Franţa are un nou preşedinte: Emmanuel Macron

Emmanuel Macron presedinte Franta 2017 Franţa are un nou preşedinte: Emmanuel Macron

Franţa are un nou preşedinte: Emmanuel Macron

Francezii şi-au decis duminică, viitorul. Au ales să meargă înainte pe calea democraţiei şi a respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Au votat majoritar (peste 66%) cu Emmanuel Macron.
Pe scurt, francezii au demonstrat că sunt mai deschişi la minte şi mai cerebrali decât americanii ce l-au ales pe Donald Trump, decât englezii care-au votat pentru Brexit ori decât ruşii ce l-au votat pe tătucul Putin, reîncarnarea “modernă” a lui Stalin.
E drept că a existat şi un procent de peste 30% dintre francezi care au votat-o pe Marine Le Pen, această … Cornelie Vadim Tudor a Franţei, însă, cum zice un proverb românesc, “pădure fără uscaturi nu există“. Important este că majoritatea francezilor au demonstrat că se simt europeni şi cred în Europa Unită mult visată de atâtea generaţii de pe bătrânul continent …

Rezultatul alegerilor din Franţa este extrem de important atât pentru Europa cât şi pentru restul lumii! Pentru că, Franţa este una dintre cele mai importante şi puternice ţări din lume, atât din punct de vedere economic cât şi militar! Potrivit GFP, Franţa este a 5-a putere militară a lumii după USA (locul 1), Rusia (locul 2), China (locul 3) şi India (locul 4). În acelaşi timp, Franţa este cea de-a 5-a economie a lumii, urcând de pe locul 6 pe locul 5, după ce Marea Britanie şi-a anunţat Brexit-ul. Astfel că, în urma Brexit-ului, Marea Britanie a căzut pe locul 5 pe locul 7, fiind depăşită de Franţa şi de Brazilia. Iar asta ne spune ceva, şi anume, ce s-ar fi întâmplat cu Franţa dacă ar fi votat cu Marine Le Pen!!! Cel mai probabil, ar fi urmat “cursul” Marii Britanii … Iar Marea Britanie, încă este membră a Uniunii Europene, mai durează vreo doi ani până vor ieşi “complet şi cu acte-n regulă” din UE! Sunt tentat să cred că, odată ce Marea Britanie va ieşi complet din Uniunea Europeană, distanţa (d.p.d.v. economic) dintre Franţa şi Marea Britanie se va mări şi mai mult!

Franţa a fost un imperiu colonial uriaş, a fost al doilea imperiu colonial după cel britanic, şi chiar dacă – la fel ca în cazul imperiului britanic – majoritatea coloniilor şi-au obţinut independenţa, influenţa franceză a rămas puternică în fostele sale colonii.

Iată o hartă cu Imperiul Colonial Francez, hartă care ilustrează cât se poate de bine importanţa şi puterea Franţei în lume:

De asemenea, vă prezint un scurt documentar realizat de către cei de la Digi24 şi pe care vă invit să-l urmăriţi …


Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , luni, 8 mai 2017 in categoria Documentare, Istorie, Politica. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “Franţa are un nou preşedinte: Emmanuel Macron”

  1. Severus

    Foarte bun articolul si bine punctat. Foarte tare faza cu Cornelia… :)

  2. ciubotaru marc

    Sunt bine venite si apreciate (si) asemenea articole! Cel putin, in ce ma priveste, le astept cu interes si fireasca placere. Asadar, dle Dan, pregatiti-le!…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite