le-am notat toate într-un fişier criptat, iar acel fişier este (zic eu) aproape imposibil de spart. Astfel, am de reţinut o singură parolă “complicată”: cea de la fişierul criptat.

Când însă am de creeat mai multe conturi într-un timp scurt şi am nevoie de parole puternice, mi-e lene să le “scriu la mână” (cum se zice), drept urmare am creeat un generator de parole, pe care-l pun şi la dispoziţia voastră. Tot ce trebuie să faceţi este să apăsaţi pe butonul “Generează o parolă nouă” şi va fi generată o nouă parolă.
Parolele astfel obţinute, sunt extrem de puternice şi le puteţi utiliza cu succes pentru a proteja informaţiile voastre valoroase de atacul hackerilor …
Pentru a copia parola obţinută, daţi daţi dublu-click pe parolă, apoi click-dreapta şi “Copy“. Sau, selectaţi parola cu mouse-ul, apoi daţi click-dreapta şi “Copy“.


Password Generator

Have fun … Şi dacă v-a plăcut, un “Like & Share” şi un comentariu sunt cea mai apreciată “răsplată” …

L.E.: Pentru un acces cât mai rapid, am adăugat în meniul site-ului o scurtătură care vă va duce direct la generatorul de parole.

password generator Generator de parole

Categorie articol [ Diverse, Internet, Programare ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Generator de parole”

 • ... a scris la 20 aprilie 2016, 13:44   [#1]

  Am niste parole Dane… de-ți ia un miliard de ani să le găsești :))

 • jpm
  ... a scris la 20 aprilie 2016, 14:03   [#2]

  Mi-a placut articolul.

 • ... a scris la 20 aprilie 2016, 14:35   [#3]

  Cu ocazia asta mi-ai adus aminte sa iau un program pe care mi-l facuse alt Dan. Porcusorul Radioactiv.
  Un generator de parole. Voiam sa-l folosesc la bruteforce, însă pentru a-mi genera parolele de 8 caractere imi mânca 3 giga de fisier txt și vreo 5 ore de rulare. asta doar pt fisier.

Trackbacks

 1. Breşe de securitate de tip “backdoor” descoperite în sistemele CCTV Hikvision

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?