Garmin Mobile XT vs Sygic

Garmin Mobile XT vs Sygic (McGuider / Traffic GPS)

Sygic Nokia N900 150px Garmin Mobile XT vs Sygic

Sondaj de opinie: GPS pentru telefoane mobile. Am scris acest articol pentru a afla parerea utilizatorilor care folosesc cele 2 programe GPS pe telefoanele mobile.

Doua dintre programele GPS care sunt bune si pentru Romania, sunt Garmin Mobile XT si Sygic (Trafic GPS).
Dupa testele efectuate cu cele doua programe, instalate pe un Nokia N82, am tras urmatoarele concluzii:
- Garmin Mobile XT are harta mult mai detaliata decat Sygic, dar se misca mai greu, iar culorile pe ecran sunt cam aiurea …
- Sygic (McGuider / Traffic GPS), se misca mult mai bine, culoarea hartilor pe ecran este foarte bine gandita si este usor de urmarit, meniul este bine structurat, dar hartile pentru Romania nu sunt foarte bine detailate …

Sygic Nokia N900 GPS maps navigation Garmin Mobile XT vs Sygic

Prin urmare, am sa supun la vot sa aflu parerea voastra despre aceste doua programe GPS pentru telefoanele mobile … Puteti sa votati, si totodata sa lasati si cate un comentariu cu observatiile voastre legate de aceste 2 programe GPS pentru telefoane mobile

Categorie articol [ Mobile Software ]
Tagged with: [ , , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

12 comentarii la “Garmin Mobile XT vs Sygic”

 • bascula
  ... a scris la 10 decembrie 2010, 15:39   [#1]

  Eu am instalat Garmin XT pe Nokia N95 8GB dar nu l-am folosit (sint sofer profesionist) pina acum cu toate ca, de ex. anul trecut la intoarcere din Oxford am gresit drumul prin Olanda, dar am scos harta de unde era arucata de ani de zile si am rezolvat-o repede. Si totusi ma intereseaza opinia voastra, care este cel mai bun ?

 • ... a scris la 10 decembrie 2010, 16:02   [#2]

  Cel putin pentru Romania, Garmin are harta mult mai complexa, cu mult mai multe detalii decat harta de la Sygic, dar are si dezavantaje fata de Sygic: se incarca si se misca mult mai greu decat Sygic, consuma mai multe resurse din telefon decat Sygic, gaseste satelitii mult mai greu decat Sygic, etc …

  Harti pentru Europa, exista atat la Garmin cat si la Sygic, dar si aici, hartile de Garmin sunt mai detaliate, mai complexe fata de hartile de la Sygic.

  In concluzie:
  -- daca ai un telefon mobil cu un procesor mai rapid si memorie RAM suficienta, folosesti Garmin;
  -- daca ai un telefon mai “modest” din punct de vedere al procesorului si memoriei RAM, atunci foloseste Sygic.

  Nokia N95 are doar 64 Mb RAM, procesor ARM11 de 330 MHz, prin urmare Garmin-ul se va misca foarte greu pe el. Ca un exemplu, Nokia N82 are tot procesor ARM11 de 330 MHz insa are 128 Mb memorie RAM, drept urmare Garmin-ul “se misca” pe el, mult mai bine decat pe Nokia N95.

 • bascula
  ... a scris la 12 decembrie 2010, 18:07   [#3]

  Da, am inteles, multumesc mult Dane. Am sa instalez si Sygic dupa sarbatori sa vad si eu cum arata. Sa fii iubit !

  Apropo, N95 8GB are tot 128 MB memorie Ram, daca nu ma insel.

 • motoc
  ... a scris la 6 ianuarie 2011, 15:00   [#4]

  Salutare baieti ! Este adevarat ca Garminul se misca extraordinar de greu, din punctul meu de vedere nu se merita Garminul deoarece se misca foarte greu. Am avut garminul pe un Nokia N95 8gb si se misca de iti venea sa il arunci pe geam. E bun, foarte bun pentru trafic, poate chiar cel mai bun, gandeste bine, te duce pe rute ocolitoare de ex pe centura daca nu vrei sa intri in oras etc. In schimb daca vrei sa apropii sau sa departezi nu merge decat extrem de greu !! Acum mi-am luat un NOKIA N8 pentru ca ma gandeam ca va merge perfect dar nu e asa. Intr-adevar se misca destul de bine, te poti uita daca ruta e buna etc dar daca il fatai prea mult se blocheaza. DECI NU SE MERITA. Acum vreau sa trec pe Sygic, nu l-am incercat dar din cate am auzit e super. Numai bine.

  Apropo, Ruta Romania detaliata pentru Sygic din 2010, de unde o iau ? Am inteles ca trebuie sa aiba 2 gb.
  Si inca ceva: de ce garminul are harti mai detaliate ? Imi puteti da o deosebire intre Garmin si Sygic in legatura cu asta ?

 • KLD
  ... a scris la 9 ianuarie 2011, 14:07   [#5]

  Salut. Am avut instalate si Garmin si Sygic pe un n95.

  Garmin este foarte detaliat dar merge greu tare, si interfata mi se pare mai greoaie ca la Sygic.
  Sygic este mult mai lejer. Se misca foarte bine si interfata mi se pare mai simpla si directa. Ai nevoie de mai putini pasi decat la Garmin.

  DAR -- Pe Sygic am ajuns sa imi faca trasee pe strazi care nu exista.
  Ma vedea pe contrasens la un momentdat. Se inteapa des. Cred ca mai au de lucrat la harti.

 • bascula
  ... a scris la 12 ianuarie 2011, 22:50   [#6]

  motoc, gasesti tot ce vrei pe http://www.picktorent.com sau pe Dc++. Cred ca ramin tot la Garmin -- nu am la ce sa-l folosesc-pentru mine tot harta ramine de baza la nevoie

 • bascula
  ... a scris la 12 ianuarie 2011, 22:54   [#7]

  Dane, nu mai zici nimic ? La multi Ani !

 • ... a scris la 13 ianuarie 2011, 13:06   [#8]

  La multi ani ! … Mai zic, mai zic, dar in articolele mai noi :) … Vezi si tu aici: http://dan-blog.ro/

 • Daniel Anghel
  ... a scris la 28 ianuarie 2011, 14:39   [#9]

  Stiti cumva, a aparut harta Romaniei, ROAD 2010 ? Daca da, de unde o luam ? Multumesc anticipat pt raspuns.

 • ALBERT
  ... a scris la 28 ianuarie 2011, 22:59   [#10]

  Salut. Am un Nokia N95 de 4 giga cu SYGIC EMM 2010 (europa mobile maps 2010) si cu harta Romaniei de la SUNCAST (aparuta in 08 2010). Programul merge bine si repede, nu se blocheaza, harta este detailata, NOTA 10+ :dancing:

 • Marius
  ... a scris la 24 aprilie 2011, 19:30   [#11]

  Am instate pe un Nokia E 52, Sygic 8.06 cu harta Romaniei 07.2010 de la Navteq si alternativ cu harta Romaniei 08.2010 de la Suncart.
  Va spun ca varianta asta de Sygic e cea mai stabila iar cu harta Navteq e imbatabil.

  Tot pe acelasi telefon am instalat Garmin Mobile XT 6.00.10 cu harta Romaniei unpatata 2009 si alternativ harta Romaniei 2011.40 unlocked si merge bine, prinde satelitii in timpi decenti, ruteaza corect, si mi se pare ca varianta asta consuma mai putin bateria telefonului ca Sygicul. Asa ca pentru strainatate alegeti Sygic ca e stabil si detaliat indeajuns sa te duca unde vrei, pentru Romania alegeti Garmin. Totusi la cumpararea unui telefon cu GPS fiti atent ca trebuie sa aiba procesor minim 600 Mhz sau mai mare, minim 128 Ram sau mai mare, iar cardul de memorie sa aiba un 4 giga decent si sa fie de clasa 6! Adica sa ofere procesorului acces rapid la datele stocate pe el (adica harti), ca “gsp-ul” nostru sa nu se mai blocheze! Asa ca, drum bun!

 • cosmin
  ... a scris la 30 ianuarie 2012, 17:35   [#12]

  fratilor eu am instalate ambele soft-uri de gps pe un n82. vreausa spun ca merg amandoua foarte bine. am garminu-l instalat pe un card de 1 giga si se misca foarte bine. cam recalculeaza rutele daca nu esti pe ruta lui , dar in final tot la capat te scoate. sygic e mult mai direct dar mie-mi gaseste mult mai inct satelitii. in zone unde garmin are semnal full de la sateliti , sygic abia gaseste 3 sateliti si si aceia slabuti. momentan o sa mergtot pe garmin . o zi buna tuturor

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?