Foști demnitari ai României, ieșiți din viața politică!

S4OXPLC Foști demnitari ai României, ieșiți din viața politică!

Va mai amintiti de Mona Muscă, fost parlamentar și ministru al Culturii din partea PNL? Cu multi ani in urma ea a fost unul dintre primii politicieni deconspirați pentru că… ar fi semnat angajamente de colaborare cu Securitatea! Acesta a fost de altfel si motivul pentru care Mona M. a decis să dispară din spațiul public.

Dealtfel acum se împlinesc 15 ani de când conducerea PNL-ului de atunci, a decis retragerea sprijinului politic, după ce aceasta (adica frumoasa doamna) a fost deconspirată ca fiind colaboratoare a Securității. Deși la acea vreme fostul demnitar a încercat să explice că era doar o foarte tânără studentă atunci când semna un angajament de colaborare cu Securitatea, sub numele conspirativ Dana, verdictul autorităților a fost fără echivoc: Mona Muscă a fost informatoare a Securității ca poliție politică. Din acel moment, M. M. a demisionat din Parlament și a dispărut definitiv din viața publică. “M-am retras din viața politică, dar și din viața publică. Este o decizie definitivă și nu revin asupra ei“, a declarat Mona Muscă pentru Digi24. ro.

Intrebata ce mai face si cu ce se ocupă in prezent, răspunsurile ei au fost foarte evazive. “Mulțumesc pentru interes. Ce să fac?! Ca totul omul, mai cu bune, mai cu rele“. Unul dintre foarte puținele lucruri pe care a dorit să le spună doamna Mona, a fost că s-a retras la țară. “Nu, nu m-am mutat din București, încă avem casa la București, dar locuim mai mult undeva, în județul Harghita“.

Intre timp, presa a consemnat câteva apariții ale Monei Muscă la cateva evenimente mai degrabă culturale. Spre exemplu, ea a fost văzută acum cinci ani la un eveniment de lansare a volumului „Dragă, mă duc la Charlie“, la Editura All. Cartea este de fapt o confesiune a jurnalistei Maryse Wolinski, soție a caricaturistului Georges Wolinski, ucis in atentatul de la „Charlie Hebdo”.

Poate ca multi dintre dumneavoastra va intrebati : Cine este in fond d-na Mona Muscă?! În vârstă de 73 de ani, Mona Muscă a fost unul dintre cei mai iubiți politicieni din România. Înainte de apariția primelor informații referitoare la colaborarea ei cu Securitatea, sondajele de opinie dădeau în dreptul ei unele dintre cele mai mari cote de popularitate în rândul românilor. Absolventă a Facultății de Filologie, M. Muscă a fost profesor de limba și literatura română, apoi cercetător la Institutul de Lingvistică. Din 1996 și până la demisia din 2007, ea a fost deputat în Parlamentul României. Timp de o jumătate de an, în perioada 2004-2005, a deținut si portofoliul Ministerului Culturii în Guvernul Tăriceanu.

Cine-s actualii politicieni si ce pregatire au? Raspunsul, intr-un proxim articol din care veti afla si modul in care unul dintre demnitari, fara nici-o pregatire intelectuala a ajuns in scaunul puterii pe cai total neortodoxe…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Foști demnitari ai României, ieșiți din viața politică!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 august 2022, 20:44   [#1]

  Mona Muscă a fost la vremea ei un politician okey. Simpatia mea față de domnia sa nu avea cum să o ajute…

  De-ar fi să ne întoarcem în timp și să ne gândim câți dintre politicieni s-au retras din politică în urma acuzațiilor de colaborare cu „securitatea”, am constata că doamna Muscă e unică.

  Pasul înapoi făcut de această doamnă ar fi trebuit să fie imboldul pentru vindecarea prostiei. Nu a fost să fie…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2022, 12:58   [#2]

  După a patra bere nu se cade să nu scriu câteva rime. Nu contează dacă vă plac sau nu. Eu mi-am făcut damblaua…

  Jocuri de cuvinte…

  Pe căciulă doamna Muscă
  Simțea bâzâind o muscă
  Și – precum era normal-
  S-a dezis de cașcaval
  Chiar dacă era pe val.

  Azi, oricât ai căuta,
  Nu mai vezi așa ceva…
  Dovedit că a furat
  Hoțul spune că-i curat
  Dacă fură de la stat.

  Nu se pierde-n amănunte,
  Se unge cu mir pe frunte,
  Semnu’ crucii-evlavios
  Și-l face ca un pios
  Ca să nu-l mai doară-n dos.

  Morala: Nu există destule muște pentru a „acoperi” toate căciulile de pe fruntea patrioților…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2022, 17:33   [#3]

  Mi-ar fi plăcut ca „damblaua” mea să vă placă și vouă, dar nu a fost să fie. Nu-i nimic, o să mai scriu de astea că tare mult îmi place spuma berii…

  Marc e bătrân, Dan are treabă. Cine să mai citească spusele mele?

  Am dat-o în bară rău de tot crezând că vorbele-mi sunt ascultate…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2022, 21:33   [#4]
 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2022, 22:31   [#5]
 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 septembrie 2022, 19:49   [#6]

  E limpede că preferințele mele muzicale nu sunt pe placul cititorilor acestui blog (care cititori?) și că orice aș scrie o fac în van.

  Mă gândesc (totuși!) că nu strică să repet ca un papagal părerile la care țin. Poate că într-o bună zi un fraier mai mare ca mine va înțelege ce am vrut să spun…

  Trăim într-o lume pe dos, în care valoarea supremă e „descurcăreala”. O rânduială în care nu-i nevoie să te pricepi la ceva dacă ai o proptă la „partid”. Nu mă întrebați la care dintre ele, că știți răspunsul!

  Pentru ce mama naibii am făcut o „revoluție” (oare am făcut-o „noi”?) când l-am înlocuit pe Dăscălescu cu Ciucă și am avut nevoie de 32 de ani pentru această „schimbare istorică”? Dați-mi voie să cred că nu ne-am găsit încă reperele…

  Fraierii ca mine încearcă să înțeleagă de ce „poporul” aplaudă șmecheria. Singura explicație plauzibilă este că suntem o adunătură de „șmecheri” care se descurcă. Dacă ne-ar plăcea treaba pe bune atunci Ciucă și Ciolacu nu ar fi „primadonele” țării.

  Da’ ce știu eu? Sunt doar un amărât băutor de bere…

 • marc
  ... a scris la 3 septembrie 2022, 11:43   [#7]

  Francisc,draga,ce tot ai tu cu BATRANETEA mea?!Te deranjeaza cu ceva,iti fura talentul scriitoricesc sau ce altceva de moment ce,aproape de fiecare data,o tot pomenesti?!Fii sigur ca atunci cand (pe veci) voi disparea,te voi anunta!Deocamdata,pana-n ziua cu pricinai,eu inca-s pamantean,scriu,merg,muncesc,ma contrazic mereu cu tine,memoria nu mi-a disparut si nici bunele intentii de colaborare si respect reciproc..Sa stii ca multi ma-ntreaba ,,ce tot are omul ala(adica tu) cu tine?!Asta ma REintreb si eu?!!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 septembrie 2022, 20:31   [#8]

  Nu am absolut nimic cu bătrânețea ta, Marc. Era doar o constatare…

  Ne știm virtual de un deceniu și nu înțeleg de ce te superi că-ți zic „bătrân” când ai lăsat în urmă opt decenii de viață. „Talentul meu scriitoricesc” nu are de-a face cu relația noastră de pe acest blog.

  Astăzi l-am condus pe ultimul drum pe vecinul Vasile. A apucat să trăiască 84 de ani. Doi dintre fiii săi (a avut trei fii și-o fiică) îl așteptau de multă vreme în rai…

  Iartă-mă că te-am supărat. Sincer!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 septembrie 2022, 20:57   [#9]

  O mică enigmă

  Pe mulți i-am dus la mormânt
  De când trăiesc pe pământ…
  Întrebarea este: cine
  Mă va duce și pe mine?

  O posibilă dezlegare (la enigmă)

  N-ai tu grijă, frățioare,
  Are cine să te-ngroape:
  Cei care ți-au fost aproape
  Și nici în cur nu îi doare

  Că ai vrut și te-ai zbătut
  Să clădești un început…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?