Fum fără foc nu există!

foc fum lemne flacari jar cenusa Fum fără foc nu există!

Este o vorbă înțeleaptă prin popor care spune că “Fum fără foc, nu există!“. Altfel spus, nu prea ai cum să obții fum, fără foc! Expresia în cauză a fost și este deseori folosită prin popor pentru a da de înțeles că anumite “zvonuri” despre ceva ori cineva, pot fi adevărate ori măcar parțial adevărate. Iar ca să folosesc o altă expresie populară “există un sâmbure de adevăr” în acele zvonuri.

Povesteam cu un prieten la telefon și printre multe altele la un moment dat am ajuns la o mică discuție despre politică. Părinții interlocutorului locuiesc într-un mic orășel din provincie, unde locuitorii se cunosc între ei. Cineva (nu dau nume!) din acel orășel, respectiv o doamnă, a ajuns senator. Iar frustrarea amicului meu era aceea că respectiva doamna ajunsă senator, în momentele (rare ce-i drept) în care vine pe-acasă, și-a schimbat complet atitudinea față de concetățeni, “se plimbă cu nasul pe sus, nu mai bagă pe nimeni în seamă“, zicea amicul meu.

Asta n-ar fi cea mai mare problemă, ok, putem trăi cu asta, dar ne-am fi așteptat să facă ceva pentru comunitatea din care și ea face parte, să facă ceva pentru oraș! Suntem blocați cu o investiție în infrastructură, asta după ce guvernul a tăiat investițiile la o lucrare deja începută și lăsată de izbeliște, o lucrare de infrastructură în care s-au băgat bani publici și care începe să se degradeze pentru că nu se mai lucrează la ea de vreo 2 ani!” Și mai spunea amicul meu că “deși este senator, doamna nu a făcut și nu face absolut nimic pentru orașul ei, în pofida faptului că micuțul orășel de provincie are nevoie disperată de investiții, de dezvoltare, fie ele oricât de mici!

Apoi veni vorba de “motivul” pentru care cineva ar dori să ajungă senator!? Și spunea amicul meu că, respectiva cucoană ar fi dat 120.000 de euro doar ca să fie pusă pe listă!!! L-am întrebat de unde știe? Și-mi spune că “păi, știe aproape toată lumea…“. Adică, aproape tot orășelul știe că respectiva cucoană a dat 120.000 de euro ca să fie pusă pe listă!

Ei bine, zice-se că gura lumii n-o poți opri. O fi sau n-o fi adevărat, greu de spus dar și mai greu de dovedit. De unde-o fi “ieșit” suma asta de 120.000 de euro? Nu 100.000, “rotund”, ci 120.000! Adică, o idee mai “nuanțat”, mai “precis”!?!

Chestiuni de acest gen sunt greu spre imposibil de dovedit. Totuși, cum spune celebra zicală românească, cred că “fum fără foc nu există“…

hW1AIh Fum fără foc nu există!

Foto: Emma Elmes

Categorie articol [ Economie, Politica, Social ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Fum fără foc nu există!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 octombrie 2017, 15:00   [#1]

  „Moda” asta nu e nouă, Dane. Plata unui loc eligibil pe listele electorale se „poartă” din anii ‘90. Știu un caz de la mine din zonă. Respectabilul fost parlamentar e medic la spitalul din Moldova-Nouă. Nu-mi permit să-i dau numele…

 • ... a scris la 26 octombrie 2017, 19:34   [#2]

  Și totuși, cine “încasează” banii ăștia?

 • Severus
  ... a scris la 27 octombrie 2017, 8:36   [#3]

  Off Topic

  A inceput Black Friday 2017 la FLANCO !

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?