Gazonul de pe Naţional Arena, distrus în câteva minute de joc

gazon national arena bucuresti Gazonul de pe Naţional Arena, distrus în câteva minute de joc

Gazonul de pe Naţional Arena

Nu v-aţi pus niciodată întrebarea, de ce ar cheltui cineva, sute de mii sau chiar milioane de euro într-o campanie electorală, pentru a face tot ce se poate să câştige alegerile ? Există cazuri şi nu puţine, de oameni politici care au câştigat alegerile investind sume uriaşe în campaniile electorale … Unii şi-au vândut chiar afacerile sau o parte din afaceri, pentru a face rost de bani pentru campania electorală … Alţii, au împrumutat sume uriaşe din bănci, doar pentru campania electorală … Care este logică acestei acţiuni ?

Este “la mintea cocoşului” … Investeşti 1 milion de euro în campanie, ca pe urmă să “scoţi” de 10 ori sau de 100 de or mai mult, pe parcursul a 4 ani de mandat.

Un caz care în opinia mea se pliază perfect pe modelul prezentat mai sus, este cel de la lansarea oficială a Naţional Arena Bucuresti, ocazie cu care s-a desfăşurat şi meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Franţei.

La doar câteva minute după începerea meciului, gazonul de pe Naţional Arena arăta de parcă cineva ar fi dat “cu sapa” pe teren, la fiecare contact cu terenul, al ghetei vreunui fotbalist, zburau pur şi simplu în aer, bucăţi întregi de gazon, cu pământ cu tot, formându-se adevărate cratere pe teren …

gazonul de pe national arena Gazonul de pe Naţional Arena, distrus în câteva minute de joc

Ceea ce s-a întâmplat pe Naţional Arena, ne arată încă o dată (dacă mai era cazul), cum se procedează în România … Exact la fel se întâmplă şi cu şoselele din România: la doar câteva luni după asfaltare, drumurile sunt pline de gropi, pe şosele se formează adevărate cratere … Şi uite aşa, fiecare cetăţean al României, plăteşte bani grei (prin taxe şi impozite) pentru lucruri făcute de mântuială şi nimeni, niciodată nu este tras la răspundere!

Milioanele de euro investite în campaniile electorale, despre care va spuneam la începutul acestui articol, trebuiesc nu doar “recuperate”, acestea trebuie să aducă “profit” … Că doar ăsta este “scopul”, nu ? Bagi două milioane de euro în campanie, pentru ca în 4 ani de mandat să scoţi atât investiţia de două milioane de euro plus un profit substanţial, care să-ţi “asigure” liniştea zilei de mâine, având în vedere că un astfel de “noroc” (un mandat de 4 ani) da peste tine de obicei doar o data-n viaţă …

marian oprisan psd vrancea Gazonul de pe Naţional Arena, distrus în câteva minute de joc

“Capitalismul de cumetrie” poate fi exemplificat fără nici o îndoială prin ceea ce s-a întâmplat pe Naţional Arena … Firma care a “plantat” gazonul pe terenul de la Naţional Arena, se numeşte “Gama Verde” şi este o societate condusă de Adrian Oprişan. Cine este Adrian Oprişan ? Este fratele lui Marian Oprişan, vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD) şi totodată preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, este tot un PSD-ist, deşi el susţine că este “independent” … Cică este “independent”, dar în campania ce urmează, acesta va fi susţinut de către USL (Uniunea Social Liberală) din care face parte şi PSD-ul, sau mai exact, PSD este principalul partid din USL … Dar, totul este “întâmplător”, în mod sigur nu există nici absolut o legătură între Sorin Oprescu, Marian Oprişan, Adrian Oprişan si PSD sau USL … sunt doar simple coincidenţe, nu ?

Cam asta se întâmplă şi cu drumurile de rahat pe care le avem în România … În majoritatea cazurilor, imediat cum unul dintre politicieni a ajuns să câştige vreun mandat, rudele sau prietenii acestora devin subit şi dintr-o data, oameni de afaceri de succes … făcând afaceri cu statul bineînţeles, ori având diverse contracte cu statul … Exemplele sunt nenumărate şi aici, printre cele mai “bizare” fiind cel cu “asfaltatoarea” de 80 de ani, respectiv bunica sau mama unuia dintre “bravii” noştrii politicieni, care peste noapte (la vârstă de 80 de ani) a devenit specialistă în astfaltari …

România, ţara de poveste …

Categorie articol [ Fotbal, Politica ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Gazonul de pe Naţional Arena, distrus în câteva minute de joc”

 • ana461
  ... a scris la 8 septembrie 2011, 13:19   [#1]

  :((

 • ... a scris la 8 septembrie 2011, 15:05   [#2]

  Daca n-ati fost la meci, aruncati o privire la panorama arenei nationale AICI !

 • JoinT
  ... a scris la 8 septembrie 2011, 16:46   [#3]

  Totul foarte bine, mai putin gazonul. In fine, nu despre asta vroiam sa vorbesc. Vroiam sa vorbesc despre intonarea imnului. Nu inteleg de ce pentru acest lucru, la diferite evenimente aduc tot felul de interpreti care stalcesc linia melodica dupa stilul fiecaruia. Fiecare isi pune amprenta dupa bunul sau plac, fara sa se tina cont ca imnul se intoneaza altfel.
  Asta ca paranteza la trimiterea lui pclaudiu.

 • ... a scris la 9 septembrie 2011, 1:51   [#4]

  Marcel Pavel a făcut praf imnul naţional al României …

 • claudiu
  ... a scris la 9 septembrie 2011, 13:37   [#5]

  L-a facut praf… ok… dar sa-l intoneze o persoana de etnie roma (tigan) ??? … toata lumea stie ca Marcel Pavel este tigan… ce parere aveti?

 • marius
  ... a scris la 9 septembrie 2011, 17:31   [#6]

  si Andra este de etnie rroma (tiganca), dar macar a interpretat corect Imnul Romaniei, la meciul lui Lucian Bute.

 • ... a scris la 9 septembrie 2011, 19:44   [#7]

  Lasa ca vine acum Becali si pune el gazon de calitatea intai pe National Arena :D

 • Lichtenstein Iohan
  ... a scris la 18 noiembrie 2011, 10:42   [#8]

  Dar pe astia cine-i mai pedepseste ?

Trackbacks

 1. Finala Europa League – Bucuresti

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?