Fotbalul își stabilește regele

minge fotbal teren gazon football Fotbalul își stabilește regele

Gata cu circul politic…

Începând de azi, neadaptații ca mine și-au găsit leacul miraculos ce vindecă sila față de clovnii din arena politicii. Fotbal se numește. Mai precis, campionatul mondial de fotbal.

După marele miting tovărășesc și fluierăturile de pe Arena Națională (adresate, i-auzi, Simonei Halep!), după toate mizeriile de care am avut parte în ultimul an, e vremea să mă relaxez. Să nu vă mirați dacă în următoarele 30 de zile consumul mediu de bere pe cap de român va crește. Am și eu o infimă contribuție…

Marele meu regret e că și această „ediție” a mondialului se joacă fără reprezenativa României, dar mă împac cu gândul că nu avem ce căuta în lumea bună a fotbalului mondial. Încă nu s-a născut o nouă generație de aur.

Am urmărit cu berea în mână meciul de deschidere și trebuie să spun că mă simt dezamăgit. Speram ca „al-ahlii” să fie mai bățoși și mai calculați. N-au jucat rău, da‘ se vede treaba că în fotbal contează golurile, nu statisticile. La cum s-a jucat meciul, cred că scorul final e mult prea sever.

Mama Rusia și țarul Putin au motiv de bucurie. Au arătat din start că sunt gazdele „fiestei”. I-au învins fără drept de apel pe petroliștii saudiți. Mai au doar unul din două „hopuri” de trecut ca să „iasă” din grupă: ori învață să construiască piramide , ori bat palma cu sud-americanii.

Între timp, „reprezentativa” României câștigă toate meciurile jucate pe maidanul politicii. Păi cum să nu le câștige cu un căpitan de echipă atât de priceput la pase de gol precum Dragnea?

Îmi amintesc de Olimpiada din 1980 de la Moscova (aveam 14 ani), când Nadia a fost jefuită în stil brejnevnian de titlul olimpic și aș fi tare bucuros ca cititorii acestui blog (oare mai există cititori de bloguri?) să nu se sfiască în datul cu părerea.

Căci, vorba aia, la fotbal și la politică ne pricepem cu toții… Și ne place al naibii de nasul roș‘ al măscăriciului din arenă…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

15 comentarii la “Fotbalul își stabilește regele”

 • ... a scris la 21 iunie 2018, 11:15   [#1]

  Din pacate nu pot urmari campionul mondial de fotbal pana mai peste vreo o saptamana… Sper sa-l prind asa, mai pe la “spartul targului”…
  Da, mare pacat ca romanii nu pot sa simta putin din gustul patriotismului transmis prin acest sport.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iunie 2018, 14:53   [#2]

  Între timp (de când ți-am trimis rândurile de mai sus și până la apariția lor pe blog) reprezentativa „marelui frate de la răsărit” a dărâmat piramidele Egiptului și s-a calificat în faza următoare.

  Și tot între timp am citit pe net o poantă foarte faină despre fotbalul românesc: avem cea mai bună echipă din lume. De 20 de ani România nu a primit niciun gol la un turneu final…

  E vară, e cald și berea e rece. Bandiții din politică fac ce vor (dacă tot pot!), unii dintre noi își petrec vacanța binemeritată, alții se uită la meciurile Cupei Mondiale, unii mai și muncesc în timp ce alții fură și mint cu nerușinare, da’ (în medie) e bine. Avem tot ce ne-am dorit. Trăiască „democrația”!

  De o viață ne lăsăm pârjoliți de arșița tovărășească, ne lăsăm udați de ploile lor propagandistice și rezistăm eroic viscolului siberian ce ne biciuie obrajii de 80 de ani. Alții au trăit primăveri și au făcut revoluții de catifea, noi tot cu mentalitatea de slugă am rămas: „pe cine să pui, maică, dacă toți sunt la fel?”. Suntem un neam dependent de tătuci…

  Părerea mea e că (și o spun răspicat) nu toți suntem la fel. Nu suntem toți un neam de hoți, vorba unui primar cu mâna lungă. Mai există și oameni onești printre noi. Și sunt destui, dar niciodată îndeajuns de mulți ca să încline balanța. Lingăii și oportuniștii sunt majoritari, acesta-i adevărul!

  Vezi cât de ușor e să treci de la fotbal la politică, Dane? Nu mai comentez, că acușica începe meciul danezilor cu cangurii australieni. Nu am văzut primul meci al niciuneia dintre aceste echipe, așa că sunt tare curios să aflu deznodământul. Nu am nimic de pierdut și nici de câștigat. După 52 de ani de trăire, mai contează 2 ore pierdute în fața televizorului?

  Pentru mine contează doar faptul că afară e cald și berea e rece… Iar m-am îmbătat, fir-ar să fie!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iunie 2018, 16:01   [#3]

  Australienii își reprezintă onorabil țara continent. Jocul lor e plăcut ochiului. Arbitrajul video și-a arătat utilitatea. Henț clar…

  Nu se știe cum se va termina această dispută. Mi-ar place ca australienii să câștige lupta, da’ e puțin probabil. Orice-ar fi, mă uit la meci și le țin pumnii…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iunie 2018, 17:08   [#4]

  Până la urmă s-a terminat nedecis. Un 1 la 1 ce convine danezilor. Au deja 4 puncte în tolbă. Să vedem și meciul franțujilor cu peruanii și mai comentăm după.

  Australienii (părerea mea) meritau victoria, da’ fotbalul se joacă pe goluri, nu pe merite.

  Dacă Peru ar bate Franța (ceea e ce greu de crezut, dar nu imposibil) atunci această grupă de calificare ar fi una de foc.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iunie 2018, 19:01   [#5]

  Fără să strălucească, francezii conduc la pauză cu 1-0. Jucătorii peruani, dacă vor să câștige, trebuie să joace mult mai bine decât au făcut-o în prima repriză.

  Mamă ce deștept sunt după câteva beri! Și încă nu mi-am arătat toate talentele. Dacă sunteți curioși, așteptați să se termine meciul…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iunie 2018, 20:02   [#6]

  S-a terminat. Franța merge mai departe… Aștept Argentina-Croația. Pentru Messi e un meci capital. Eu țin cu Modrici…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iunie 2018, 22:02   [#7]

  Unde e Messi, că trecu repriza și n-am auzit de el. Argentina (cu Messi sau fără) se prezintă lamentabil la acest CM. Un egal în acest meci face din Argentina outsider. Nu mai pun la socoată faptul că croații ar putea câștiga meciul.

  Hai să vedem și a doua repriză și să ne dăm apoi cu părerea…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iunie 2018, 23:12   [#8]

  Don’t cry for my, Argentina. Croații au știut cum să stăpânească jocul. Talentatul Messi a fost în seara asta doar un biet anonim. De data asta chiar am nimerit-o…

  Fug repede la culcare, că mâine joacă Brazilia cu Costa Rica și Serbia cu Elveția. Nu mai socotesc jocul dintre Nigeria și Islanda, că-l supăr pe Messi.

  Noapte bună, băieți!…

 • ... a scris la 21 iunie 2018, 23:18   [#9]

  Am apucat sa vad doar capatul de meci dintre Croatia si Argentina… Ce sa zic, frumos au punctat croatii. Am vazut o echipa a Argentinei care parca era dintr-un alt film…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iunie 2018, 23:53   [#10]

  Dacă nu ai văzut finalul dintre Germania și Suedia, ai ratat unul de zile mari, Dane.Germania reușește (ca de obicei) să câștige un meci ce părea pierdut. Mai erau doar câteva secunde până la urcarea în avion…

  Cu tot cu arbitrajul video, eu cred că Suedia a fost privată de un penalty, la 0-0.

  Dar-ar Dumnezeul fotbalului și jocul rezultatelor să vedem un meci în optimi între nemți și brazilieni.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iunie 2018, 17:05   [#11]

  A început „lupta” dintre Franța și Danemarca. Mai comentăm (tot de unul singur) la sfârșitul „bătăliei”…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iunie 2018, 18:00   [#12]

  Pauză. Peruanii (comentatorii TVR îi numesc peruvieni, da’ tot aia e) au ucis speranțele de calificare ale australienilor cu un voleu necruțător. Orice calcule legate de calificare sunt inutile. Franța și Danemarca fac legea în această grupă.

  Mă duc să-mi refac rezervele de bere ca să rămân în priză. Nu pot rata evoluția lui Messi. Poate nu mă credeți, dar eu țin cu africanii…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iunie 2018, 20:57   [#13]

  Mai e un pic și începe meciul. Nu mă supăr deloc dacă Messi va reuși să califice Argentina. Din păcate, calificarea nu depinde doar de Lionel.

  Hai să vedem…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iunie 2018, 22:00   [#14]

  Leo și-a arătat clasa în minutul 14. Mai e o repriză de jucat. Africanii au și ei șansa lor. Meciul nu e prea frumos, da’ berea-i gustoasă. Sper să se termine meciul înainte de epuizarea „stocului” de bere.

  În celălalt meci din grupă Islanda încă mai speră…

  Gata pauza, hai să vedem jocul!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 iunie 2018, 23:03   [#15]

  Un joc de uzură câștigat de Argentina cu un gol splendid. Uite-așa avem și alte două „sferturi”: Franța cu Argentina și Croația cu Danemarca.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?